Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η παραδοχή του Jurgen Klopp και το βαρύ τίμημα της

Η παραδοχή του Jurgen Klopp και το βαρύ τίμημα της

Ο Jurgen Klopp σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Anfield Wrap, τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρθηκε στις εκκλήσεις των οπαδών προς την ομάδα, για να προβεί στην μεταγραφή ενός ποιοτικού μέσου, κάτι με το οποίο διαφωνούσε.

«Το αγαπημένο μου θέμα είναι η έκκληση για την απόκτηση ενός μέσου», είχε δηλώσει ο Klopp. «(Ο κόσμος λέει) Χρειαζόμαστε έναν νέο μέσο. Παρακαλώ, πείτε μου γιατί».
«Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Jude Bellingham και πόσο καλός είναι. Ναι, είναι ένας φανταστικός παίκτης, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Πες μου όμως τώρα τι είδους μέσος μας λείπει, για παράδειγμα».
«Έτσι είναι, το ανακατεύεις και έτσι αλλάζεις μια ομάδα. Δεν κλείνεις πόρτες στους νέους, γιατί χρειάζονται ευκαιρίες».

Δυστυχώς, εκ των υστέρων, αποδείχθηκε ότι το αφεντικό των Reds έκανε λάθος εκτίμηση. Εξάλλου το παραδέχθηκε και ο ίδιος, καθώς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Bournemouth (27/8) δήλωσε: «Ναι, εγώ είμαι αυτός που είπα ότι δεν χρειαζόμαστε μέσο και έκανα λάθος, τώρα θα κινηθούμε για ένα χαφ. Θα πάρουμε παίκτη αλλά πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο».

Οι Reds απέκτησαν τον Arthur στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ως δανεικό από την Juventus. Ήταν μια παραδοχή ότι η Liverpool χρειαζόταν περισσότερο βάθος στη μεσαία γραμμή, μετά από τραυματισμούς αρκετών παικτών (Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Thiago και Jordan Henderson).

Ο Arthur, θεωρητικά, ήταν κάτι περισσότερο από χρήσιμος για την ομάδα, καθώς δεν υπήρχε άλλος μέσος, για να αντικαταστήσει τον Thiago, έναν μεσοεπιθετικό, ο οποίος ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού και καθοδηγεί με μαεστρία τους συμπαίκτες του. Όταν είναι εκτός, οι Reds δεν είναι οι ίδιοι.

Τελικά, το στοίχημα με Arthur δεν απέδωσε. Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί αμέσως και μόλις επανήλθε σε φόρμα, τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο Keita παραμένει εκτός. Ο Oxlade-Chamberlain έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν το Σαββατοκύριακο, ως αλλαγή. Οι τραυματισμοί στη μεσαία γραμμή συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την ομάδα και δυστυχώς, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Όλοι οι τραυματίες έχουν αμφίβολα αποτελέσματα φυσικής κατάστασης και οι Reds σίγουρα θα το έλαβαν υπόψη τους.

Παραδόξως, το έκαναν. Ο σύλλογος αναγνώρισε την ανάγκη για απόκτηση ενός μέσου. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι προσπάθησαν να πάρουν τον Aurélien Tchouaméni, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν την Real Madrid. Όταν όμως δεν κατάφεραν να τον αποκτήσουν, απλά αποφάσισαν να μην αποκτήσουν κανέναν.

Απόφαση ή όχι του Klopp, το γεγονός είναι ένα: Αυτή η επιλογή οδήγησε σε μεγάλο κόστος για την Liverpool…

Η παραδοχή του Jurgen Klopp και το βαρύ τίμημα της
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com