Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Virgil: «Έδωσε τις απαντήσεις του με την εμφάνιση του ο Trent»

Virgil: «Έδωσε τις απαντήσεις του με την εμφάνιση του ο Trent»

Ο Virgil van Dijk δήλωσε ότι ο Trent Alexander-Arnold είναι θύμα μιας κουλτούρας που υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ανεβάζει ψηλά τους παίκτες πριν τους καταρρίψει. Ο 23χρονος αμυντικός είχε δεχθεί έντονη κριτική για την αμυντική του απόδοση στο 3-3 της Liverpool με την Brighton.

Ο Virgil van Dijk πιστεύει ότι ο Trent Alexander-Arnold αντέδρασε στην κριτική με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές του, αφού σκόραρε εναντίον της Rangers στη νίκη της με 2-0 στο Anfield. Ο διεθνής Ολλανδός αμυντικός των Reds δεν έχει αμφιβολίες για την ποιότητα του Trent Alexander-Arnold και πιστεύει ότι η ευημερία των παικτών έχει ξεχαστεί εν μέσω πρόσφατων επικρίσεων.

Ο νεαρός μπακ της Liverpool δέχτηκε έντονη κριτική για την αμυντική του απόδοση στην ισοπαλία 3-3 με την Brighton το Σάββατο και η θέση του στην ομάδα της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον επόμενο μήνα, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Μιλώντας μετά τη νίκη 2-0 της Liverpool επί της Rangers για το Champions League το βράδυ της Τρίτης -στην οποία ο Trent Alexander-Arnold σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ από φάουλ για να ανοίξει το σκορ- ο Ολλανδός αμυντικός είπε: «Ξέρουμε την ποιότητα που έχει, και το έδειξε ξανά σήμερα. Αλλά είμαι στο Ηνωμένο Βασίλειο τώρα για οκτώ, εννέα χρόνια και όλοι εδώ είναι πολύ καλοί στο να επαινούν έναν παίκτη να τον φτάνουν πολύ ψηλά μέχρι τον ουρανό και μετά να τον αφήνουν να πέφτει όσο πιο δυνατά μπορούν.

Αυτό έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι οι παίκτες. Και όλοι μιλούν για το πώς πρέπει να το αποδεχτούμε. Για αυτό πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει – όχι μόνο αυτός αλλά και άλλοι παίκτες -, να το αντιμετωπίσει και να δείξει αντίδραση όπως σήμερα. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε όλοι μας. Και για να το κάνουμε αυτό, νομίζω ότι είναι σημαντικό να στηρίξουμε και τον προπονητή και τον σύλλογο και τους φιλάθλους.»

«Ανεξάρτητα από το τι θα πει ο έξω κόσμος γι ‘αυτόν, πάντα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και ξέρουμε ότι παλεύουμε για να επιστρέψουμε στη συνέπεια που πάντα επιδεικνύαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Θα φτάσουμε εκεί. Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε όλοι εκεί».

Η νίκη επί της Rangers είναι η δεύτερη σερί νίκη της Liverpool στην Ευρώπη αφού έχασε τον πρώτο αγώνα των ομίλων από τη Νάπολι με 4-1, αλλά δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι στην Premier League από τότε που νίκησε τη Newcastle με 2-1 στο Anfield στις 31 Αυγούστου.

Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό του Van Dijk για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο Alexander-Arnold, όμως γνωρίζει ότι η απόφαση σχετικά με τις διεθνείς ευκαιρίες του, βρίσκεται αποκλειστικά στην κρίση του Gareth Southgate.

«Όλοι παλεύουμε», πρόσθεσε. «Ελπίζουμε να φτάσουμε στο σημείο να ξαναβρούμε το επίπεδό μας. Αυτό θέλουμε όλοι, γι’ αυτό δουλεύουμε όλοι. Όλοι οι παίχτες ερχόμαστε στην προπόνηση, δυναμώνουμε, δουλεύουμε ώστε να γίνουμε πιο γρήγοροι, να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά αυτό δεν είναι μια γρήγορη λύση – δεν λειτουργεί έτσι. Μακάρι να λειτουργούσε έτσι, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για όλους μας.»

«Ο Alexander-Arnold το έχει δείξει άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια, έχει εξελιχθεί ως ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ της χώρα. Στο τέλος, αν δεν κάνει για την ομάδα (Εθνική), είναι στην κρίση του Southgate, αυτός είναι που παίρνει τις αποφάσεις και όλοι πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις του.»

Ο προπονητής της Liverpool Jurgen Klopp, στάθηκε επίσης στην αμυντική λειτουργία του Alexander-Arnold, υποδηλώνοντας ότι υπήρξαν αμυντικά προβλήματα με την ομάδα συνολικά κατά καιρούς αυτή τη σεζόν.

Στη συνέντευξη Τύπου του μετά τον αγώνα στο Anfield, ανάφερε: «‘Έκανε καλό παιχνίδι, ειδικά αμυντικά, και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Δεν μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό κάθε εβδομάδα, αλλά ο Trent δεν έχει αμυντικό πρόβλημα, έχουμε αμυντικό πρόβλημα – ελπίζουμε να είχαμε – επειδή ο συγχρονισμός μας δεν ήταν σωστός και παίρνουμε ρίσκο στην άμυνα, αυτό το ξέρουν όλοι. Αν ο συγχρονισμός και η αλληλοκάλυψη δεν είναι σωστή, τότε ανοίγεις κενά και αυτά τα κενά είναι πολύ συχνά πίσω από τον Trent · και όχι εξαιτίας του. Δεν ήμασταν αμυντικά στην τέλεια στιγμή και γι’ αυτό το προσαρμόσαμε ελαφρώς».

Virgil: «Έδωσε τις απαντήσεις του με την εμφάνιση του ο Trent»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com