Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στο κυνήγι απόκτησης του Alex Baena και η Liverpool?

Στο κυνήγι απόκτησης του Alex Baena και η Liverpool?

Σύμφωνα με την ισπανική Sport, ο 21χρονος Ισπανός αριστερός εξτρέμ Alex Baena, ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Villarreal CF βρίσκεται στο ραντάρ τόσο της Liverpool όσο και των αντιπάλων της στην Premier League, Manchester City, Chelsea και Arsenal.

Ο Alejandro «Álex» Baena Rodríguez, όπως είναι το πλήρες όνομα του, τη σεζόν 2021-22 δόθηκε δανεικός στην Girona από την Villarreal, και γρήγορα έγινε σημαντικός παίκτης, καθώς σε 42 εμφανίσεις, έδωσε 7 ασίστ, σημείωσε 5 γκολ και βοήθησε την Girona να πετύχει την άνοδο της στην La Liga.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Villarreal θα ήθελε να τον κρατήσει για «τουλάχιστον δύο ή τρεις σεζόν», αλλά δεν έχει τον έλεγχο στο θέμα, με το συμβόλαιο του παίκτη να περιέχει ρήτρα αποδέσμευσης 35 εκατομμυρίων ευρώ (31 εκατομμύρια λίρες).

Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» θέλει να τον δέσει με νέο συμβόλαιο και μεγαλύτερη ρήτρα, αλλά ο Baena πιθανόν να αρνηθεί να υπογράψει, εάν γνωρίζει για το ενδιαφέρον των Reds. Εξάλλου, η Liverpool απέκτησε τον Ibrahima Konaté από την RB Leipzig με την ίδια τακτική.

Αν και ο Baena δεν έχει ξεκινήσει βασικός σε κανένα αγώνα της φετινής La Liga για την ομάδα του Unai Emery, έχει ωστόσο σημαντική επίδραση ερχόμενος από τον πάγκο, καθώς σημείωσε 3 γκολ σε 6 εμφανίσεις.

Επίσης, έχει πετύχει ισάριθμα γκολ, στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Europa Conference League, εναντίον των Hapoel Be’er Sheva και Lech Poznan. Ο ανιχνευτής ποδοσφαιρικών ταλέντων, Jacek Kulig, χαρακτήρισε την απόδοσή του, στην έναρξη της σεζόν, ως «εκπληκτική».

Ο 21χρονος Ισπανός έχει εξαιρετική ντρίμπλα και έλεγχο της μπάλας, καθώς και την ικανότητα να αλλάζει εύκολα κατεύθυνση, προσόντα τα οποία του επιτρέπουν να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα δύο και τρεις παίκτες της αντίπαλης ομάδας και να δημιουργεί από το πουθενά ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Παρόλο που η ταχύτητά του στο σπριντ δεν είναι η καλύτερη, μπορεί να αποφύγει πολλούς αντιπάλους, λόγω της απίστευτης επιτάχυνσής και της ποικιλίας των κινήσεών του, με αποτέλεσμα να δημιουργεί χώρους για τον εαυτό του, για να χρησιμοποιήσει την εξαιρετική του ικανότητα στις μακρινές πάσες ή να δοκιμάσει ένα μακρινό σουτ στο τέρμα.

Ο Ισπανός διεθνής με την U21 έχει παρόμοια προσόντα με αυτά του Philippe Coutinho, με τα γρήγορα πόδια του, τα μακρινά σουτ και την ικανότητά του στις πάσες. Σημείωσε εντυπωσιακά γκολ, από περίπου 20 μέτρα μακριά, κόντρα στην Valladolid, αυτή τη σεζόν, και Tenerife την περασμένη σεζόν.

Και τα 13 γκολ, τα οποία έχει σημειώσει σε επίπεδο ανδρών, είναι μοναδικής ομορφιάς, με ίσως το κορυφαίο να είναι αυτό που πέτυχε απέναντι στην Hapoel Be’er Sheva, μετά από μια ακροβατική προσπάθεια.

Ο Baena έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Konaté (ICM Stellar Sports), γεγονός το οποίο ίσως θα διευκόλυνε μια ενδεχόμενη προσπάθεια των Reds για να τον αποκτήσουν.

Στο κυνήγι απόκτησης του Alex Baena και η Liverpool?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com