Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Εκτός εθνικής Ισπανίας για το Μουντιάλ ο Thiago Alcantara

Εκτός εθνικής Ισπανίας για το Μουντιάλ ο Thiago Alcantara

Ο Thiago Alcantara έμεινε για άλλη μια φορά εκτός ρόστερ από την εθνική Ισπανίας για το Μουντιάλ και είναι πολύ πιθανό να χάσει τη διοργάνωση.

Μόλις πρόσφατα ο Thiago έχει αναρρώσει πλήρως από έναν τραυματισμό που τον έκανε να μείνει εκτός για περίπου ένα μήνα. Ωστόσο, εφόσον ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ήλπιζε σε μια κλήση από τον εκλέκτορα της εθνικής Luis Enrique. Αντίθετα, ο 31χρονος φαίνεται πως μένει εκτός εθνικής για άλλη μια φορά. Παρά το θετικό του παιχνίδι με τη Liverpool, ο Thiago έχει να εκπροσωπήσει την Ισπανία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Thiago θα χάσει ίσως την τελευταία του ευκαιρία να παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κατά κάποιο τρόπο, είναι λογικό γιατί ο Thiago δεν είναι στο μυαλό του Enrqiue. Ο προπονητής της Ισπανίας μπορεί να μην θέλει να επιβαρύνει τον παίκτη αμέσως, επειδή μόλις πρόσφατα γύρισε από τον τραυματισμό του. Πριν τραυματιστεί για άλλη μια φορά, ο Νο. 6 της Liverpool είχε κληθεί από τον Enrqiue, σε αγώνες με την εθνική Ισπανίας.

Μια πιθανότητα είναι ότι ο προπονητής της Ισπανίας απλά αποφάσισε ότι ο Thiago δεν μπορεί πλέον να είναι αξιόπιστος. Ο Pedri και ο Gavi, το νεαρό δίδυμο της Barcelona είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις πολλές επιλογές που έχει στη διάθεσή του. Από την άλλη πλευρά, βέβαια κανείς δεν μπορεί να προσφέρει αυτό που μπορεί να κάνει ο Thiago μέσα στο γήπεδο. Αν και έχει παίξει μόνο για περίπου 120 λεπτά, μετά την επιστροφή του, έχει καταφέρει να διαπρέψει σε αυτό το διάστημα.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς ο Enrique θα μπορούσε να τον αγνοήσει εάν διατηρήσει την τρέχουσα απόδοσή του και τον επόμενο μήνα. Ο Thiago είναι αναμφίβολα μεταξύ των κορυφαίων χαφ του κόσμου όταν παίζει στα καλύτερά του. Ο Ian Wright αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του ως «απίστευτο» και τόνισε τη σημασία των ηγετικών του ικανοτήτων για μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα Μουντιάλ.

Για τον Thiago, η απώλεια του Μουντιάλ αυτόν τον χειμώνα θα ήταν καταστροφική προσωπικά. Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν έχει εντυπωσιάσει το κοινό σε παγκόσμια κλίμακα όπως στις ομάδες. Λόγω τραυματισμού, έχασε τόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όσο και το Euro 2012. Πιθανότατα δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μεγάλη διοργάνωση.

Αλλά θα ήταν αναμφίβολα καλύτερα νέα από την οπτική γωνία της Liverpool. Η προοπτική του Thiago να ενταχθεί στην ομάδα τον επόμενο δύσκολο αγωνιστικά μήνα (ανά 3 μέρες παιχνίδια.) είναι για τους Reds σημαντική βοήθεια. Αναμφίβολα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να το κάνει. Και ίσως ένα χειμερινό διάλειμμα για τον μαέστρο θα ήταν επίσης ωραίο αν δεν κληθεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Εκτός εθνικής Ισπανίας για το Μουντιάλ ο Thiago Alcantara
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com