Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η νέα ανησυχητική «συνήθεια» της Liverpool στην άμυνα…

Η νέα ανησυχητική «συνήθεια» της Liverpool στην άμυνα…

Η Liverpool για έβδομη φορά στα τελευταία εννέα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις που πήρε μέρος, έχει δεχτεί πρώτη γκολ.

Το αρνητικό αυτό σερί ξεκίνησε από τον δεύτερο αγώνα του ημιτελικού του Champions League, με την Villarreal, όταν οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στην ανάπαυλα, έχοντας απωλέσει το πλεονέκτημά του πρώτου αγώνα στο Anfield.

Όπως και στο Craven Cottage, οι παίκτες του Klopp βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μια ομάδα που ήταν πρόθυμη να τρέξει και να τους ξεπεράσει σε ένταση και πίεση, ακόμα κι αν οι Ισπανοί τελικά ξέμειναν από δυνάμεις και κατέληξαν να ηττηθούν με 3-2.

Σε άλλες τρεις περιπτώσεις, με τις Aston Villa και Southampton, καθώς και εντός έδρας με την Wolves, η Liverpool ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα.

Ωστόσο, οι άλλες δύο φορές που δεν τα κατάφερε αποδείχθηκαν εξαιρετικά καθοριστικές. Η ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με την Tottenham, η οποία οδήγησε στην απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League, και, φυσικά η ήττα με 1-0 στον τελικό του Champions League από την Real Madrid.

Έχει γίνει μια νέα και ανησυχητική συνήθεια, αν και οι συνθήκες ήταν συχνά διαφορετικές. Για παράδειγμα, η θλιβερή εμφάνιση των Reds στο πρώτο ημίχρονο με την Fulham έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την εμφάνιση τους στο Παρίσι. Όμως, ο Klopp και το προπονητικό επιτελείο του γνωρίζουν ότι η αδυναμία αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η Liverpool, την περασμένη σεζόν, δέχτηκε πρώτη γκολ μόνο 12 φορές στα πρώτα της 56 παιχνίδια. Και το γεγονός αυτό είχε αντίκτυπο. Οι Reds κέρδισαν μόνο 5 από αυτά τα παιχνίδια, ένα εκ των οποίων στα πέναλτι εναντίον της Leicester City, στον προημιτελικό του Carabao Cup, ενώ ισοφάρισαν το σκορ στα 4 από αυτά και έχασαν τα άλλα 3 από τις West Ham, Leicester και Inter Milan.

Το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο γκολ φαίνεται από το ρεκόρ της Liverpool, όταν βρισκόταν μπροστά στο σκορ, την περασμένη σεζόν.

Μόνο κόντρα σε Manchester City, Brighton, Benfica εντός έδρας και Chelsea εκτός έδρας, δεν πήραν τη νίκη οι Reds, παρά το ότι προηγήθηκαν στο σκορ. Η ομάδα του Klopp ήρθε ισόπαλη και στα 4 αυτά παιχνίδια.

Η τελευταία φορά που η Liverpool ηττήθηκε, ενώ σκόραρε πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο του 2021 εναντίον της Leicester City, μία από τις συνολικά μόλις 11 φορές, κατά τη διάρκεια της θητείας του Klopp. Η πιο οδυνηρή από τις οποίες, φυσικά, ήταν η ήττα στον τελικό του Europa League από την Sevilla πριν από έξι χρόνια.

Η εμπειρία του περασμένου Σαββάτου ήταν ασυνήθιστη για την Liverpool, καθώς τα 32 λεπτά, τα οποία βρισκόταν πίσω στο σκορ, πριν από την ισοφάριση του Darwin Nunez, ήταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αγώνα της Premier League από την ήττα με 3-2 στο παιχνίδι με την West Ham τον περασμένο Νοέμβριο.

Η συνεχιζόμενη απουσία του Diogo Jota, αναμφίβολα θα έχει αντίκτυπο, καθώς ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ σε 9 παιχνίδια, την περασμένη σεζόν.

Η Liverpool θα ελπίζει ότι ο Nunez, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ της ισοφάρισης στο Craven Cottage θα μπορέσει να κτίσει στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της καριέρας του στους Reds έχοντας παρόμοιο αντίκτυπο με τον Jota.

Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος σημειώνει τα γκολ, οι Reds πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν κεφάλι στο σκορ, στους επόμενους αγώνες τους.

Σε τελική ανάλυση, το να προσπαθείς να συμβαδίζεις με την Manchester City είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα από μόνο του, χωρίς να χρειάζεται να κυνηγάς το σκορ σχεδόν σε κάθε δικό σου παιχνίδι.

Η νέα ανησυχητική «συνήθεια» της Liverpool στην άμυνα…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com