Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Lijnders: «Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας συνεργάτης για μένα»

Lijnders: «Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας συνεργάτης για μένα»

Ο εκ των βοηθών και δεξί χέρι του Jurgen Klopp, Pep Lijnders, μίλησε ανοιχτά για τη σχέση του με τον Γερμανό προπονητή της Liverpool. Η συνεργασία τους έχει γράψει ολόχρυσες σελίδες στην ιστορία της ομάδας, έχοντας κατακτήσει κατά σειρά τα Champions League, Super Cup, FIFA Club World Cup, Premier League, League Cup και FA Cup.

Πιο χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ανέφερε:
«Διαφωνούμε; Φυσικά. Θέλει μερικές φορές να φύγω από το γραφείο του; Φυσικά. Αλλά πιστεύω και νιώθω ότι μπορώ να βασίζομαι πάνω του. Είναι τόσα πολλά περισσότερα από ένας απλός συνεργάτης για μένα. Ένα καλό παράδειγμα για να εξηγήσω τη σχέση μας από την αρχή είναι αυτό. Οπουδήποτε κι αν δούλεψα παλιότερα, είχα μερικές βασικές ιδέες μου για το τρόπο παιχνιδιού σε πέντε μεγάλες εκτυπωμένες αφίσες. Η μεσαία από αυτές εξηγούσε τις ιδέες μου για το παιχνίδι σε οχτώ βασικές αρχές. Οι υπόλοιπες τέσσερις είχαν τις αρχές μου για όταν έχουμε τη κατοχή της μπάλας, όταν έχουν οι άλλοι τη κατοχή της μπάλας, το άμεσο πρεσάρισμα ψηλά και ατομικές αρχές με ή χωρίς τη κατοχή της μπάλας. Κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος του τοίχου του παλιού γραφείου των προπονητών. Ήταν ολόκληρη η ζωή μου εκεί πέρα. Όταν ο Jurgen πρωτοήρθε στην ομάδα, μετά από καμιά εβδομάδα ρώτησε σε ποιον ανήκαν αυτές οι αφίσες. Του απάντησα ότι ήταν δικές μου ιδέες και τον ρώτησα αν θα ήθελε να τις κατεβάσω. Μου είπε «όχι, μου αρέσουν, άφησε τες εκεί.» Ενθουσιάστηκα. Κάθε χρόνο μπορούσα να προσθέτω καινούριες ιδέες ή να τροποποιώ τις ήδη υπάρχουσες.
Η σταθερότητα στη προπονητική είναι αυτή που δημιουργεί τη συνέπεια, κι εμείς οι προπονητές αυτή ακριβώς τη συνέπεια δεν είναι που αναζητούμε;»

Είναι υπέροχο να ακούς τον Lijnders να μιλάει με τόσο κολακευτικά λόγια για τον Klopp, αλλά επίσης μας αρέσει ότι ο Ολλανδός προκαλεί με τις ιδέες του τον Γερμανό. Είναι αναντίρρητο ότι ο Klopp αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προπονητές που έχουν υπάρξει ποτέ, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι, ότι προφανώς και δε γνωρίζει τα πάντα για το παιχνίδι. Όλοι είναι πιθανό να προβούν σε λανθασμένες επιλογές, το ίδιο και ο Γερμανός, συνεπώς θα υπάρχουν και στιγμές που θα χρειάζεται και μια διαφορετική άποψη. Τότε είναι που ο Lijnders βγαίνει στο προσκήνιο.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό το δίδυμο θα συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες στην ομάδα.

Lijnders: «Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας συνεργάτης για μένα»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com