Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool FC θρηνεί για τον χαμό του David Moores

Η Liverpool FC θρηνεί για τον χαμό του David Moores

Βαθιά είναι η θλίψη στη ομάδα της Liverpool μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου επί 16 συναπτά χρόνια και ιδιοκτήτη της, David Moores.

Ο David Moores υπηρέτησε τον σύλλογο ως πρόεδρος για 16 χρόνια από το 1991 έως το 2007 όταν και ανακηρύχθηκε ισοβίως επίτιμος πρόεδρος πουλώντας το πλειοψηφικό του πακέτο στους Gillet & Hicks.

Ο David Moores άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί τις Παρασκευής σε ηλικία 76 ετών, λίγες βδομάδες μετά τον χαμό τις επί 39 χρόνια αγαπημένης του συζύγου Marge

Ενώ ο θείος του, ο Sir John Moores – ιδρυτής της αυτοκρατορίας λιανικής πώλησης Littlewoods – διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της Everton FC τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ο David ήταν ένθερμος Liverpudlian και μάλιστα κάτοχος διαρκείας στο Kop από την δεκαετία των ’60s.

Η οικογένεια Moores κατείχε το πλειοψηφικό μερίδιο της Liverpool FC για περισσότερο από μισό αιώνα και ο David ανέλαβε τον σύλλογο που αγαπούσε τον Σεπτέμβριο του 1991.

Μαζί με τον έμπιστο διευθύνοντα σύμβουλο Rick Parry, προέδρευσε της εισόδου της Liverpool στη νεοϊδρυθείσα Premier League το 1992 και επέβλεψε για τις προσλήψεις των Roy Evans, Gerard Houllier και Rafael Benitez κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Anfield.

Ο David Moores – που συνήθως απέφευγε τη δημοσιότητα, προτιμώντας αντ ‘αυτού να λειτουργεί στο παρασκήνιο – είδε τους Reds να κερδίζουν 10 μεγάλες διακρίσεις σε όλη τη 16χρονη θητεία του, συμπεριλαμβανομένου φυσικά, του Champions League το 2005.

Τον Ιανουάριο του 2007 παραχώρησε το πακέτο των μετοχών του στους Gillet & Hicks, κατόπιν συμβουλής του διευθύνοντα σύμβουλο του Συλλόγου Rick Parry, με τις γνωστές συνέπειες τρία χρόνια αργότερα.

Η συντακτική ομάδα στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του David Moores και να αναπαυθεί εν ειρήνη ο εκλιπών.

Η Liverpool FC θρηνεί για τον χαμό του David Moores
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com