Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 18/4/1964 Θρίαμβος επί Asrenal & 6ος τίτλος! (vid)

Σαν σήμερα: 18/4/1964 Θρίαμβος επί Asrenal & 6ος τίτλος! (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly θα θριαμβεύσουν επί της Arsenal στο Anfield και θα κατακτήσουν πανηγυρικά τον 6ο τους τίτλο, τον 1ο επί ημερών του τεράστιου Bill!!!

Οι Κόκκινοι είχαν ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο πριν από τη σέντρα, καθώς προπορευόντουσαν από τους «διώκτες» τους με 3 βαθμούς, διαφορά όμως που δεν μπορούσαν να καλύψουν οι Manchester Utd & Everton με υπολειπόμενο μόλις ένα παιχνίδι η κάθε μία για να ολοκληρώσουν την χρονιά.
Όμως οι Reds ήθελαν να το κάνουν με πανηγυρικό τρόπο, σύμφωνα με δηλώσεις του τερματοφύλακα των Κόκκινων Tommy Lawrence, σε δημοσιογράφο.

Πριν τη σέντρα του παιχνιδιού, οι Κόκκινοι οπαδοί, υποδέχθηκαν θερμά τον τερματοφύλακα των Gunners Jim Furnell, τιμώντας τον έτσι για την προσφορά του στον Σύλλογο του Anfield. Η ατμόσφαιρα βέβαια έγινε ιδιαίτερα καυτή με την έναρξη του παιχνιδιού και οι παίκτες της Ομάδας, βάλθηκαν να αποζημιώσουν το κοινό τους και με το παραπάνω!

Μόλις στο 7′ ο Ian St John από ασίστ του Alf Arrowsmith θα ανοίξει το σκορ, σβήνοντας από τη μνήμη του κοινού το παραλίγο ολέθριο γύρισμα του Ronnie Moran στον Tommy Lawrence λίγο νωρίτερα. Ο τερματοφύλακας των Reds θα αποκρούσει το πέναλτι του George Eastham στο 29′ και στο 38′ ο ασίστμαν του πρώτου Κόκκινου γκολ Alf Arrowsmith θα σημειώσει το 2-0 από ασίστ του Ian St John, με το κοινό στο Anfield να παραληρεί!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κόκκινη παράσταση θα συνεχισθεί με τον Peter Thompson σε διάστημα πέντε λεπτών, να μετατρέπει την νίκη των Reds σε θρίαμβο (52′ & 57′)! Την θριαμβευτική εμφάνιση των Reds ολοκλήρωσε ο Roger Hunt από ασίστ του Ian St John στο 60′, με το κοινό να δίνει μία ανεπανάληπτη παράσταση στις κερκίδες και τα ΜΜΕ της χώρας να το χαρακτηρίζουν το καλύτερο που έχουν δει ποτέ!!! Στο 64′ ο Ian Callaghan θα χάσει την ευκαιρία να σημειώσει το 6-0, με το να εκτελέσει πέναλτι το οποίο θα αποκρούσει ο Jim Furnell.

Έτσι οι Reds θα κατακτήσουν τον 6ο τίτλο της Ιστορίας τους και 1ο από την χρονιά 1946/47, με τον Bill Shankly να καταγράφει τον 1ο στην κατηγορία, από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της Liverpool.

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το μεσημέρι Σαββάτου απόλαυσαν 48.623 θεατές και διαιτητής ήταν ο P. Brandwood.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από το παιχνίδι, όπως επίσης και από το πάρτυ στις Κόκκινες κερκίδες, στο παρακάτω video:

Σαν σήμερα: 18/4/1964 Θρίαμβος επί Asrenal & 6ος τίτλος!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com