Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν κέρδισε αλλά προκρίθηκε

Δεν κέρδισε αλλά προκρίθηκε

Επιστροφή στα ημιτελικά του Uefa Champions League για την Liverpool! Οι Reds μπορεί να αναδείχθηκαν με 3-3 με την Benfica, ωστόσο προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 6-4!

Η Liverpool ανά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και προκρίθηκε δίκαια στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Villarreal.

Για τους Reds σκόραραν οι Konate και Firmino.

Α’ Ημίχρονο: Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της και τον Κώστα Τσιμίκα μεταξύ άλλων στην αρχική της ενδεκάδα παρατάχθηκε η Liverpool στον επαναληπτικό με την Benfica.

Χωρίς κάποια σπουδαία στιγμή κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο, με την Benfica να έχει την πρώτη στιγμή του αγώνα στο 12’ με ένα καλό εκτός περιοχής σουτ του Everton.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, οι Reds πλησίασαν στο γκολ με τον Milner, μετά από σέντρα του Diaz, όμως ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο ομάδα του Klopp άνοιξε το σκορ και πάλι με τον Ibrahima Konate, όπως συνέβη και στο πρώτο παιχνίδι! Αυτή τη φορά, ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γάλλος σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, για να γράψει με δυνατή κεφαλιά το 1-0.

Η Benfica σκόραρε στο 23’ με τον Nunez, με το τέρμα της όμως να ακυρώνεται ορθώς ως οφσάιντ και η Liverpool έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 στο 26’ με ένα δυνατό σουτ του Luis Diaz, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

Μια ανάσα από το 2-0 έφτασε η Liverpool και στο 30’, όταν η κοντινή κεφαλιά του Bobby Firmino βρήκε στον Vertonghen και κατέληξε κόρνερ και όχι στα δίχτυα.

Εφόσον όμως το 2-0 δεν έγινε ποτέ για την Liverpool, ήρθε η ισοφάριση από την Benfica στο 32ο λεπτό! Η μπάλα έφτασε στον Ramos, μέσω του Milner που ήθελε να απομακρύνει και ο μέσος των Πορτογάλων εκτέλεσε σωστά τον Alisson για το 1-1.

Το δεύτερο γκολ για τους Reds δεν ήρθε ούτε στο 45’ με το πολύ καλό εκτός περιοχής σουτ του Naby Keita, που κατέληξε λίγο εκτός εστίας, ενώ ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε σταθερά την προσπάθεια του Joe Gomez στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Β’ Ημίχρονο: Όπως και στο πρώτο μέρος, το πρώτο δεκάλεπτο του ημιχρόνου πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με την Liverpool να σκοράρει αμέσως μετά την συμπλήρωση του, με τον Bobby Firmino!

Ο Βλαχοδήμος έκανε το πρώτο λάθος στο 55’, μη καταφέρνοντας να μπλοκάρει την κάθετη πάσα του Keita που δεν βρήκε τον Diaz και ο Vertonghen το δεύτερο, δίνοντας την ευκαιρία στον Jota να σεντράρει και τον Firmino να τελειώνει τη φάση με μια επαφή για το 2-1! 

Αμέσως μετά το 2-1, ο Klopp προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Jota, Henderson και Milner να παραχωρούν τις θέσεις τους Salah, Fabinho και Thiago.

Η Liverpool ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα, πέτυχε και τρίτο τέρμα, ξανά με τον Bobby Firmino, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ με ένα έξοχο πλασέ το φάουλ του Κώστα Τσιμίκα για το 3-1! 

Η Benfica παρά το 3-1 δεν παράτησε τον αγώνα και βρήκε δίχτυα στο 73ο λεπτό με τον Yaremchuk, ο οποίος κινήθηκε σωστά, έλαβε την πάσα του Grimaldo και πλάσαρε για το 3-2, έχοντας περάσει τον Alisson. 

Οι Αετοί της Λισαβόνας συνέχισαν να διεκδικούν τις όποιες πιθανότητες τους, ειδικότερα μετά το 3-1 και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 83’ με ωραίο τελείωμα του Nunez, ο οποίος αυτή τη φορά έκανε γκολ την ασίστ του Joao Mario. 

Ο ίδιος παίκτης υποχρέωσε τον Alisson σε μια μεγάλη επέμβαση στο αμέσως επόμενο λεπτό, ενώ η Liverpool έψαξε το γκολ στις καθυστερήσεις και δεν το βρήκε, αν και είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με πλασέ του Mo Salah στο 94’

Τέλος, ο Nunez έστειλε τη μπάλα στα κόκκινα δίχτυα και στο 95’, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του επιθετικού.

Οι συνθέσεις:

Liverpool:  Gomez, Matip, Konate, Τσιμίκας, Henderson (Fabinho 58′), Milner (Thiago 58′), Keita, Diaz (Mane 66′), Jota (Salah 58′), Firmino (Origi 90+1′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Van Dijk, Alexander-Arnold, Robertson, Oxlade-Chamberlain, Jones, Elliott

Benfica: Βλαχοδήμος, Gilberto (Almeida 90′), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo; Weigl, Taarabt (Mario 66′), Goncalves (Yaremchuk 46′), Ramos (Bernardo 78′), Everton (Dias 90′); Nunez

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στην Manchester City για τον ημιτελικό του FA Cup.

Η Liverpool ξανά στα ημιτελικά του Uefa Champions League.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com