Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κόντρα σε όλους και σε όλα, οι Reds το σήκωσαν!

Κόντρα σε όλους και σε όλα, οι Reds το σήκωσαν!

Κόντρα σε όλους και σε όλα! Μετά από μια ματσάρα και 120 λεπτών ποδοσφαίρου, μετά από ένα κανονικό γκολ που της ακυρώθηκε, η Liverpool κέρδισε το Carabao Cup, επικρατώντας με 11-10 της Chelsea στα πέναλτι!!!

Α’ Ημίχρονο: Με την αναμενόμενη ενδεκάδα και τον Kelleher κάτω από τα δοκάρια προτίμησε η Liverpool στο Wembley, ωστόσο αυτό δεν συνέβη διότι ο Thiago Alcantara τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και την θέση του πήρε ο Naby Keita.

Μόλις στο 6’ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού, με τον Kelleher να πραγματοποιεί μια σπουδαία απόκρουση σε πλασέ του Pulisic.

Οι Reds προσπάθησαν να απαντήσουν στην ευκαιρία των Μπλε, ωστόσο η κεφαλιά του Mane και το σουτ του Salah στο 17’ και στο 21’ αντίστοιχα δεν βρήκαν εστία.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία είχε η Liverpool με τη συμπλήρωση μισής ώρας στον αγώνα, όταν αρχικά ο Mendy απέκρουσε με δυσκολία το καλό σουτ του Keita και στη συνέχεια ο Mane δεν μπόρεσε να νικήσει τον συμπατριώτη του από πολύ κοντινή απόσταση.

Καλή ευκαιρία είχε και το σύνολο του Tuchel στο 42’ με ένα ωραίο εκτός περιοχής σουτ του Azpilicueta που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Kelleher, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 ένα μόλις λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου με πλασέ του Mount από καλή θέση.

Β’ Ημίχρονο: Ο Mason Mount ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος και στην επανάληψη με πλασέ εντός περιοχής στο 57’, όμως ο Kelleher μπλόκαρε εύκολα.

Οι Reds απάντησαν στις ευκαιρίες με την μεγαλύτερη του αγώνα ως εκείνο το σημείο με τετ α τετ του Salah στο 63’, με τον Αιγύπτιο να μην τελειώνει όμως καλά τη φάση και να μην ανοίγει το σκορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Liverpool άνοιξε το σκορ με ένα πεντακάθαρο γκολ του Joel Matip, μετά από εκτέλεση φάουλ του Trent και πρώτη κεφαλιά του Mane, όμως το τέρμα εν τέλει ακυρώθηκε για ανύπαρκτο οφσάιντ του van Dijk, ο οποίος δεν έκανε καν κίνηση προς την μπάλα! Μια γελοία και πιθανότατα κατευθυνόμενη απόφαση κατά της Liverpool.

Λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε από κανονική θέση οφσάιντ και η Chelsea με τον Havertz, με το τέρμα να ακυρώνεται ορθώς αυτή τη φορά.

Σπουδαία διπλή ευκαιρία είχε η ομάδα του Klopp στο 86’ με τον Mendy να καταφέρνει ξανά να αποκρούσει, όπως έκανε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στη δυνατή κεφαλιά του van Dijk!

Οι Reds λίγο έλειψε να ηττηθούν στο προτελευταίο των λεπτό του αγώνα, όταν ο Alonso πρόλαβε και γύρισε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή και ο Lukaku να κάνει το τακουνάκι, το οποίο έβγαλε με το πόδι ο Kelleher.

Παράταση: Με την έναρξη της παράτασης αντικαταστάθηκε ο Joel Matip, από τον Ibrahima Konate, ενώ έξι λεπτά μετά πέρασε και ο Origi αντί του Diaz.

Η παράταση άνηκε στη Chelsea, με τους Μπλε να είναι καλύτεροι ειδικά στο πρώτο μέρος της και να σκοράρουν με τον Lukaku στο 97’, ο οποίος όμως βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της, οι Reds κατάφεραν μα ισορροπήσουν, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία, με τους Μπλε να είναι και πάλι αυτοί που σκόραραν, με τον Kai Havertz, που και πάλι βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

ΠΕΝΑΛΤΙ:

1-0 ο Milner

1-1 ο Alonso

2-1 ο Fabinho

2-2 ο Lukaku

3-2 ο van Dijk

3-3 ο Havertz

4-3 ο Trent

4-4 ο James

5-4 ο Salah

5-5 ο Jorghinho

6-5 ο Jota

6-6 ο Rudiger

7-6 ο Origi

7-7 ο Kante

8-7 ο Robertson

8-8 ο Werner

9-8 ο Elliott

9-9 ο Silva

10-9 ο Konate

10-10 ο Chalobah

11-10 ο Kelleher

σουτάρει εκτός ο Kepa και το παίρνει η Liverpool!!!

Chelsea: Mendy (Kepa 119′), Chalobah, Silva, Rudiger; Azpilicueta (James 57′), Kante, Kovacic (Jorginho 106′), Alonso, Pulisic (Lukaku 73′), Mount (Werner 73′), Havertz

Πάγκος: Sarr, Loftus-Cheek, Saul, Hudson-Odoi

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Matip (Konate 91′), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Elliott 79′), Keita (Milner 80′), Salah, Diaz (Origi 97′), Mane (Jota 80′)

Πάγκος: Alisson, Τσιμίκας, Oxlade-Chamberlain, Minamino

Στη Liverpool το Carabao Cup!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com