Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Neuro 11 δικαιώνει τον Jurgen Klopp για την επιλογή τους

Η Neuro 11 δικαιώνει τον Jurgen Klopp για την επιλογή τους

Το πιο σημαντικό μέρος κάθε νέας σεζόν, σύμφωνα με τον Jurgen Klopp, είναι η καλοκαιρινή προετοιμασία.

Είναι μια ευκαιρία για τον προπονητή και το επιτελείο του να συνεργαστούν στενά με τους ποδοσφαιριστές, εντός και εκτός γηπέδου, με τα ετήσια ταξίδια, σε απομονωμένα «στρατόπεδα» προπόνησης, να θεωρείται το πιο ωφέλιμο κομμάτι.

Οι παίκτες ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, πριν καν πάρουν μπάλα στα πόδια τους, ενώ ο Klopp επιβλέπει διπλές και συχνά τριπλές προπονήσεις.

Klopp και Lijnders επιδιώκουν την εφαρμογή νέων ιδεών, πρωτοπόρων τεχνικών και συχνά προσκαλούν, πετυχημένους στον τομέα τους, ομιλητές από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ben Fogle, διάσημος παρουσιαστής, συγγραφέας και λάτρης της περιπέτειας, πέρασε χρόνο με τους ποδοσφαιριστές στη βάση των Reds στο Evian, ενώ πριν από την κατάκτηση του τίτλου, την σεζόν 2019/20, ο επαγγελματίας σέρφερ Sebastian Steudtner πήρε την ομάδα για υποβρύχιες ασκήσεις αναπνοής.

Δύο ακόμη επισκέπτες στο Evian, πριν από την τρέχουσα σεζόν, ήταν ο Dr Niklas Hausler και ο Patrick Hantschke, της ομάδας νευροεπιστημονικής εκπαίδευσης neuro11.

Οι Hausler και Hantschke, μακροχρόνιοι φίλοι και επιχειρηματικοί συνεργάτες, ίδρυσαν τη neuro11 το 2019, με χρηματοδότηση τόσο από την ΕΕ όσο και από τη γερμανική κυβέρνηση, μαζί με τον Fabian Steinberg, διδάκτωρ νευροεπιστημών και αθλητικών επιστημών.

Η σχέση τους με τον Klopp χτίστηκε την εποχή, στην οποία ξεκίνησε η εταιρεία τους να δραστηριοποιείται, με τον προπονητή της Liverpool να αναζητά νέες τεχνικές όσον αφορά τις στημένες φάσεις.

Συναντήθηκαν επανειλημμένα με τον Klopp και τον βοηθό του Pepijn Lijnders, όμως η συνεργασία τους τέθηκε σε αναμονή λόγω της πανδημίας. Με την χαλάρωση των περιορισμών, νωρίτερα φέτος, μπόρεσαν τελικά να εργαστούν σε στενή επαφή με την ομάδα.

Η διαδικασία, για την οποία ο Hausler δήλωσε στην ιστοσελίδα The Athletic ότι είναι «το επόμενο σύνορο στην αθλητική απόδοση», περιλαμβάνει την προσάρτηση ηλεκτροδίων στο κεφάλι ενός παίκτη, ενώ ένα κουτί είναι δεμένο στη μέση του, για τη συλλογή δεδομένων, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Οι Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, James Milner και Harvey Elliott δούλεψαν μαζί με τους Hausler και Hantschke, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Evian, με το ζευγάρι να παρακολουθεί την προσέγγισή τους στα ελεύθερα λακτίσματα και τα πέναλτι, προτού δημιουργήσουν ατομικά προγράμματα για κάθε παίκτη.

«Μία από τις ιδέες μας, για παράδειγμα, ήταν να βελτιώσουμε την τεχνική μας στα στημένα», είπε ο Lijnders στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

«Απευθείας και πλάγια ελεύθερα χτυπήματα, πέναλτι και κόρνερ».

Ο Lijnders πρόσθεσε: «Ο Jurgen και εγώ πιστεύουμε πραγματικά σε αυτά τα δύο παιδιά και την ιδέα τους… Με τον Patrick και τον Niklas, δίνουμε μια εντελώς νέα ώθηση στην προπόνηση ακρίβειας. Είμαι αισιόδοξος πως θα αποδώσει».

Μέχρι στιγμής, πάντως φαίνεται να αποδίδει.

Η Liverpool, μέχρι τώρα, έχει σημειώσει 12 γκολ από ελεύθερα χτυπήματα και κόρνερ, όσα και στο σύνολο της προηγούμενης σεζόν (12) και 5 λιγότερα από πρόπερσι (17).

Οι Reds σημειώνουν, κατά μέσο όρο, ένα γκολ από στημένες φάσεις, κάθε δεύτερο παιχνίδι, με το τρέχον ποσοστό τους να δείχνει ότι θα τελειώσουν τη σεζόν με 19.

Αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο μέσος όρος θα διατηρηθεί, το τελικό αποτέλεσμα για τη neuro11 είναι μια σχεδόν ρομποτική συνέπεια στη νοητική προσέγγιση ενός παίκτη στα ελεύθερα λακτίσματα, τα κόρνερ και τα πέναλτι.

O Alexander-Arnold πιθανότατα θα ωφεληθεί περισσότερο, και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 23χρονος καταφεύγει στην αθλητική επιστήμη για να βελτιώσει το παιχνίδι του.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας έχει εργαστεί μαζί με τον ειδικό αθλητικής όρασης Dr. Daniel Laby για να βελτιώσει την ικανότητα του στη λήψη αποφάσεων και στον εντοπισμό στόχων, με τη χρήση μάσκας εικονικής πραγματικότητας.

Όταν ο Alexander-Arnold, στην ήττα με 3-2 από την West Ham, ισοφάρισε σε 1-1 με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, ο Hausler σχολιάζοντας στο Twitter το γκολ έγραψε: «η στιγμή που οι στόχοι και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!»

H συνεργασία της Liverpool με τη neuro11 στοχεύει, επίσης, στη βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας των Reds από το σημείο του πέναλτι.

Tο καθοριστικό πέναλτι του Salah στην πρόσφατη νίκη με 1-0 επί της Aston Villa στο Anfield έδειξε τα ξεκάθαρα οφέλη της δουλειάς του Αιγύπτιου με τους Hausler και Hantschke.

Ενώ o Emi Martinez έδειχνε συνεχώς προς τα δεξιά του, δείχνοντας που επρόκειτο να βουτήξει, σε μια προσπάθεια να μπει στο κεφάλι του εκτελεστή και να τον βάλει στον πειρασμό να σουτάρει προς αυτή την κατεύθυνση, ο Salah τον αγνόησε και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία.

Ο Martinez, στη νίκη με 1-0 της Villa επί της Manchester United τον Σεπτέμβριο, είχε καταφέρει να επηρεάσει καθοριστικά την κρίση του Bruno Fernandes, καλώντας επιδεικτικά τον Cristiano Ronaldo να εκτελέσει το πέναλτι αντ’ αυτού, ωθώντας τον Πορτογάλο playmaker να στείλει την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο Salah όμως, δεν επηρεάστηκε καθόλου και το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο απόδειξη της νοοτροπίας του Αιγύπτιου, αλλά και της αξίας αυτών των συνεδριών με τη neuro11.

O Klopp και το επιτελείο του φαίνονται να δικαιώνονται για την επιλογή τους να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της neuro11.

Η Neuro 11 δικαιώνει τον Jurgen Klopp για την επιλογή τους
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com