Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η εξαιρετική εμφάνιση του Konaté απέναντι στη Manchester United

Η εξαιρετική εμφάνιση του Konaté απέναντι στη Manchester United

Ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός της Liverpool, Ibrahima Konaté, δείχνοντας τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι του, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση εναντίον της Manchester United και του Cristiano Ronaldo.

Με ακρίβεια στις αμυντικές του επεμβάσεις, αυτοπεποίθηση με τη μπάλα στα πόδια, ταχύτητα και δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες, ο Konaté στάθηκε επάξια στο πλευρό του Virgil, σαν άλλος Joël Matip.

Οι οπαδοί των Reds είδαν με ενδιαφέρον, αλλά και επιφύλαξη, την απόφαση του Klopp να συμπεριλάβει τον Konaté στην αρχική ενδεκάδα, κόντρα στη Manchester United, αφήνοντας στον πάγκο τον Matip.
Υπήρξαν και οπαδοί που ανησύχησαν για το κατά πόσο θα ανταπεξέλθει η άμυνα της Liverpool ενάντια σε μια ισχυρή, όπως φαινόταν, επιθετική γραμμή της Manchester United, εν τη απουσία του Καμερουνέζου βασικού κεντρικού αμυντικού.

Η μοναδική εμφάνιση του Konaté στο Old Trafford, πριν από το παιχνίδι της Κυριακής, ήταν με την RB Leipzig, στις 28 Οκτωβρίου το 2020, όπου η γερμανική ομάδα γνώρισε την ήττα με 5-0.
Ίσως, εκείνη η περσινή ήττα να στριφογύριζε στο μυαλό του και η επιθυμία του για εκδίκηση, να οδήγησε σε αυτή την εξαιρετική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Όποιος και αν είναι ο λόγος, ο Klopp σίγουρα θα είναι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.

Ήρεμος και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, επιχειρούσε διαρκώς κάθετες, διεισδυτικές πάσες στην προσπάθεια του να σπάσει τις γραμμές της Manchester United, ακόμη και όταν η εύκολη επιλογή θα ήταν να παίξει με ασφάλεια, αλλά αυτό δεν είναι στο DNA ενός κεντρικού αμυντικού της Liverpool του Klopp.

Κάποιες από τις προσπάθειες του Konaté στην επίθεση της Liverpool, θυμίζουν τον Matip και τον Van Dijk στα καλύτερά τους και είναι εύκολο πλέον να καταλάβουμε γιατί κάποιος με το προφίλ του θα μπορούσε να αποτελέσει μια έξυπνη, μακροπρόθεσμη επένδυση για τον σύλλογο.
Μια συγκεκριμένη κάθετη πάσα προς τον Mohamed Salah, η οποία κόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα της United, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα έκτο γκολ για την Liverpool.

Παρά την έκταση του σκορ, ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα θέτοντας τον Cristiano Ronaldo ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Στη μία και μοναδική φορά, στην οποία ο αστέρας της United κατάφερε να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Γάλλου αμυντικού και να πετύχει μάλιστα και γκολ, συνελήφθη σε θέση offside από το VAR.
Επίσης, παρείχε μεγάλη κάλυψη στον Trent Alexander-Arnold, κερδίζοντας εύκολα κάθε μονομαχία ενάντια στον Marcus Rashford, επιτρέποντας στον ακραίο αμυντικό της Liverpool να ξεχύνεται με κάθε ευκαιρία στην επίθεση.

Συνολικά, ο Konaté κέρδισε όλα τα τάκλιν που επιχείρησε, καθώς και όλες τις εναέριες μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη και έχοντας 92% επιτυχημένες πάσες.
Ο Klopp πάντοτε εισάγει τους νεοφερμένους σταδιακά στην ομάδα, συνεπώς ο Konaté θα χρειαστεί να κάνει υπομονή, ακόμη και μετά από αυτήν την εμφάνιση, καθώς προσαρμόζεται στις συνθήκες του Anfield.
Όμως, τα σημάδια είναι ελπιδοφόρα, από την στιγμή που απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στους Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford και Bruno Fernandes, μέσα μάλιστα στο Old Trafford.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Konaté απέναντι στη Manchester United
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com