Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άνετη νίκη των Reds με 4-0 στο derby του Merseyside!

Άνετη νίκη των Reds με 4-0 στο derby του Merseyside!

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του αγώνα ,αυτή του 79ου λεπτού όταν οι παίκτες των Κόκκινων νιώθοντας την σιγουριά της νίκης εναντίον της γειτόνισσας Everton, αποφάσισαν να επιδείξουν τις ικανότητες τους στο passing game, εν μέσω ιαχών του κατάμεστου Anfield.

 

Το Anfield αρχίζει να νιώθει και πάλι την σιγουριά που ένιωθε σε καλύτερες μέρες του παρελθόντος! Αρχίζει να πιστεύει ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο γιατί όλοι έχουν εμπιστοσύνη σε αυτόν που κρατά το τιμόνι.

 

Κάπου στο 92ο λεπτό ο ακατάβλητος Sakho ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο της αλλαγή της φιλοσοφίας αλλά και της νοοτροπίας της ομάδας υπό τον Jurgen Klopp κάνοντας tackling για να απομακρύνει τον κίνδυνο σε πιθανή αντεπίθεση της Everton!

 

Που το έκανε το tackling? Λίγο έξω από την μικρή περιοχή της Everton!

 

Τα στατιστικά του αγώνα δεν λένε ψέματα στην περίπτωση αυτή. Η κατοχή ήταν 66% για τους γηπεδούχους και 34% για την Everton.

 

Συνολικά 37 σουτ για την Liverpool, εκ των οποίων 13 εντός παιδιάς , 3 σουτ για τα Ζαχαρωτά, από τα οποία κανένα δεν ενόχλησε τον Mignolet!

 

Το Σάββατο λοιπόν, η Everton θα ταξιδέψει στο London, για να παίξει στο Wembley εναντίον της Manchester United για το FA Cup, μετά από αυτή την βαριά ήττα. Το αν θα τους οδηγήσει στον αγωνιστικό χώρο, ο Martinez είναι κάτι που θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες!

 

Από πλευράς τακτικής θεωρείται ολέθριο σφάλμα αυτό του Martinez να μην συμπεριλάβει μεταξύ των αναπληρωματικών του κάποιον κεντρικό αμυντικό. Η αποβολή του Ramiro Funes Mori μετά από το πραγματικά σκληρό φάουλ που έκανε στον Origi, αάφησε εκτεθειμένο τον Martinez, που ξαφνικά βρέθηκε χωρίς κάποιον κεντρικό αμυντικό για να καλύψει τα κενά στην άμυνα του.

 

Τα γκολ των Sakho, Sturridge, Coutinho, που ακολούθησαν αυτό του Origi στο 43ο λεπτό τιμώρησαν ακριβώς αυτή την ολιγωρία του manager των Ζαχαρωτών.

 

Αν στην αρχή πάντως περίμενε κάποιος ένα μέτριο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονταν στην 8η  και 11η θέση αντίστοιχα και των οποίων οι προτεραιότητες βρίσκονται σε άλλους θεσμούς, διαψεύστηκε γρήγορα, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγώνα με γρήγορο ρυθμό, κυνηγώντας το γκολ.  Έτσι όμως φάνηκαν νωρίς οι αδυναμίες για άλλη μια φορά στην άμυνα της Everton.

 

O Klopp έκανε μόνο μια αλλαγή στην ομάδα που νίκησε την Dortmund, βάζοντας τον Lucas στην θέση του Can. Από πλευράς τακτικής όμως επέστρεψε στον αγαπημένο του τρόπο pressing, πολύ ενεργητικής κίνησης των παικτών και παίζοντας την μπάλα με την πρώτη μέχρι να φτάσουν στην μικρή περιοχή των αντιπάλων τους.

 

Η πίεσε λοιπόν της Liverpool και η αδυναμία της Everton στην άμυνα έφερε αποτελέσματα για τους γηπεδούχους στο 43ο λεπτό όταν και άνοιξαν το σκορ με τον Origi.

 

Δύο λεπτά αργότερα ,οι αμυντικοί ων Ζαχαρωτών απομάκρυναν ένα φάουλ του Milner, με την μπάλα όμως να καταλήγει στον ίδιο παίκτη. Αυτός αντάλλαξε πάσες με τον Lallana, κάνοντας στη συνέχεια την σέντρα από αριστερά στον αμαρκάριστο Sakho ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 2-0. Καθόλου ευχάριστη βέβαια η κατάσταση για την Everon, η οποία βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 2-0 από την Liverpool.

 

Πέντε λεπτά μετά την ανάπαυλα ακολούθησε το απαράδεκτο φάουλ του Mori στον Origi, κάτι που κόστισε την αποβολή του παίκτη της Everton.

 

Από κει και πέρα τα γκολ των Sturridge και Coutinho στο 61ο και 76ο λεπτό αντίστοιχα, επισημοποίησαν το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου για την Everton.

 

Χαρακτηριστική επίσης η φάση του 94ου λεπτού όταν ο Lucas προσπάθησε να βάλει από το κέντρο του γηπέδου σχεδόν το 5ο γκολ. Το σουτ του όμως κατέληξε άουτ, προκαλώντας πάντως γέλια στον πάγκο της Liverpool και ειδικά στον Klopp.

 

Ο Lucas βλέποντας την έκφραση στο πρόσωπο του προπονητή του, ξέσπασε και αυτός σε γέλια, δίνοντας έτσι τον τόνο για πανηγύρια στα αποδυτήρια της Liverpool ,η οποία βρίσκεται πλέον 2 βαθμούς πίσω από την West Ham και 5 βαθμούς πίσω από την United, έχοντας όμως έναν αγώνα λιγότερο.

 

Ενδεκάδες

 

Liverpool (4-2-3-1):

Mignolet , Clyne , Lovren , Sakho , Moreno , Lallana , Milner (Ibe 80), Lucas , Coutinho , Firmino  (Allen 66, ), Origi  (Sturridge 53)

Everton (4-2-3-1):

Robles , Oviedo , Stones , (Pienaar 6), Funes Mori , Baines , McCarthy , Barry  (Besic 45), Lennon , Barkley  (Cleverley 57), Mirallas , Lukaku

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com