Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η βαθμολόγηση των παικτών για το Porto-Liverpool 1-5

Η βαθμολόγηση των παικτών για το Porto-Liverpool 1-5

Μεγάλο αποτέλεσμα πήρε η Liverpool στη Πορτογαλία απέναντι στη Porto με 1-5, δίνοντας συνέχεια στο σερί που έχει χτίσει στο Dragao τα τελευταία χρόνια. Το liverpool.gr βαθμολογεί τις εμφανίσεις των 16 κόκκινων που αγωνίστηκαν σήμερα.

Alisson Becker – 7

Ήρεμο βράδυ για τον Βραζιλιάνο. Ελάχιστες ήταν οι φορές που οι Πορτογάλοι έφτασαν στα καρέ της Liverpool και ακόμα λιγότερες αυτές που τέσταραν τον Alisson. Ήταν έτοιμος να αντιδράσει όποτε χρειάστηκε, ενώ δεν μπορούν να του καταλογιστούν ευθύνες για το γκολ που δέχεται καθώς ο Taremi παίρνει από πολύ κοντά τη δυνατή κεφαλιά. Δεν φάνηκε επειδή δεν χρειάστηκε στο παιχνίδι ο Ali.

Virgil van Dijk – 8

Ένας από τους λόγους που ο τερματοφύλακας της Liverpool μπορούσε να έχει ένα τόσο ήρεμο ενενηντάλεπτο ήταν ο van Dijk. Ο Ολλανδός, ο οποίος έγινε και αρχηγός μετά την αποχώρηση του Jordan Henderson, εξαφάνισε τον Toni Martinez στο πρώτο ημίχρονο, ενώ βοήθησε και τον Matip με το μαρκάρισμα του Taremi στο δεύτερο. Ήταν κυρίαρχος σε όλες τις ψηλές που επιχείρησε η Porto και γενικά κράτησε μακριά τους επιθετικούς της από τη κόκκινη περιοχή.

Joel Matip – 9

Ίσως ο πιο υποτιμημένος στόπερ στο κόσμο. Ο Joel ήταν για ακόμα ένα ματς αλάνθαστος στα μετόπισθεν, ελέγχοντας πλήρως τις κινήσεις του Taremi προς την άμυνα της Liverpool. Πολύ σταθερός και στις μεταβιβάσεις του ο Καμερουνέζος, ο οποίος άφησε πίσω την κακή γενική εμφάνιση του Σαββάτου και έβαλε τις βάσεις μαζί με τον Virgil για μια άνετη επικράτηση.

James Milner – 9

Τι να πει κανείς για τον βιονικό James Milner; Ο Άγγλος αμυντικομεσοεπιθετικός – γιατί περί αυτού πρόκειται – έσβησε από το παιχνίδι τον καλύτερο παίκτη της Porto, Luis Diaz, ο οποίος δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί πραγματικά απειλητικός, παρά το σαφέστατο ντισαβαντάζ στη ταχύτητα που είχε ο Άγγλος. Πέρα από αυτά, ήταν πολύ καλός και μπροστά, δημιούργησε φάσεις και φυσικά έχει και την ασίστ για τον Sadio Mane στο 0-2, για την οποία βέβαια πρέπει να ευχαριστήσει και τους Cardoso-Costa για την απόλυτη αδράνεια.

Andy Robertson – 7

Ο Robbo ερχόταν από μια δύσκολη περίοδο όπου η κούραση – πνευματική και σωματική – ήταν εμφανέστατη και τον οδηγούσε σε αρκετά λάθη. Σήμερα, όμως, ήταν αρκετά βελτιωμένος, βγάζοντας τον Vieira από το παιχνίδι και δίνοντας σημαντικές βοήθειες μπροστά. Κατάπιε πάλι χιλιόμετρα και είχε και μια καλή ευκαιρία να κάνει και γκολ στο 50′. Την χρειαζόταν αυτή την εμφάνιση ο Robertson για να επανέλθει και η αυτοπεποίθησή του.

Fabinho – 9

Ξεκινάει, λοιπόν, η Porto με δύο χαφ απέναντι στα τρία της Liverpool. Εδώ θα μπορούσα να τελειώσω το σχόλιο στον Fabinho, αφού είναι ευνόητο πια πως ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ θα τους σβήσει και τους δύο από το παιχνίδι. Σκούπισε τα πάντα μπροστά από τα στόπερ, μοίραζε σε σωστές στιγμές τη μπάλα και έδωσε έτσι την ευκαιρία στον Jones να βρει πάρα πολύ χώρο δημιουργικά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Πολλές φορές δεν φαίνεται στο γήπεδο ο Fabinho αλλά η βρώμικη δουλειά που κάνει μέσα σε αυτό είναι η βάση της επιτυχίας της Liverpool.

Jordan Henderson – 8

Μεστή η 400η κόκκινη εμφάνιση του αρχηγού. Έτρεξε πάρα πολύ, δίνοντας βοήθειες και στον Milner στο μαρκάρισμα στο Diaz αλλά και στον Jones που είναι φυσικό πως θα αφήσει κάποιους χώρους ανοικτούς. Έβγαλε πολύ ηρεμία στο παιχνίδι του και βοήθησε έτσι τη Liverpool να έχει στο χέρι της το ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Συνάντησε τα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει ο ίδιος ο Jordan Henderson.

Curtis Jones – 10

Oh my oh my… Πάνω που η Liverpool είχε ανάγκη κάποιον στα χαφ μετά την απώλεια του Harvey Elliott, ο Jones μας θύμισε γιατί είχε γίνει όλη η φασαρία γύρω από το όνομά του όταν έκανε τα πρώτα του ματς. Ήταν ακόμη μία φορά εκπληκτικός. Κράτησε μπάλα, την μοίρασε όταν έπρεπε ενώ βρίσκεται πίσω από τα τέσσερα εκ των πέντε γκολ της Liverpool! Στο πρώτο είναι αυτός που κάνει το σουτ για να πάρει το ριμπάουντ ο Salah, στο τρίτο ξεφεύγει στα χαφ και μοιράζει στον Salah ο οποίος εκτελεί, έχει πάλι ασίστ κρατώντας εξαιρετικά μπάλα και βγάζοντας τη μπαλιά στον Firmino στο 1-4 ενώ κάνει και το σουτ που οδηγεί στο 1-5. Δίκαιος MVP ο νεαρός Άγγλος χαφ, ο οποίος κάνει πολυδιάστατο το παιχνίδι της Liverpool με την τεχνική του.

Sadio Mane – 8

Όλο και καλύτερος ο Sadio Mane, που παρά το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του, έχει βρει πάλι αρκετά γκολ στο ξεκίνημα και βρήκε ακόμα ένα σήμερα. Μπορεί να μην βρήκε χώρο μπροστά από το τέρμα σήμερα – εκτός της φάσης του γκολ που απλά η μπάλα περνάει από όλη την άμυνα και την σπρώχνει εκείνος στο άδειο τέρμα – αλλά δημιούργησε κινδύνους από τα αριστερά, ενώ είχε και άριστη συνεργασία με τον Andy Robertson. Καλό ματς και για τον Σενεγαλέζο.

Mohamed Salah – 9

Ανοίγεις τη τηλεόραση, βλέπεις τον Salah να βάζει δύο γκολ και λες ότι είναι απλά Τρίτη. Έχει γίνει συνήθεια πια για τον Αιγύπτιο βασιλιά του Kop να σκοράρει και το έκανε και σήμερα δύο φορές. Στο πρώτο «μυρίζει» την γκέλα του Zaidu και βάζει το γκολ σε κενή εστία, ενώ στο δεύτερο πλασάρει άψογα κάτω από τα πόδια του Costa για το 0-3. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο υπόλοιπο παιχνίδι, αλλά σαν ένας πολύ μεγάλος επιθετικός που είναι έκανε σωστά τη δουλειά του και βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα να πάρει ένα σημαντικό διπλό.

Diogo Jota – 6

Δεν του βγήκε το ματς του Jota. Στην επιστροφή του στο Dragao, o Diogo ήταν πολύ δραστήριος, δημιούργησε ρήγματα στα μετόπισθεν της Porto στοχεύοντας κυρίως τη πλευρά του άπειρου Cardoso, όμως τα τελειώματά του δεν ήταν καλά. Το 6 είναι αυστηρό γιατί ήταν επικίνδυνος στο παιχνίδι, όμως παραήταν σπάταλος για να δικαιολογηθεί και το 7. Αυτά είναι τα στάνταρ που έχει θέσει και ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ και αν είναι απλά να κράτησε γκολ για την Κυριακή, θα το δεχθώ και θα πάμε παρακάτω!

Joe Gomez – 5

Κοιτάξτε, είναι ξεκάθαρο πως ο Joe δεν είναι μπακ. Το είχαμε δει και πριν το τραυματισμό του, το είδαμε και σήμερα. Δεν μπορεί να έχει τα ανεβάσματα των Arnold, Robertson και Τσιμίκα, ούτε έχει την εμπειρία και την δημιουργία του Milner για να βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη από πιο πίσω. Αυτά είναι όμως γνωστά και δεν μειώνουν τόσο πολύ τη βαθμολογία, τουλάχιστον όχι τόσο όσο η αμυντική του προσήλωση σήμερα. Έχασε τον Diaz πριν το γκολ των Πορτογάλων, σε μια φάση που ο Κολομβιανός έκανε εν τέλει το γύρισμα με τον Vitinha να τη στέλνει πάνω στον Alisson, ενώ φέρει τεράστια ευθύνη στο γκολ της Porto αφού χάνει με μεγάλη ευκολία τον Taremi. Δεν έχει βρει ακόμα πατήματα μετά τον τραυματισμό του ο πολύ ταλαντούχος Άγγλος στόπερ.

Takumi Minamino – 5

Το καταλαβαίνω πως το 5 φαντάζει σκληρό, όμως θυμήθηκα ότι ο Minamino είχε μπει ως αλλαγή στο 90′ σε ένα άστοχο σουτ του. Δεν μπήκε ποτέ στη ροή του παιχνιδιού και άρα η βάση είναι η μοναδική φυσιολογική βαθμολογία. Στα ελαφρυντικά είναι ότι μπήκε στο 0-3 στο ματς, αν και η Liverpool ουδέποτε σταμάτησε να δημιουργεί και άρα θα έπρεπε να έχει μπει σε περισσότερες φάσεις.

Roberto Firmino – 9

Si Senor! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μπήκε στο παιχνίδι στο 0-3 και πάνω που η Porto είχε σκοράρει και είχε αναθαρρήσει, κατάλαβε από νωρίς το λάθος του Costa, μπήκε στη φάση και τελείωσε ήρεμα από μακρινή απόσταση το ματς. Πολύ καλός και στο κράτημα της μπάλας μπροστά, ο Bobby ολοκλήρωσε την εμφάνισή του με ακόμα ένα γκολ, τελειώνοντας πάλι με μεγάλη ψυχραιμία για το τελικό 1-5. Τι άλλο να θέλει κάποιος από έναν σέντερ φορ που μπαίνει ως αλλαγή;

Alex Oxlade-Chamberlain –

Μπήκε στο 1-4 στο παιχνίδι και αγωνίστηκε πολύ λίγο για να κριθεί.

Divock Origi –

Τα ίδια με τον Ox ο Βέλγος, μπήκε στο τέλος του αγώνα και δεν μπορεί να βαθμολογηθεί.

MVP για μια ακόμη φορά ο εξαιρετικός Curtis Jones.
* Τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη του αρθρογράφου και δεν έχουν σκοπό την προσβολή οποιουδήποτε προσώπου. You’ll Never Walk Alone.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com