Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > O Alisson για το γκολ με WBA, το φετινό UCL και την άμυνα της Liverpool

O Alisson για το γκολ με WBA, το φετινό UCL και την άμυνα της Liverpool

Ενδιαφέρον είχε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου του Alisson Becker ενόψει της αποψινής πρεμιέρας της Liverpool στο φετινό Champions League.

Οι ερωτήσεις πού έγιναν στον τερματοφύλακα της ομάδας μας και οι απαντήσεις πού έδωσε αφορούσε στις βλέψεις των Reds στη φετινή διοργάνωση, στον ρόλο πού έπαιξε το περσινό του γκολ στην έδρα της West Brom στην πρόκριση της ομάδας στο φετινό Champions League, στην -επιτέλους- πληρότητα της άμυνας του Klopp, και τέλος στην αναστάτωση πού δημιουργήθηκε με τους Βραζιλιάνους της Premier League στο πρόσφατο international break.

Ας δούμε τι είπε για:

  • Το πόσο θα του άρεσε να κερδίσει ξανά το Champions League:

«Εγώ και οι συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε ξανά πολύ σκληρά, ξεκινώντας από την AC Milan. Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, όμως και εμείς έχουμε τους στόχους μας. Το πρώτο (βήμα) είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά, όμως προφανώς ο μεγαλύτερος στόχος στο Champions League είναι να το κερδίσεις.»

  • Το πόσο σημαντικό θεωρεί το γκολ του στο Hawthorns για την είσοδο της ομάδας στην περσινή τετράδα:

«Ήταν ωραίο!», λέει γελώντας.

«Ήταν ένα ωραίο συναίσθημα. Νομίζω ότι όλοι ένιωσαν ωραία, ακόμα και αυτοί πού δεν είναι οπαδοί της Liverpool. Νομίζω ότι έκανα πολλούς ανθρώπους χαρούμενους. Όμως ήταν πολύ σημαντικό και για την ομάδα, και αφού σκόραρα το γκολ είπα ότι θα ήταν ακόμα πιο σημαντικό αν καταφέρναμε να προκριθούμε στο Champions League. Τώρα είμαστε εδώ, και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτό πού βοήθησε περισσότερο δεν ήταν απλά το γκολ μου, ήταν το τι έκανε η ομάδα σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσει. Δε βοήθησε μόνο το γκολ, αλλά και όλα όσα κάναμε κατά τη διάρκεια μίας πολύ δύσκολης σεζόν.»

  • Το πως είναι να έχει ξανά μία πλήρη άμυνα μπροστά του:

«Ναι, είναι πολύ καλό πού επέστρεψαν – όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους. Ο Virgil, o Joel, o Joey, είναι παίκτες πού σου δίνουν αυτό το αίσθημα της ασφάλειας. Μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε τη συνέπεια (consistency), η οποία είναι κύριο μέρος του τρόπου πού παίζουμε. Για να κερδίσεις τίτλους, χρειάζεσαι μία συνεπή ομάδα πού παίζει με συνεπή τρόπο και αμύνεται με συνεπή τρόπο. Αν μπορείς να κρατήσεις το μηδέν, έχεις διανύσει τον μισό δρόμο για τη νίκη. Οπότε το να μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτούς (τους παίκτες) είναι πολύ σημαντικό για όλους. Και ο Joel έδειξε στο τελευταίο ματς ότι μπορεί να συνεισφέρει και σαν playmaker!»

  • Το πόσο δύσκολη ήταν η προετοιμασία -τόσο του Alisson, όσο και του Fabinho- για το παιχνίδι με τη Leeds:

«Έτσι όπως πάνε τα πράγματα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις καταστάσεις. Νομίζω ότι έχουμε μάθει πολλά από αυτή τη δύσκολη περίοδο πού ζούμε. Αυτή η βδομάδα δεν ήταν διαφορετική. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα παίξω ή όχι, όμως έπρεπε να διασφαλίσω ότι θα είμαι έτοιμος. Η προετοιμασία μου ήταν ίδια με τα προηγούμενα παιχνίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος πού όλες οι πλευρές, όλα τα μέρη δούλεψαν μαζί – οι εθνικές ομάδες, οι σύλλογοι, η Premier League, η FIFA- για να βρουν μία λύση σε αυτή την κατάσταση. Τους εμπιστεύομαι – (και πιστεύω ότι μπορούν) να βρουν μία λύση και στο επόμενο international break. Πρέπει να αρχίσουμε από τώρα να μιλάμε για αυτό.»

O Alisson κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.
O Alisson κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com