Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Παίζει ρέστα η Liverpool στο Old Trafford

Παίζει ρέστα η Liverpool στο Old Trafford

Με δέκα μέρες καθυστέρηση, λόγω της πρωτοφανούς εισβολής οπαδών στο «Ολντ Τράφορντ», Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έρχονται αντιμέτωπες στο παραδοσιακό ντέρμπι της Βορειοδυτικής Αγγλίας. Οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου θα συναντηθούν για 207η φορά στην ιστορία τους σε ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αν και σε τέτοιου είδους ντέρμπι το κίνητρο βρίσκεται.

Η μεν Γιουνάιτεντ είναι άνετη, ουσιαστικά έχοντας κλειδώσει τη δεύτερη θέση. Την ίδια ώρα η Λίβερπουλ είναι στα σκοινιά. Αν κερδίσει, ελπίζει σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν χάσει μπορεί να μείνει και εκτός Ευρώπης. Ένα παιχνίδι που μπορεί να κριθεί στα 2-3 γκολ, όπως βλέπουμε στα προγνωστικά στοιχήματος από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Την Τρίτη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με τα… δευτερότριτα στο εντός με τη Λέστερ την Τρίτη και υπέστη «φυσιολογική» ήττα 1-2. Το αήττητο των 14 αγώνων έλαβε τέλος και η συμπολίτισσα Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια. Τουλάχιστον οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι εξασφαλισμένοι όσον αφορά την τετράδα. Με τη Λίβερπουλ ολοκληρώνεται ο αγωνιστικός Γολγοθά, με 4 ματς σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ακολουθούν το εντός με Φούλαμ (18/5), το εκτός με Γουλβς (23/5) και ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Βιγιαρεάλ (26/5).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσες ήττες (5 τον αριθμό) έχει υποστεί στο τρέχον πρωτάθλημα η Γιουνάιτεντ, ήρθαν στο γήπεδό της. Μάλιστα, μετράει όσες εντός έδρας ήττες είχε συνολικά στις δύο προηγούμενες σεζόν. Να προστεθεί ότι έχει χάσει μόλις ένα από τα 13 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που διεξήχθησαν Πέμπτη.

Νοκ άουτ τέθηκε ο πολύτιμος στόπερ Μαγκουάιρ, που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ερωτηματικό ο συμπληρωματικός εξτρέμ Τζέιμς, εκτός μάχης ο Μαρσιάλ. Επανέρχονται στο αρχικό σχήμα όσοι βασικοί προφυλάχθηκαν κόντρα στη Λέστερ.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά καθάρισε τη Σαουθάμπτον (2-0 εντός έδρας) το Σάββατο και παραμένει στο κόλπο για μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, συμπλήρωσε 6 παιχνίδια δίχως ήττα (4-2-0), ενώ ακολουθούν τα 2 σερί εκτός έδρας με Γουέστ Μπρομ (16/5) και Μπέρνλι (20/5) και το εντός με την Κρίσταλ Πάλας (23/5). Αξιο αναφοράς πως μετράει μόλις 2 τρίποντα (αμφότερα κόντρα στην Τότεναμ) στα 6 ματς πρωταθλήματος που έδωσε μεσοβδόμαδα.

Θετικός οιωνός πως πανηγύρισε 5 διπλά στις 7 περασμένες εξόδους της (5-1-1), αρνητικό σημάδι πως ο τεχνικός Κλοπ δεν έχει νικήσει σε 6 επισκέψεις του στο «Ολντ Τράφορντ».

Πλησιάζει στο 100% ο εφεδρικός φορ Οριγκί , προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και οι στόπερ Καμπάκ, Ντέιβις και οι χαφ Μίλνερ, Κεϊτά. Λείπουν καιρό οι χρήσιμοι στόπερ Μάτιπ και Γκόμεζ, ο πολύτιμος Φαν Ντάικ και ο αρχηγός Χέντερσον.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com