Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Henderson: «To Anfield είναι ένα διαφορετικό μέρος χωρίς κόσμο»

Henderson: «To Anfield είναι ένα διαφορετικό μέρος χωρίς κόσμο»

Βαθιά υποκλίθηκε στον κόσμο της Liverpool και στην ατμόσφαιρα του Anfield o Jordan Henderson, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί την έλλειψή του ως δικαιολογία.

Ο αρχηγός των Reds, ενόψει της αυριανής επετείου της τελευταίας φοράς πού είδαμε το στάδιο της ομάδας μας γεμάτο (στη ρεβάνς με την Atletico Μαδρίτης), έγραψε τα εξής στο match programme της αποψινής ρεβάνς με τη Λειψία:

«Έχει πλέον περάσει ένας χρόνος από την τελευταία φορά πού ήμασταν σε θέση να έχουμε τους οπαδούς μας μαζί μας στο Anfield, εκτός από μερικά παιχνίδια πριν τα Χριστούγεννα, όμως άσχετα με το πόσο καιρό ακόμα θα αναγκαστούμε να παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών, δε θα το συνηθίσω ποτέ. Δε θέλω να το συνηθίσω.»

«Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παράξενα απόψε, με το ‘εντός έδρας’ παιχνίδι μακριά από το Anfield, ένα σενάριο το οποίο υπογραμμίζει το πόσο σοβαρή είναι αυτή η κατάσταση πού μας οδήγησε σε lockdown.»

«Το Anfield είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέρος χωρίς οπαδούς. Το γήπεδο, τα αποδυτήρια, οι κερκίδες και το γύρω περιβάλλον έχουν παραμείνει ίδια, όμως η ατμόσφαιρα δε θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική.»

«Ο κόσμος σκέφτεται τα τραγούδια, τον θόρυβο όταν σκοράρουμε, το βουητό πριν τη σέντρα, και δεν αμφισβητείται ότι όλα αυτά μας λείπουν. Όμως είναι εύκολο να παραβλέψεις άλλα στοιχεία, όπως την ώθηση πού μας δίνει το κοινό όταν τη χρειαζόμαστε.»

«Είτε είναι αυτό πού ακούμε, είτε αυτό πού βλέπουμε, είτε αυτό πού νιώθουμε, το Anfield πολύ απλά δεν είναι αυτό πού ήταν και δε θα είναι μέχρι το στάδιο να ξαναγεμίσει.»

Στη συνέχεια ο Henderson προχώρησε σε ένα μικρό disclaimer:

«Θα πρέπει να τονίσω ότι τίποτα από αυτά δεν αποτελεί δικαιολογία για την εντός έδρας φόρμα μας, ούτε θα αποτελέσει. Σαν παίκτες αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη για αυτό. Τις τελευταίες βδομάδες έχουμε απογοητεύσει τους εαυτούς μας, και σαν αρχηγός είναι ευθύνη μου να το καταδείξω αυτό, και επίσης να εξετάσω τα σημεία στα οποία θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα.»

«Μπορώ να διαβεβαιώσω όλους όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές ότι η αυτοκριτική είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της Liverpool, και κανείς μας δεν αποφεύγει να αναγνωρίσει τις τρέχουσες πραγματικότητες.»

«Αυτό του οποίου δε θέλω να ‘χάσω τη θέα’ όμως, είναι το πώς θέσαμε τα standards πού μας επέτρεψαν να γίνουμε πρωταθλητές Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου. Ένα μεγάλο μέρος όλου αυτού ήταν οι οπαδοί μας, οι οποίοι έκαναν το Anfield ένα θαυμάσιο μέρος για να παίζουμε το ποδόσφαιρό μας, και ένα απαίσιο μέρος για τις ομάδες πού το επισκέπτονταν.»

«Λένε ότι δεν ξέρεις τι έχεις μέχρι να σου φύγει, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει. Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης της Liverpool τα τελευταία χρόνια πού να μην έχει επίγνωση του πόσο ξεχωριστό είναι το κοινό μπροστά στο οποίο παίζουμε.»

«Επίσης μάλλον δεν υπάρχει ούτε ένας αντίπαλος παίκτης ή προπονητής πού δεν το αναγνωρίζει αυτό, ειδικά δεδομένου του πόσοι έχουν μιλήσει για το πόσο διαφορετική είναι για αυτούς η εμπειρία του Anfield υπό τις τρέχουσες συνθήκες.»

«Όμως ενώ ξέρω τι είχαμε (ενώ δηλαδή αναγνωρίζει την αξία του κόσμου της Liverpool), μάλλον δεν το εκτίμησα όσο έπρεπε. Σε καμία περίπτωση δεν το θεώρησα δεδομένο, και είχα πάντα τεράστια επίγνωση των θυσιών και της αφοσίωσης των οπαδών μας, όπως και της ατμόσφαιρας πού μπορούν να δημιουργήσουν.»

«Ο βαθμός της επίδρασής τους όμως μάλλον μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως μόνο στην απουσία τους.»

«Αν υπάρχει ένα μάθημα για το ποδόσφαιρο σε αυτό, τότε ΟΚ. Μερικές φορές μας χρειάζεται μία υπενθύμιση ώστε να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικοί είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι στις ζωές μας, και στην περίπτωση των οπαδών, νομίζω ότι έχουν δοθεί στο ποδόσφαιρο πολυάριθμοι λόγοι για να αναγνωρίσει τι δίνουν (οι οπαδοί) στο παιχνίδι, και αυτό θα είναι ξεκάθαρο όσο ποτέ απόψε, πού θα παίξουμε ένα παιχνίδι Champions League μπροστά σε χιλιάδες κενά καθίσματα.»

«Γι’ αυτό ανυπομονώ τρελά για τη μέρα πού οι οπαδοί θα επιστρέψουν, και δεν εννοώ μερικές χιλιάδες εδώ και εκεί – εννοώ γεμάτα γήπεδα με οπαδούς να μας ενθαρρύνουν και να μη μας αφήνουν ποτέ να ησυχάσουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο.»

«Οι παίκτες και οι προπονητές είναι αυτοί πού γίνονται πρωτοσέλιδα, όμως όλα όσα έχουμε πετύχει στη Liverpool τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σε συνεργασία με τους οπαδούς μας. Ξέρω ότι η υγεία του έθνους έχει προτεραιότητα, όμως όσο (το δυνατόν) συντομότερα είμαστε ξανά όλοι μαζί, τόσο το καλύτερο», είπε κλείνοντας ο Jordan Henderson.

O Klopp βλέπει τον Jordan Henderson να αποχωρεί από το Merseyside Derby.
O Klopp βλέπει τον Jordan Henderson να αποχωρεί από το Merseyside Derby.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com