Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η τελευταία επίσκεψη των Reds στη Βουδαπέστη

Η τελευταία επίσκεψη των Reds στη Βουδαπέστη

Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη θα αγωνιστεί απόψε το βράδυ η Liverpool εναντίον της RB Leipzig για την φάση των 16 του Uefa Champions League.

Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται οι Reds την Βουδαπέστη μετά από 11 χρόνια, δηλαδή μετά τον Νοέμβριο του 2009, όταν οι Κόκκινοι του Rafa Benitez έπρεπε να επισκεφθούν την Ουγγαρία, για να κλείσουν τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Uefa Champions League 2009-10 εναντίον της Debrecen στο Ferenc Puskas Stadium.

Τότε, η Liverpool αγωνιζόταν για έκτη συνεχόμενη σεζόν στην Κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και για τελευταία μέχρι το 2014.

Η ομάδα του Rafa Benitez είχε συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς στα 4 πρώτα της παιχνίδια στον όμιλο και έπρεπε να νικήσει στη Βουδαπέστη, καθώς και να κερδίσει η Lyon εκτός έδρας την Fiorentina, ώστε να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική.

Η Liverpool ταξίδεψε στην Βουδαπέστη χωρίς τον Fernando Torres, ο οποίος αντιμετώπιζε τραυματισμό στην βουβωνική χώρα.

Την θέση του Ισπανού στο αρχικό σχήμα είχε πάρει ο David Ngog, ο οποίος μάλιστα ήταν ο παίκτης που σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, αφού έλαβε την ασίστ του Jamie Carragher, χαρίζοντας τη νίκη στους Reds.

Η Liverpool κατάφερε να κρατήσει το 0-1 ως το τέλος, όμως τα νέα από το άλλο παιχνίδι του ομίλου δεν ήταν αυτά που θα ήθελε να ακούσει. Η Fiorentina είχε επικρατήσει με σκορ 1-0 της Lyon στο Artemio Franchi, κάτι που σήμαινε πως το σύνολο του Rafa Benitez θα συνέχιζε την Ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League.

Ήταν ο πρώτος αποκλεισμός του Rafa Benitez από την φάση των ομίλων της διοργάνωσης όσο καιρό βρισκόταν στο τιμόνι των Reds.

“ Κάναμε τη δική μας δουλειά και μάλιστα κάναμε τη δική μας δουλειά καλά. Εννοείται όμως, πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε το άλλο παιχνίδι. Αυτή η νίκη θα μας δώσει ψυχολογία. ” Δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός μετά τη λήξη του αγώνα.

Η Liverpool συνέχισε στο Uefa Europa League, φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου και αποκλείστηκε από την Atletico Madrid.

Τώρα, περίπου 12 χρόνια μετά, η Liverpool του Jürgen Klopp επιστρέφει στην Ουγγαρία και θέλει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης εναντίον της RB Leipzig.

Η νίκη δεν ήταν αρκετή για την Liverpool τον Νοέμβριο του 2009.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com