Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 16/1/1988 Εντυπωσιακές Κόκκινες κανονιές με Arsenal (vid)

Σαν σήμερα: 16/1/1988 Εντυπωσιακές Κόκκινες κανονιές με Arsenal (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Kenny Dalglish θα κερδίσουν την Arsenal στο Anfield για το πρωτάθλημα, με τα κόκκινα γκολ να είναι εντυπωσιακότατα!

Σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, προσπάθησαν και τα κατάφεραν να παίξουν πραγματικά πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ. Οι Κόκκινοι αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και μάλιστα τα γκολ τους ήταν άκρως εντυπωσιακά.

Στο 44′ έγινε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Gunners, όταν ο John Barnes πλαγιοκόπησε την άμυνα των φιλοξενουμένων με τους Κανονιέρηδες να διώχνουν την μπάλα προς το πλάγιο άουτ και τον Steve McMahon να τρέχει να την προλάβει πριν βγει έξω. Την σταμάτησε πάνω στην γραμμή και με την φόρα που είχε, κρατήθηκε οριακά στις διαφημιστικές πινακίδες για να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, να ντριπλάρει στην κίνηση αντίπαλο παίκτη που πήγε να του κάνει τάκλιν και να πασάρει στον Peter Beardsley, αφού απέφυγε ακόμα έναν αντίπαλο. Ο Peter Beardsley σούταρε προς την εστία του John Lukic, ο οποίος απέκρουσε προσωρινά, για να έρθει από πίσω ο John Aldridge και να την στείλει στα δίχτυα, μέσα σε τρελλούς πανηγυρισμούς των Red fans.

Με το γκολ αυτό να χωρίζει τις δύο ομάδες, οι προσπάθειες εκατέρωθεν για γκολ έδιναν και έπαιρναν, δίνοντας εξαιρετική ομορφιά στο παιχνίδι. Πιο αποτελεσματικοί οι Κόκκινοι και στο δεύτερο ημίχρονο, θα κάνουν δύο τα τέρματα τους στο 61′ με τον Peter Beardsley, ο οποίος με περίτεχνη προσπάθεια, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο έξω από την περιοχή των Κανονιέρηδων και προχωρώντας κατά μέτωπο προς την εστία των φιλοξενουμένων, «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο John Lukic, γράφοντας με όμορφο τρόπο το τελικό 2-0.

Η νίκη αυτή των Reds ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων εξαιρετικών εμφανίσεων, οποία τους έδινε το πλεονέκτημα να είναι στην 1η θέση και με 15 βαθμούς διαφορά από την 2η Nottingham Forest. Να υπενθυμίσουμε ότι, την χρονιά εκείνη οι Κόκκινοι πήγαν έτσι μέχρι το τέλος  και κατέκτησαν το 17ο του πρωτάθλημα.

Το εξαιρετικό αυτό παιχνίδι στο Anfield, παρακολούθησαν 44.294 θεατές και με διαιτητή τον K. P. Barratt.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ των Reds:

Σαν σήμερα: 16/1/1988 Εντυπωσιακές Κόκκινες κανονιές με Arsenal
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com