Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 9/1/1962 Γεννιέται ο Ray Houghton (vid)

Σαν σήμερα: 9/1/1962 Γεννιέται ο Ray Houghton (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Castlemilk της Γλασκώβης, ο διεθνής με την εθνική Ιρλανδίας, πρώην μεσοεπιθετικός των Reds, Raymond James Houghton.

Τα ποδοσφαιρικά του βήματα θα τα ξεκινήσει από τις Ακαδημίες της West Ham Utd μέχρι το 1979, όπου θα ανέβει στην ανδρική ομάδα. Τρία αργότερα (1982) θα μετεγγραφεί στην Fulham, στην οποία θα παραμείνει έως το 1985 που θα πάρει μετεγγραφή στην Oxford Utd.

Στην αρχή της χρονιάς 1987/88 οι Κόκκινοι θα προσφέρουν 825 χιλιάδες λίρες για να τον αποκτήσουν και οι Λονδρέζικη ομάδα συμφώνησε αμέσως, με τον Ray Houghton να μετακινείται στο Anfield για να πλαισιώσει τους John Aldridge, Peter Beardsley και John Barnes, συνθέτοντας μαζί τους μία καταπληκτική τετράδα με απίθανα επιτεύγματα.

Ο Ray Houghton να και έπαιζε στην δεξιά πλευρά του κέντρου, θα φορούσε τον αριθμό 9, τον οποίο δεν ήθελε να φοράει ο John Aldridge, καθώς ένοιωθε το ‘βάρος της κληρονομιάς» από τον Ian Rush.

Στα πέντε χρόνια που θα παραμείνει στο Anfield, ο Ray Houghton θα φορέσει 202 φορές την famous Red shirt, σημειώνοντας 38 γκολ. Σε αυτά τα χρόνια με τους Κόκκινους θα κερδίσει 2 Πρωταθλήματα, 2 F. A. Cup κι 1 FA Charity Shield .

Το καλοκαίρι του 1982 θα μετακινηθεί στο Birmingham για λογαριασμό της Aston Villa, με τους Villans να πληρώνουν στους Reds το ποσό των 900 χιλιάδων λιρών για να τον αποκτήσουν. Θα ακολουθήσουν ακόμα οι ποδοσφαιρικοί του «σταθμοί» με την Crystal Palace, την Reading και Stevenage Borough, με την τελευταία να είναι η ομάδα στην οποία θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Πλέον είναι αναλυτής και σχολιαστής ποδοσφαιρικών παιχνιδιών για το Ιρλανδικό δίκτυο RTÉ Sport.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε 2 video με τα κατορθώματα του Ray Houghton στις μέρες του με τους Reds:

Σαν σήμερα: 9/1/1962 Γεννιέται ο Ray Houghton
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com