Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι δηλώσεις του Klopp μετά την ισοπαλία στο Brighton

Οι δηλώσεις του Klopp μετά την ισοπαλία στο Brighton

Μετά τη φραστική αντιπαράθεσή του με τον δημοσιογράφο Des Kelly, o Jurgen Klopp παραχώρησε και την κανονική συνέντευξη τύπου του.

Πάμε να δούμε τα θέματα πού τέθηκαν στον προπονητή της Liverpool μετά την ισοπαλία των Reds στο γήπεδο της Brighton και τις απαντήσεις του.

  • Για το δεύτερο πέναλτι πού δόθηκε στους γηπεδούχους και τα δύο γκολ της Liverpool πού ακυρώθηκαν:

«Οι αναλυτές μου μού είπαν ότι ο Mo ήταν offside – για πολύ λίγο, ήταν πολύ οριακό, ήταν offside το δάχτυλο του ποδιού του ή δεν ξέρω τι. Ο Sadio προφανώς με το πάνω μέρος του σώματός του (ήταν offside), δεν το είδα, έτσι άκουσα. Όμως αυτό ακούγεται σαν δύο φορές offside, ακόμα και αν ήταν οριακό. Όμως παίξαμε ωραία σε αυτές τις φάσεις. Το δεύτερο πέναλτι είναι πέναλτι επειδή ο διαιτητής το σφύριξε. Υπήρξε μία επαφή, και από τη στιγμή πού ο διαιτητής έκρινε ότι ήταν αρκετή, δε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Έτσι έχει η κατάσταση.»

  • Για το ένατο γκολ του Diogo Jota και το πώς επέδρασε ο Jordan Henderson στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού:

«Μού άρεσε και το πρώτο ημίχρονο. Φυσικά αυτοί (η Brighton) είχαν λίγο περισσότερες επιθετικές καταστάσεις επειδή εμείς έπρεπε να προσαρμοστούμε, έπρεπε ουσιαστικά να μάθουμε μέσα στο παιχνίδι. Όταν αναλύεις τη Brighton, η Brighton παίζει ποδόσφαιρο απέναντι σε κάθε ομάδα, αναπτύσσει το παιχνίδι της απέναντι σε κάθε ομάδα. Εναντίον μας προφανώς σουτάρουν μακρινές μπαλιές, αυτό είναι ΟΚ. Αυτό ήταν μία μικρή διαφορά. Μετά, με τον Connolly μπροστά, έπαιξαν μπαλιές στην πλάτη μας στην αρχή του παιχνιδιού. Όπως είπα, τα παιδιά στην τελευταία μας γραμμή (την αμυντική) έπαιξαν για πρώτη φορά όλοι μαζί, οπότε χρειαζόταν να προσαρμοστούν. Μετά από 20-25 λεπτά το κάναμε αυτό, το ελέγξαμε. Η ευκαιρία πού έχασε ο Connolly ήταν μεγάλη, σε όλες τις άλλες φάσεις επενέβη ο Ali. Οπότε μου άρεσε και το πρώτο ημίχρονο. Και φυσικά, το να έχεις τον Hendo στο γήπεδο πάντα βοηθάει, απόλυτα. Πετύχαμε ένα γκολ και δε μπορέσαμε να πετύχουμε το δεύτερο. ΟΚ, πετύχαμε πολύ περισσότερα γκολ, αλλά ακυρώθηκαν, και δε μπορέσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο πού θα μετρούσε. Μετά ήρθε το πέναλτι, και έτσι έχουν τα πράγματα.»

  • Για το αν ενδέχεται να ξαναδούμε τους Oxlade-Chamberlain και Thiago είτε εναντίο του Ajax, είτε της Wolves, ήταν λακωνικότατος:

«Δε θέλω να πω πάρα πολλά για τον Ajax και τη Wolves, αλλά δε νομίζω.»

  • Για τον (ενδεχόμενο να εφαρμοστεί στο κοντινό μέλλον) κανονισμό των 5 αλλαγών, ο Klopp είχε μία πολύ μακρύτερη απάντηση:

«Κοιτάξτε, αν το θέμα ήμουν εγώ δε θα είχα αναφέρει ποτέ τίποτα. Όμως έχει να κάνει με τους παίκτες, και κάθε στιγμή κατά την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει να συμβαίνει, θα ήταν καλό για τους παίκτες. Η Brighton έχασε δύο παίκτες με μυϊκούς τραυματισμούς και παίζει μία φορά τη βδομάδα. Η δυσκολότερη περίοδος έρχεται τώρα. Για τη Sheffield United για παράδειγμα. Θα δούμε. Μπορώ να το εξηγήσω για μία τελευταία φορά: Σε αυτή την περίοδο πού βρισκόμαστε τώρα, δε ζητάμε να γίνονται 5 αλλαγές για λόγους τακτικής. Και αν κάποτε ένας προπονητής θα έχει την τύχη να αξιοποιήσει αυτόν τον κανονισμό για τακτικές αλλαγές, αυτό θα ήταν η εξαίρεση. Σήμερα κάναμε μία αλλαγή στο ημίχρονο, μετά κάναμε μία δεύτερη, και έπειτα σκεφτήκαμε αν είμαστε γενναίοι, ώστε να κάνουμε την τρίτη αλλαγή. Αν δεν είσαι γενναίος, πρέπει να περιμένεις για την τρίτη αλλαγή μέχρι το 90′, γιατί μέχρι τότε, όταν δίνονται 5 λεπτά καθυστερήσεις για παράδειγμα, μπορείς να πεις ‘ΟΚ, αν κάνουμε τώρα την τρίτη αλλαγή μάλλον δε θα συμβεί τίποτα, ή θα είμαστε για 3 ή 4 λεπτά με 10 παίκτες (αν γίνει η τρίτη αλλαγή και μετά υπάρξει κάποιος τραυματισμός)’. Αν μπορούσαμε να κάνουμε 5 αλλαγές σήμερα, θα είχα βγάλει τον Andy Robertson 100% – είχα τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο, οπότε θα μπορούσε να παίξει 15-20 λεπτά. Οπότε, δεν έχουμε πολλές επιλογές αυτή τη στιγμή -έχουμε, αλλά είναι όλοι επιθετικοί-, οπότε μπορείς να τους βάλεις όλους (να παίξουν) μέσα στη σεζόν. Δεν είναι η λύση, είναι όμως ένα μικρό βήμα. Αυτό είναι όλο. Ο, τι και να λέει ο Chris Wilder, δε μιλάω μόνο για τη Liverpool – αυτός μιλάει μόνο για τη Sheffield United, αυτό είναι αλήθεια. Το παραδέχτηκε στο meeting των προπονητών, εγώ όμως μιλάω για τους ποδοσφαιριστές», έκλεισε ο Jurgen Klopp.

O Klopp στο AMEX Stadium.
O Klopp στο AMEX Stadium.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com