Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Gareth Barry για το ναυάγιο της μεταγραφής του στη Liverpool

Ο Gareth Barry για το ναυάγιο της μεταγραφής του στη Liverpool

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μεταγραφικά σίριαλ της σύγχρονης ιστορίας της Liverpool είναι αυτό του Άγγλου πρώην μέσου, Gareth Barry.

Οι λίγο παλιότεροι Reds θα θυμούνται εκείνη την τεράστιων διαστάσεων υπόθεση, με τον Rafa Benitez σύμφωνα με Τύπο της εποχής να θέλει απεγνωσμένα και απόλυτα τον τότε παίκτη της Aston Villa, και γι’ αυτό το λόγο να έχει παραγκωνίσει εν μέρει τον Xabi Alonso.

Εν τέλει το σίριαλ πήρε τη χειρότερη δυνατή τροπή για την ομάδα μας, καθώς ο Alonso μεταγράφηκε στη Real Μαδρίτης συνεχίζοντας την εξαίσια καριέρα του, ενώ ο Barry δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο Anfield (παρά μόνο ως αντίπαλος).

Εν μέσω της εν λόγω υπόθεσης η Manchester City μπήκε στο παιχνίδι και κέρδισε την υπογραφή του παίκτη, ο οποίος μάλιστα λίγα χρόνια μετά μετακινήθηκε στην Everton.

Τις λεπτομέρειες της ιστορίας τις αφηγήθηκε ο ίδιος ο Gareth Barry, όντας καλεσμένος στο podcast «Birmingham Live’s Claret & Blue».

Ας δούμε τα λόγια του:

«Ο Martin O’Neill (τότε προπονητής της Aston Villa) είπε ‘δώσε μου έναν χρόνο και τον επόμενο μπορείς να φύγεις για ένα συγκεκριμένο ποσό’.»

«Ήξερα βαθιά μέσα μου ότι επρόκειτο να φύγω εκείνο το καλοκαίρι.»

«Με πλήγωσε πού η Liverpool δε μπόρεσε να ‘σκάσει’ τα λεφτά την προηγούμενη σεζόν. Υπήρξαν μερικές τηλεφωνικές κλήσεις από τον Rafa Benitez, όπου μιλούσε για μένα να παίζω το περίεργο παιχνίδι αριστερά στο κέντρο, το περίεργο παιχνίδι ως αριστερό back (ουσιαστικά του εξηγούσε τον ρόλο πού θα είχε αν ερχόταν στη Liverpool)

«Στο κεφάλι μου άρχισα να σκέφτομαι ‘δεν αφήνω την αρχηγία της Aston Villa, όπου παίζω τακτικά, για να πάω να κάνω αυτό το πράγμα. Δε με νοιάζει αν είναι το Champions League (το ότι θα πήγαινε σε μία ομάδα πού αγωνίζεται στο CL), δε θέλω να είμαι ένα μικρό μέρος ενός τίποτα.»

«Μετά από το πουθενά η Manchester City άρχισε τις επαφές. Ξεκίνησαν να μιλάνε για συγκεκριμένους παίκτες πού επρόκειτο να υπογράψουν στην ομάδα, πού ήταν δύσκολο ακόμα και να το πιστέψω.»

«Μου δημιούργησαν την εικόνα ότι αυτό ήταν το γρήγορο τρένο, στο οποίο αν δε μπεις θα το μετανιώσεις.»

«Κάτι με τράβηξε περισσότερο στη Man City παρά στη Liverpool εκείνη την εποχή. Η Liverpool είχε κερδίσει σχετικά πρόσφατα το Champions League και η Man City δεν είχε κερδίσει κανένα τρόπαιο για χρόνια, όμως ακολούθησα αυτή τη διαδρομή.»

Steven Gerrard και Gareth Barry στην εθνική Αγγλίας.
Steven Gerrard και Gareth Barry στην εθνική Αγγλίας.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com