Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Thiago: «Οι οπαδοί της Liverpool δεν είναι πιο ενθουσιασμένοι από μένα!»

Thiago: «Οι οπαδοί της Liverpool δεν είναι πιο ενθουσιασμένοι από μένα!»

Η μεταγραφή του Thiago Alcantara στη Liverpool είναι πλέον γεγονός, και το liverpool.gr σας παρουσιάζει το «κυρίως πιάτο» της συνέντευξής του.

Ας δούμε χωρίς καθυστερήσεις τις κυριότερες από τις υπόλοιπες ερωτήσεις πού έγιναν στον νέο παίκτη της ομάδας μας από το LFCTV, καθώς και τις απαντήσεις του.

  • Για τα συναισθήματά του μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής:

«Είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Περίμενα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή και είμαι πολύ πολύ χαρούμενος πού είμαι εδώ.»

  • Για το γιατί η Liverpool είναι η κατάλληλη ομάδα για τον ίδιο:

«Γιατί στο τέλος, όταν τα χρόνια περνάνε, προσπαθείς να κερδίσεις όσο περισσότερο μπορείς (τίτλους) -και όταν κερδίζεις, θέλεις να κερδίσεις περισσότερα. Νομίζω ότι αυτό το κλαμπ περιγράφει και το πώς είμαι εγώ: Θέλω πετύχω όλους τους στόχους, να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια. Επίσης (η ομάδα) έχει αυτή την αίσθηση οικογένειας πού χρειάζομαι, διότι (μας αρέσει να) έχουμε αυτή τη στενή σχέση με το κλαμπ, και νομίζω ότι θα το νιώσω αυτό και σε αυτό το κλαμπ.»

  • Για το αν έχει μιλήσει με κάποιον πού ξέρει τη Liverpool για το τι τον περιμένει στη νέα του αυτή πρόκληση:

«Ναι, σίγουρα. Περισσότερο από το θέμα του ποδοσφαίρου γιατί στο τέλος, η Liverpool είναι αυτό πού είναι τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες δεκαετίες. Ήταν καταπληκτικοί, απέδωσαν (πολύ καλά) και αυτό (το επίπεδο αγωνιστικής απόδοσης της ομάδας) ανεβαίνει κάθε χρόνο όσο μπορείς, όσο μπορούν, όσο μπορούμε. Περισσότερο από αυτό, είναι το ζήτημα της οικογένειας, το ζήτημα της ζωής – πως είναι η πόλη; Είναι το πού πηγαίνεις. Πώς ήταν η ζωή εδώ; Άνθρωποι όπως ο Philippe Coutinho και ο Xabi Alonso με βοήθησαν πολύ να κάνω αυτό το τελευταίο βήμα. Είναι πολύ καλό.»

  • Για το πώς ήταν οι τελευταίες μέρες και ώρες για τον ίδιο, καθώς η ολοκλήρωση της μεταγραφής πλησίαζε όλο και περισσότερο:

«Wow. Για να σου πω την αλήθεια ήταν δύσκολο, γιατί ήμουν στη Bayern για 7 χρόνια και από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα ήμουν έκθαμβος με το κλαμπ, με τους ανθρώπους εκεί, με την πόλη. Ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω την πόλη, όμως στο τέλος μετακινούμουν εδώ, οπότε η απόφαση ήταν ξεκάθαρη. Ταυτόχρονα, ήταν δύσκολη.»

  • Για το πόσο ενθουσιασμένος είναι πού το Anfield έγινε το νέο του ‘σπίτι’:

«Είμαι ενθουσιασμένος όχι μόνο γιατί θα αγωνιστώ εδώ, αλλά και πού θα προπονηθώ με τους συμπαίκτες μου, το να γνωρίσω τον προπονητή και να μάθω αυτά πού θέλει και το πώς παίζει η ομάδα. Θέλω να βοηθήσω τα παιδιά -αν μπορώ να τα βοηθήσω- να γίνουν ακόμα καλύτερα απ’ ότι ήδη είναι, και μπορώ να γίνω και ο ίδιος καλύτερος απ’ ότι είμαι. Θα ήταν τόσο ωραίο, και ελπίζω για αυτό.»

  • Για το πώς το στιλ παιχνιδιού του μπορεί να ταιριάξει με την ομάδα:

«Πρώτα απ’ όλα, σίγουρα πρέπει να προσαρμοστώ στην ομάδα όσο γρηγορότερα μπορώ, δεδομένης της κατάστασης και του πλαισίου εντός των οποίων ζούμε αυτή τη στιγμή. Όλα είναι πιο συμπυκνωμένα και ξεκινήσαμε με μία μικρή καθυστέρηση, όμως και πάλι είναι ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι πρέπει να αναμείξουμε όλα τα μεγάλα πράγματα, όλα τα καλά πράγματα πού έχουμε. Θα βοηθήσω την ομάδα αμυντικά, επιθετικά, αλλά και σε πνευματικό επίπεδο.»

  • Για το αν πρέπει να παλέψει για τη θέση του στην 11αδα της Liverpool, δεδομένου του ότι υπάρχουν ήδη κι άλλοι top-class μέσοι:

«Νομίζω ότι σε όλες τις ομάδες του κόσμου πρέπει να αξίζουμε να παίζουμε – γι’ αυτό προπονούμαστε. Επίσης, πρέπει να ξέρεις να το απολαμβάνεις όταν παίζεις, αλλά και να βοηθάς τους συμπαίκτες σου όταν είσαι στον πάγκο. Είμαι εδώ για όλα.»

  • Το πόσο ανυπομονεί να ‘ταΐσει» παίκτες όπως οι Salah, Mane και Firmino, δεδομένης της γνωστής ικανότητάς του στην πάσα:

«Είχαν ήδη καλούς passers στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, ξεκινώντας από την άμυνα – επίσης και ο Alisson έχει καταπληκτική πάσα. Πάντα είχαν παίκτες πού πάσαραν πολύ καλά τη μπάλα, όπως ο Henderson, ο Wijnaldum, και πολλούς άλλους πολύ καλούς παίκτες στο κέντρο. Εγώ απλά προσθέτω αυτή τη δεξιότητα, αυτή την αρετή, προς όφελος της ομάδας.»

  • Για το γεγονός ότι θα δουλέψει με τον Jurgen Klopp, εναντίον της Borussia Dortmund του οποίου αγωνίστηκε τις σεζόν 2013-14 και 2014-15, o Thiago είπε:

«Είμαι χαρούμενος πού θα τον έχω προπονητή, και θα προσπαθήσω να προσεγγίσω το ποδόσφαιρό μου και να μάθω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται με την ομάδα. Ναι, υπέφερε λίγο μαζί μου στη Bundesliga όταν ήταν στη Dortmund! Όμως στο ποδόσφαιρο έχεις στιγμές χαράς και όχι και τόσο καλές στιγμές.»

  • Για το αν έχει μιλήσει μαζί του από τη στιγμή της επισημοποίησης της μεταγραφής και έπειτα:

«Ναι, έχω. Είχα μερικές ευκαιρίες να μιλήσω μαζί του, και όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ένα καταπληκτικό παιδί και προσπαθεί πάντα να προβάλλει τη θετική πλευρά.»

  • Τέλος, ζητήθηκε από τον Thiago να στείλει ένα μήνυμα στους ενθουσιασμένους από τη μεταγραφή του οπαδούς της Liverpool:

«Δεν είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι από μένα, σίγουρα! Το θέμα δεν είναι να λέμε λέξεις, αλλά οι πράξεις. Θα δώσω την καρδιά μου στο γήπεδο στους συμπαίκτες μου, στο κλαμπ και επίσης στους οπαδούς.»

O Thiago με την τρίτη φετινή εμφάνιση της Liverpool.
O Thiago με την τρίτη φετινή εμφάνιση της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com