Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 7/9/1974 Γεννιέται ο Stéphane Henchoz (vid)

Σαν σήμερα: 7/9/1974 Γεννιέται ο Stéphane Henchoz (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Billens της Ελβετίας, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, πρώην κεντρικός αμυντικός των Reds, Stéphane Henchoz.

Θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την Neuchâtel Xamax to 1992, για να μετακινηθεί στην Γερμανία το 1995 για λογαριασμό του Hamburger SV. Το 1997 θα μετεγγραφεί στη  Blackburn Rovers, από όπου και τον απέκτησαν οι Κόκκινοι, καταβάλλοντας στα «Ρόδα» το ποσό των 3,5 εκ. λιρών τον Ιούνιο του 1999.

Με τον Sami Hyypiä θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίδυμο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του ιστορικού Cup Treble την χρονιά 2000/01. Επίσης θα είχε ενεργό συμμετοχή στην κατάκτηση του Charity Shield το καλοκαίρι του 2001, όπως επίσης στην κατάκτηση του UEFA Super Cup 2001. Το 2003 θα ολοκληρώσει την συλλογή του σε μετάλλια με τους Κόκκινους, κατακτώντας μαζί τους το League Cup.

Οι τραυματισμοί του, του στέρησαν σταδιακά τον χρόνο συμμετοχής του στην πρώτη ομάδα κι έτσι θα μετακινηθεί με ελεύθερη μετεγγραφή στην Σκωτία για λογαριασμό της Celtic τον Ιανουάριο του 2005, αφού θα έχει συμπληρώσει 205 εμφανίσεις με την famous Red shirt, χωρίς να καταφέρει να σημειώσει κάποιο γκολ.

Μετά το τέλος της καριέρας του, μπήκε στο χώρο της προπονητικής.

Παρακολουθήστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον Stéphane Henchoz, στην εποχή του με τους Κόκκινους:

Σαν σήμερα: 7/9/1974 Γεννιέται ο Stéphane Henchoz
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com