Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Από το ΟΑΚΑ στον Βύρωνα μέσω… «Ολντ Τράφορντ» και Αθηναϊκού!

Από το ΟΑΚΑ στον Βύρωνα μέσω… «Ολντ Τράφορντ» και Αθηναϊκού!

26 Ιανουαρίου 1997. Ο Αθηναϊκός, κραταιός τότε στην Α’ Εθνική, υποδέχεται τον Αρη στον Βύρωνα, με τους «κίτρινους» να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό. Και η τραγωδία γράφτηκε με επονείδιστο τρόπο καθώς οι άνθρωποι της ομάδας… ξέχασαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή – κι όταν το κατάλαβαν ήταν αργά! Είχε ήδη αναχωρήσει από τον Βύρωνα με προορισμό την Ελευσίνα και θα επέστρεφε μετά το ματς. Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Μπίκας, ο οποίος δεν έδωσε πίστωση χρόνου στους Θεσσαλονικείς, ούτε στο στοίχημα σουπερ λιγκ δεν παιζόταν τέτοιο σκηνικό! Ο Άρης δεν τη γλίτωσε: μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί, υπερπολύτιμοι στη μάχη για τη σωτηρία. Εντέλει τερμάτισε στη 16η θέση επί συνόλου 18 ομάδων, τότε, και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του – στα προγνωστικά οπαπ δεν ήταν φαβορί αυτό το σενάριο. Τούτο, με τα όσα έγιναν χθες, μετά το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0. Τη μια με την… πιστόλα του Ιβάν, την άλλη με το… κωλόχαρτο στον Οσκαρ Γκαρσία, την τρίτη με τα μη υπογεγραμμένα δελτία. Ε, ΟΚ, σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Και, my view, η ΑΕΚ έχει φυσικά κάθε δικαίωμα να κάνει ένσταση. Είναι επιλογή της ΠΑΕ και ουδείς μπορεί να της προσάψει κάτι…

Απόψε έχει Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου δεν υπάρχει άσος από τον Μάιο του 1991, με 0-3-9 έκτοτε. Ητοι, από εκείνο το 3-0 με ένα γκολ του Ιαν Ράιτ και δύο τον Τζον Σάλακο για την ομάδα του Στιβ Κόπελ, εποχή που η ManUtd εμφανίστηκε στα… μέρη του Αθηναϊκού (την τιμητική τους έχουν σήμερα οι Βυρωνιώτες). Ο κυρ-Αλέκος έπαιζε ακόμη με Ντόναχι, Γουάλας, Γουέμπ (σ.σ. όχι τον καλό του φίλο, συνεπώνυμο διαιτητή), Καντσέλσκις και Ντάρεν Φέργκιουσον.

Τέσσερις μήνες μετά η Γιουνάιτεντ του (μετέπειτα σερ) Αλεξ Φέργκιουσον αντιμετώπιζε τον Αθηναϊκό, στη δεύτερή του σεζόν στην Α’ Εθνική αλλά ήταν φιναλίστ στους τελικούς του Κυπέλλου ενάντια στον Παναθηναϊκό. Και οι «Λόρδοι του Βύρωνα» κόντραραν στα ίσια τη Γιουνάιτεντ: 0-0 σε ματς που διεξήχθη στη Λεωφόρο και ήττα στην παράταση με 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ», με μεγάλο ματς από τον Σαργκάνη, προπονητή τον Γκερντ Πρόκοπ και παίκτες όπως ο Καπουράνης, ο Τζαλακώστας, ο Χατζηράπτης, ο Χατζηαγγελής αλλά και οι ξένοι Κόλεφ, Σπίτσα και Μπονγκ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com