Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κοντόφθαλμη μετεγγραφολογία με αφορμή τον Werner…

Κοντόφθαλμη μετεγγραφολογία με αφορμή τον Werner…

Γράφει ο Μανώλης Φραντζεσκάκης, φίλος του site μας και της σελίδας μας στο facebook

Αφορμή για την παρούσα αρθρογραφία αποτέλεσε χθεσινό δημοσίευμα της mirror σύμφωνα με το οποίο η LIVERPOOL απέσυρε το ενδιαφέρον για τον Werner, λόγω του ότι, μετά το πλήγμα του κορονωιού, θεωρεί υψηλή την ρήτρα που όρισε η Λειψία (€60 εκατομμύρια και έχει ισχύ μέχρι τις 15 Ιουνίου).

Το εν λόγω δημοσίευμα αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα, παγκοσμίως.  Οι συντάκτες του δημοσιεύματος και όχι μόνον, στηρίζουν την αξιοπιστία του σε μια καθαρά λογιστική προσέγγιση. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι η LIVERPOOL αναμένει μείωση των προσδοκώμενων κερδών της τάξης των €150 εκατομμυρίων, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να δαπανήσει τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη της ρήτρας Werner.

Κατά την άποψη μου η προσέγγιση τους είναι εντελώς κοντόφθαλμη γιατί..
1ον.. Άλλο μείωση εσόδων και άλλο αρνητικό στον οικονομικό απολογισμό έτους (κατά τα κοινώς λεγόμενα να »μπει μέσα €150 εκατομμύρια).

2ον.. Η LIVERPOOL κατά την διάρκεια της περσινής μεταγραφικής περιόδου ήταν ουσιαστικά απούσα δαπανώντας ελάχιστα. Συνεπώς υπάρχει περίσσευμα για την φετινή περίοδο.
3ον.. Από την προσέγγιση της mirror και όχι μόνον, απουσιάζει παντελώς η αγωνιστική λογική .Δηλαδή το πόσο
απαραίτητος, για την νέα αγωνιστική περίοδο, θεωρείται από τον ΚΛΟΠ ο ποδοσφαιριστής, για την ενίσχυση της ομάδας. Πιθανότατα όχι μόνον ο Werner αλλά και άλλοι που θα απασχολήσουν την ομάδα.

4ον.. Κατά την άποψη μου η ενίσχυση της ομάδας συνδέεται άμεσα με τα μελλοντικά οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και μάλιστα με την αύξηση των εσόδων του, γιατί θα βοηθήσει την πρωταθλήτρια να επαναδιεκδικήσει με αξιώσεις εκ νέου το πρωτάθλημα, το CL, το παγκόσμιο συλλόγων, το κύπελο Αγγλίας κλπ. Ένα πακέτο τίτλων που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, την καθιστά ομάδα θρύλο παγκοσμίως και περιζήτητη για χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα, συμμετοχή σε τουρνουά και κυρίως αύξηση της χρηματιστηριακής της αξίας αλλά και των ποδοσφαιριστών της. Δηλαδή η ενίσχυση του ρόστερ δίνει προοπτική σημαντικής αύξησης εσόδων.

Συνεπώς λογικές του τύπου υπάρχει μείωση εσόδων άρα δεν ενισχύεται η ομάδα είναι ρηχές και κοντόφθαλμες!!! Για αυτό και θεωρώ αναξιόπιστο το δημοσίευμα της mirror.

Με εκτίμηση
Μανώλης  Φραντζεσκάκης
YNWA!!!!

 

Κοντόφθαλμη μετεγγραφολογία με αφορμή τον Werner…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com