Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 15/5/1982 Party 13ου πρωταθλήματος με Tottenham (vid)

Σαν σήμερα: 15/5/1982 Party 13ου πρωταθλήματος με Tottenham (vid)

Το 13ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Συλλόγου θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley, σε παιχνίδι με την Tottenham στο Anfield, μία αγωνιστική πριν από το τέλος της χρονιάς.

Οι Κόκκινοι οδηγούσαν την κούρσα του τίτλου, με την Ipswich Town να την ακολουθεί με 3 βαθμούς διαφορά, στην προτελευταία αγωνιστική της χρονιάς. Οι Reds έπρεπε να κερδίσουν και να περιμένουν τυχόν στραβοπάτημα των Tractor Boys, για να στεφθούν πρωταθλητές.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως θα κάνουν την ζωή δύσκολη στους Κόκκινους, αφού θα προηγηθούν με ένα εκπληκτικό γκολ από τον Glenn Hoddle στο 27′.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία πολύ συγκινητική στιγμή, όταν ο πρώην τερματοφύλακας των Reds Ray Clemence, που πλέον έπαιζε για τους Spurs, πήγε να πάρει θέση στο τέρμα μπροστά στο Kop και οι δύο πλευρές χειροκροτήθηκαν θερμά! Και στην αρχή του παιχνιδιού ο Ray έτυχε θερμής υποδοχής, αλλά αυτή η στιγμή λίγο πριν την έναρξη του 2ου μέρους, έμεινε χαρακτηριστική στη μνήμη των φίλων του αθλήματος.

Στο αγωνιστικό μέρος πάντως, οι Κόκκινοι παίκτες δεν ήταν καθόλου «φιλόξενοι» με τον πρώην συμπαίκτη τους, καθώς τον «φιλοδώρησαν με τρία γκολ και «κλείδωσαν» τον τίτλο, σε συνδυασμό με την ήττα της Ipswich Town την ίδια ώρα.

Ο Mark Lawrenson στο 51′ με εντυπωσιακή κεφαλιά θα φέρει το παιχνίδια στα «ίσια», με τον Kenny Dalglish στο 55′ να βάζει τους Κόκκινους μπροστά στο σκορ, εν μέσω τρελλών πανηγυρισμών στις κερκίδες! Ο Ronnie Whelan στο 87′, θα γράψει το τελικό 3-1, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη των Reds και στην κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος, μία αγωνιστική πριν το τέλος της χρονιάς.

Αν η κατάκτηση τίτλων ήταν συνήθεια για την ομάδα μας εκείνον τον καιρό, κάθε πρωτάθλημα είχε ξεχωριστή σημασία και «γλύκα», όπως το συγκεκριμένο, καθώς οι Reds τα Χριστούγεννα εκείνης της σεζόν βρίσκονταν στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τυχεροί οι 48.122 θεατές που βρέθηκαν στο Anfield εκείνο το απόγευμα Σαββάτου και πήραν μέρος στο party του 13ου τίτλου πρωταθλήματος. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο T. Mills.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε στιγμιότυπα και τα γκολ από το παιχνίδι, καθώς και τον γύρο του θριάμβου από τους Reds:

Σαν σήμερα: 15/5/1982 Party 13ου πρωταθλήματος με Tottenham
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com