Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 22/3/2017 «Φεύγει» από την ζωή ο Ronnie Moran (vid)

Σαν σήμερα: 22/3/2017 «Φεύγει» από την ζωή ο Ronnie Moran (vid)

«Φεύγει» από την ζωή σαν σήμερα ο άλλοτε άσσος, αρχηγός και manager των Reds, πιστός «στρατιώτης» του Συλλόγου επί 49 χρόνια, Ronnie Moran.

Ο Ronnie Moran ήταν μια τεράστια μορφή του συλλόγου του Merseyside. Αγωνίστηκε σαν αριστερό μπακ σε όλη του την καριέρα στους Reds (από το 1952 έως το 1968) και ήταν αρχηγός της Ομάδας στα δύσκολα χρόνια της όταν έπαιζε στην 2η κατηγορία της Αγγλίας. Είχε 379 συμμετοχές και 17 γκολ με τη φανέλα της Liverpool σε όλες τις διοργανώσεις στα 16 χρόνια του ως ποδοσφαιριστής του Συλλόγου.

Όσοι τον πρόλαβαν αγωνιζόμενο, μετέφεραν την αγωνιστική του εικόνα, πως είχε τις δυνατότητες για διεθνή καριέρα, αλλά δεν έκανε ποτέ το βήμα καθώς είχε πάντα στο μυαλό του, να μείνει κοντά στον Σύλλογο που αγάπησε από μικρό παιδί. Σαν ποδοσφαιριστής, είχε κερδίσει με τη φανέλα των Κόκκινων 2 Πρωταθλήματα, 1 FA Cup, 3 Charity Shield καθώς και το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας.

Από το 1966 μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, παρακολουθούσε μαθήματα προπονητικής, ώστε να συνεχίσει να υπηρετεί τον Σύλλογο και από το πόστο αυτό. Πράγματι, από την χρονιά που αποσύρθηκε και μετά, ανέλαβε βοηθός προπονητή. Ακολούθησαν σχεδόν 30 χρόνια τα οποία ο Moran, βοηθούσε και προσέφερε στη Liverpool από οποιοδήποτε πόστο. Μέχρι το 1998 όπου αποσύρθηκε, είχε αναλάβει την πρώτη ομάδα δύο φορές. Την πρώτη φορά στο διάστημα μεταξύ της παραίτησης του Kenny Dalglish και μέχρι να αναλάβει ο Graeme Souness, για 10 παιχνίδια. Η δεύτερη όταν ήταν στο στάδιο ανάρρωσης ο Graeme Souness, από την χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του.

Είχε δικαίως το ψευδώνυμο «Mr Liverpool» λόγω της απεριόριστης προσφοράς στο σύλλογο. Μέσα στον ίδιο μήνα που έφυγε από την ζωή, είχε κυκλοφορήσει και η βιογραφία του σε έντυπη μορφή.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε 2 μικρά αφιερώματα στον Ronnie Moran:

Σαν σήμερα: 22/3/2017 «Φεύγει» από την ζωή ο Ronnie Moran
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com