Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 11/3/2001 Πρόκριση επί Tranmere του John Aldridge (vid)

Σαν σήμερα: 11/3/2001 Πρόκριση επί Tranmere του John Aldridge (vid)

Την πρόκριση επί της Tranmere Rovers ενός πρώην Κόκκινου, του John Aldridge, θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Gerard Houllier, στην φάση των 8 του F.A Cup.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο «γείτονες» βρίσκονταν αντιμέτωποι, μετά από τα διπλά παιχνίδια του 1979, για το League Cup. Οι Rovers έρχονται από το εντυπωσιακό come back με την Southampton στον προηγούμενο γύρο, όταν ήταν πίσω στο σκορ 0-3 κι έκαναν ολική ανατροπή 4-3, παίρνοντας επική πρόκριση.

Το παιχνίδι των δύο γειτόνων έγινε σε ένα μέτριο αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να παίζουν δυνατά αλλά τους Reds να ανοίγουν το σκορ με κεφαλιά του Danny Murphy στο 11′. Ο Michael Owen στο 27′ θα εκμεταλλευτεί ένα λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και θα γράψει το 2-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, οι Rovers θα βάλουν φωτιά στο Prenton Park, αφού θα μειώσουν σε 1-2 με κεφαλιά του Steve Yates στο 47′, για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 1-3 ο Steven Gerrard με κεφαλιά στο 52′. Οι Rovers θα συνεχίσουν να πιέζουν και θα καταφέρουν να μειώσουν εκ νέου στο 58′ με τον Wayne Allison, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών των Reds.

Το τελικό σκορ θα γράψει ο Robbie Fowler στο 82′ από τα 11 βήματα, ποινή που επιβλήθηκε από τον διαιτητή A.G. Wiley σε ανατροπή του Gary McAllister, μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο Prenton Park βρέθηκαν εκείνη τη μέρα 16.344 θεατές.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα, μαζί με ένα μικρό αφιέρωμα σε πρόσωπα των δύο ομάδων:

Σαν σήμερα: 11/3/2001 Πρόκριση επί Tranmere του John Aldridge
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com