Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οδυνηρός αποκλεισμός…

Οδυνηρός αποκλεισμός…

Αποκλεισμός από το Champions League για την Liverpool! Οι Reds ήταν πολύ καλύτεροι από την Atletico Madrid για 95 λεπτά, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και σκόραραν δύο γκολ, αλλά κατέρρευσαν μετά το 2-0 του Firmino και δέχθηκαν 3 γκολ στη συνέχεια, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό, με συνολικό σκορ 2-4.

Για τους Reds σκόραραν οι Wijnaldum και Firmino, ενώ για τους Rojiblancos βρήκαν δίχτυα οι Llorente και Morata.

Α’ Ημίχρονο: Με τον αρχηγό, Jordan Henderson να επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα και τον Fabinho να μένει στον πάγκο ξεκίνησαν οι Reds στον επαναληπτικό με την Atletico Madrid. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού άνηκε στους φιλοξενούμενους με τον Diego Costa να σουτάρει λίγο εκτός από την εστία του Adrian. Οι Reds απάντησαν στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Wijnaldum στο 5′, την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Oblak. Άουτ κατέληξε το πλασέ του Mo Salah στο 10′, ενώ αρκετά εκτός εστίας έφυγε εκείνο του Henderson ένα λεπτό αργότερα. Οι Πρωταθλητές Κόσμου είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Oxlade-Chamberlain στο 14′, αλλά ο Oblak απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ οι Rojiblancos απάντησαν με την κεφαλιά του Felipe. Οι Reds συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να πιέζουν για το πρώτο γκολ. Ο Oblak όμως σταμάτησε και τον Firmino που πρόλαβε να κάνει βάλει το πόδι του στην ήδη επικίνδυνη σέντρα του Trent Alexander-Arnold, ενώ το πλασέ του Mane δύο λεπτά νωρίτερα σταμάτησε στον Σλοβένο τερματοφύλακα. Η λύση για τους Reds ήρθε τελικά από μια εξαιρετική σέντρα του καλύτερου παίκτη των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή του Alex Oxlade-Chamberlain, ο οποίος τροφοδότησε τον Gini Wijnaldum και εκείνος με κεφαλιά έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, σκόραρε ένα ακόμη πολύ σημαντικό γκολ! Ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τους Reds να πηγαίνουν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο: Μόλις στο 48′ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος οι Reds με πλασέ του Salah, αλλά δεν ήταν δυνατό και κατέληξε στην αγκαλιά του Oblak. Ο Salah δημιούργησε και την επόμενη ευκαιρία της Liverpool με έξυπνη πάσα προς τον Chambo, αλλά εκείνος δεν σούταρε όπως θα έπρεπε. Ο Ox είχε και στο 54′ ευκαιρία με δυνατό σουτ, αλλά και πάλι απέκρουσε ο Oblak. Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ούτε από τον Firmino στο 59′, ενώ ο Adrian μπλόκαρε το σουτ του Felix και ο Andrew Robertson σημάδεψε το δοκάρι με κοντινή κεφαλιά. Η Liverpool συνέχιζε να πιέζει για να αποκτήσει σκορ πρόκρισης, αλλά ο Oblak εξακολούθουσε να λέει όχι και να προστατεύει την εστία του. Εκτός εστίας έφυγε το σουτ του Robertson στο 81′ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Chamberlain αντικαταστάθηκε από τον Milner. Ο Sadio Mane επιχείρησε να σκοράρει με ψαλιδάκι στο 85′ το οποίο δεν ήταν κακό, αλλά δεν πήγε και προς την εστία. Πολύ καλή ενέργεια είχε ο Salah στο 87ο λεπτό, αλλά έχασε την ισορροπία του πριν σουτάρει, με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ η μπάλα. Ψαλιδάκι δοκίμασε και στο 89′ ο Mane, αλλά και πάλι δεν βρήκε τέρμα. Οι Reds δεν δημιούργησαν άλλη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια, ενώ το τέρμα των φιλοξενούμενων στο 92′ ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ του Saul.

Α’ Ημίχρονο Παράτασης: Η Liverpool ξεκίνησε ιδανικά και με ευκαιρίες και στην παράταση. Πρώτα ο Oblak είπε ξανά όχι στον Wijnaldum στο 93′, αλλά το γκολ ήρθε για τους Reds με τον Bobby Firmino στο 94′! Εξαιρετική σέντρα από τον Wijnaldum και ο Bobby έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι, πριν την σπρώξει στα δίχτυα για το 2-1, αλλά το προβάδισμα της ομάδας του Klopp δεν κράτησε για πολύ, αφού η Atletico βρήκε 3 λεπτά αργότερα ένα γκολ που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε με μακρινό σουτ του Llorente. Ο Adrian έκανε έκανε τραγικό λάθος μη απομακρύνοντας σωστά και οι Rojiblancos μείωσαν αρχικά με το σουτ του Ισπανού, που κατέληξε στην γωνία του Ισπανού, πριν κάνουν και το 2-2 με τον ίδιο σκόρερ στο 106′. Η Liverpool δεν πρόλαβε να συνέλθει από το πρώτο και δέχθηκε και το δεύτερο ξανά με σουτ του Llorente εκτός περιοχής. Η άμυνα των Reds δεν εκτίμησε καλά την φάση, άφησε στο Ισπανό το σουτ και εκείνος σκόραρε για το 2-2.

Β’ Ημίχρονο: Η Liverpool πήγε στο δεύτερο μέρος της παράτασης θέλοντας δύο τέρματα, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό, για να καταφέρει να το βρει. Οι αλλαγές των Fabinho, Origi και Minamino δεν βοήθησαν και ο Mane είχε μια από τις λίγες ευκαιρίες της ομάδας του Klopp. Ούτε ο Divock Origi κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Oblak και τελικά το μοναδικό γκολ του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης ήρθε από την Atletico με τον Alvaro Morata στις καθυστερήσεις, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε σωστά τον Adrian για το τελικό 2-3.

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Δευτέρας με αντίπαλο την Everton για το Merseyside Derby.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson (Fabinho 106′), Wijnaldum (Origi 106′), Oxlade-Chamberlain (Milner 81′), Salah, Mane, Firmino (Minamino 112)

Έμειναν στον πάγκο: Lonergan, Matip, Lallana

Atletico: Oblak, Tripper (Vrsaljko 91′), Savic, Felipe, Lodi, Correa (Gimenez 106′), Thomas, Saul, Koke, Costa (Llorente 56′), Joao Felix (Morata 103′)

Έμειναν στον πάγκο: Adan, Lemar, Carrasco.

Η Liverpool σκόραρε δύο φορές αλλά έμεινε εκτός.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com