Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Atletico Madrid (preview)

Liverpool – Atletico Madrid (preview)

Οι επαναληπτικοί της φάσης των 16 του Uefa Champions League έφτασαν και η Liverpool υποδέχεται την Atletico Madrid στις 22:00 ώρα Ελλάδος το βράδυ της Τετάρτης.

Οι Reds έχουν ηττηθεί με 1-0 στην Μαδρίτη και ο μοναδικός τους στόχους είναι να κάνουν την ανατροπή, στην προσπάθεια που κάνουν να διατηρήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Οι πρωτοπόροι της Premier League πέρασαν ένα δύσκολο διάστημα τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά ανέκτησαν την ψυχολογία τους με τη Σαββατιάτικη επί της Bournemouth και δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν τόσο νωρίς από την Κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική.

Το double είναι ρεαλιστικός στόχος για τους Reds και ο Jürgen Klopp θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στην Atletico, με τον Jordan Henderson να είναι έτοιμος να επιστρέψει σε αυτή, μετά από τρεις εβδομάδες.

Εκτός από την επιστροφή του αρχηγού, θα υπάρξουν και απουσίες για την Liverpool, αφού ο τραυματισμός του Alisson Becker στην προπόνηση της προηγούμενης Δευτέρας αποδείχθηκε πιο σοβαρός από ότι αρχικά εκτιμήθηκε και δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί το βράδυ της Τετάρτης.

Εκτός παραμένει και ο Xherdan Shaqiri, ο οποίος αναμένεται μάλιστα να χάσει και το Merseyside Derby της ερχόμενης Δευτέρας.

Κάτω από τα δοκάρια των Reds θα βρεθεί ο Adrian. Στο κέντρο της άμυνας οι Virgil van Dijk και Joe Gomez, με Andrew Robertson και Trent Alexander-Arnold στα δύο άκρα της άμυνας. Ο Gini Wijnaldum είναι σίγουρος για τον χώρο του κέντρου, ο αρχηγός θα ξεκινήσει μόνο αν κριθεί απόλυτα έτοιμος και θέση διεκδικούν οι Fabinho, Milner και Chamberlain.

Η επιθετική τριάδα φυσικά δεν αλλάζει και θα αποτελείται από Sadio Mane, Mohamed Salah και Bobby Firmino.

Η αντίπαλος των Reds, Atletico Madrid προέρχεται από το ισόπαλο 2-2 με την Sevilla για την La Liga και έχει μόλις δύο νίκες στα τελευταία της οχτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Είναι όμως αήττητη από την 1η Φεβρουαρίου, όταν και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Atletico Madrid στο Santiago Bernabeu.

Δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και έρχεται με όλα της τα όπλα στο Anfield, για να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα και πάρει εκείνη την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπως είχε κάνει και το 2010 για το Europa League, όταν και είχε αποκλείσει την Liverpool στην παράταση.

Θα έχει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, αλλά δεν θα είναι πολλές, κατά πάσα πιθανότητα δύο, δηλαδή τους Joao Felix και Kieran Trippier.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Ολλανδός, Danny Makkelie.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Μια νίκη και μια ισοπαλία έχουν οι Reds κόντρα στην Atletico Madrid.
  • Οι Rojiblancos έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι σε 7 από τα 13 τους ματς στην Αγγλία.
  • Η Liverpool είχε καταφέρει να κάνει την ανατροπή και τις δύο τελευταίες φορές που είχαν ηττηθεί στο πρώτο σκέλος.
  • 11 νίκες και 4 ισοπαλίες έχουν οι Reds με τον Jürgen Klopp στον πάγκο τους στο Champions League.
  • Τρία γκολ και τέσσερις ασίστ έχει ο Bobby Firmino σε εντός έδρας αγώνες knockout του Champions League.
Με το Anfield για την ανατροπή η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com