Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Manchester United: Ανεξαρτήτως συνθηκών & ποιότητας, παραμένει το μεγαλύτερο ντέρμπι!

Liverpool – Manchester United: Ανεξαρτήτως συνθηκών & ποιότητας, παραμένει το μεγαλύτερο ντέρμπι!

Γράφει ο Χρήστος Γραβιάς, φίλος της Ομάδας, του site & της Λέσχης μας.

Καλπάζοντας σταθερή και απτόητη προς τον φετινό τίτλο, η Liverpool υποδέχεται, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Premier League στο Anfield απόψε, την Manchester United. Το γεγονός βέβαια ότι τις χωρίζουν πέντε θέσεις στην βαθμολογία και 27 ολόκληροι βαθμοί, ουδόλως θα πρέπει να εφησυχάζει τους Reds…

 

Δεν έχει να κάνει με την φόρμα ή την κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκονται οι δυο ομάδες. Το τι κυνηγάνε, που βρίσκονται στην βαθμολογία, πόσους βαθμούς απέχει ο ένας απ’ τον άλλο. Είναι από αυτά τα ματς που όλα τα… παρελκόμενα, μπαίνουν στην άκρη, γιατί απλά και μόνο, μετράει αυτός που βρίσκεται απέναντι.

Μιλάμε για το παιχνίδι που πάντα, όταν μες τον Ιούνη προκύπτει το πρόγραμμα της Premier League για την εκάστοτε νέα χρόνια, η πλειοψηφία των φιλάθλων των Reds (και όχι μόνο) τσεκάρουν το πότε διεξάγονται οι δυο ιερές μάχες σε Anfield και Old Trafford. Kαι εν προκειμένω, τίποτα δεν είναι δεδομένο, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Τυχαίο ή όχι, η αρμάδα του Jurgen, ήδη στα μέσα Γενάρη, μετρά μόνο νίκες στο αγγλικό πρωτάθλημα, με την μοναδική «γκέλα» να είναι το 1-1 στο παιχνίδι του Manchester, τον Οκτώβριο (το πόσο «γκέλα» θεωρείται, είναι συζητήσιμο). Όσο άσχημα και αν ήταν οι… απέναντι, το έβλεπες ξεκάθαρα πως το μάτι τους εκείνο το απόγευμα γυάλιζε. Θα γυαλίζει και αύριο, γιατί πιθανώς μπορεί να σκέφτονται πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Ιδανικά, σε μια… φαντασιακή κατάσταση, να πλάθουν πως είναι ικανοί και να σπάσουν το αήττητο σερί της Liverpool.

To κλειδί για αύριο, και πάλι, θα είναι η πνευματική ηρεμία, η υπομονή, η ψυχραιμία, και φυσικά, καμία υποτίμηση στον αντίπαλο, όπως και αν είναι αυτός. Το αν είναι 5ος, δεν έχει πραγματικά καμία σημασία, παρά μόνο το τρίποντο, που θα βάλει ένα ακόμα λιθαράκι προς το 19ο που… έρχεται. Έστω και με… μισό-μηδέν (εννοείται και με οποιοδήποτε ευρύτερο σκορ είναι φυσικά ευπρόσδεκτο).

Μπορεί η Manchester City να αποτελεί την τελευταία τριετία περίπου την μεγάλη μας αντίπαλο σε πολλά μέτωπα, αλλά, ας μη γελιόμαστε, διαχρονικά η μεγάλη ποδοσφαιρική μάχη θα αποτελεί αυτή με την United, σε βαθμό… απολυτότητας όσο δεν πάει! Και για να αλλάξει κάτι (απίθανο φαίνεται), πρέπει να περάσουν… αιώνες, και να συμβούν κοσμοϊστορικά ποδοσφαιρικά γεγονότα!

Είναι η έχθρα μεταξύ των δυο πόλεων, είναι οι φανέλες, οι τίτλοι, η ένταση, τα σκληρά τάκλιν, όλα. Κυρίως, η διαχρονικότητα. Και αυτό… προλαβαίνει –ως απάντηση – την πιθανή ανταπάντηση ότι το Barcelona-Real Madrid είναι εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο ντέρμπι.

Σε κανένα Liverpool-United βέβαια, δεν θα χρειαστεί ποτέ να υπάρχει μια σύγκρουση προσώπων τύπου Messi-Ronaldo, για να υπονομεύει εμμέσως την σύγκρουση των δυο αντίπαλων συλλόγων…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com