Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Ο Guardiola είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου»

Klopp: «Ο Guardiola είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου»

Ο προπονητής της Liverpool, Jurgen Klopp, επιμένει ότι ο ομόλογός του στην Manchester City, Pep Guardiola, είναι ο «καλύτερος προπονητής στον κόσμο» και λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να τερματίσει δεύτερος μετά τον Ισπανό.

Οι δυο τους συναγωνίζονται στην κορυφή των πρωταθλημάτων στην Αγγλία και τη Γερμανία, απο τοτε που ο Guardiola ανέλαβε την Bayern Munich το 2013.

Οι Dortmund και Liverpool του Klopp δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν τίτλο πρωταθλήματος, αλλά ο Γερμανός δεν βλέπει τη σχέση του με την Guardiola ως μια απλή αντιπαλότητα.

Είπε: «Είμαι τυχερός που μπορώ να πω ότι οι ομάδες μου ήταν τουλάχιστον κοντά στις ομάδες του, γιατί έχω πει πολλές φορές, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο.

«Αυτό που κάνει με την ομάδα του είναι απίστευτο. Ο τρόπος που παίζουν, μου αρέσει πολύ να τους παρακολουθώ.

«Είμαστε διαφορετικοί και οι ομάδες μας αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα μας, είναι πιο ήρεμος από μένα. Ίσως είναι επειδή έχω παραπάνω ένταση κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

«Δεν υπάρχει αντιπαλότητα εκτός του ποδοσφαίρου. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, αλλά όταν τους παίζουμε θέλουμε να νικήσουμε, αυτό είναι φυσιολογικό.

«Στο τέλος της σεζόν, στις περισσότερες σεζόν, έχει κερδίσει ακόμα το πρωτάθλημα, στη Γερμανία και στην Αγγλία (μέχρι τώρα), έτσι είναι, αλλά μπορώ εύκολα να ζήσω με αυτό επειδή δεν έχω κανένα πρόβλημα να είμαι δεύτερος ακόμη και όταν θέλω να είμαι πρώτος. »

Η Liverpool κάθεται σήμερα καθαρά στην κορυφή της Premier League με 20 βαθμούς διαφορά απ την δεύτερη κσι 14 βαθμούς μπροστά από την City, πράγμα που σημαίνει ότι ο Klopp είναι έτοιμος να θριαμβεύσει τελικά απέναντι στον Guardiola.

Με τον τίτλο του πρωταθλήματος να δείχνει όλο και πιο πιθανό και παράλληλα με την επιτυχία του Champions League την περασμένη σεζόν, η σημερινή ομάδα της Liverpool έχει τη δυνατότητα να αφήσει εποχή, όμως ο Klopp είναι σίγουρος ότι δεν θα μπορέσουν να κυριαρχουν εδώ και χρόνια.

Είπε: «Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι ακόμα δυνατό, αυτό το είδος κυριαρχίας.

«Δεν είναι πολύ καιρό που είχαμε τη Barcelona του Pep Guardiola να κυριαρχεί σχεδόν σε όλα.

«Η Man City που κυριαρχεί στην Premier League για τα τελευταία χρόνια από τότε που ο Pep είναι εδώ. Ειναι απίστευτη και θα παλέψει κάθε εβδομάδα.

«Δεν βλεπουμε τον εαυτό μας ετσι και κανείς δεν μπορεί να μας βάλει στο ίδιο επίπεδο με οποιαδήποτε ομάδα του Ajax ή United του παρελθόντος ή άλλες ομάδες του κόσμου.

«Θέλουμε απλώς να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε και θέλουμε να περάσουμε μαζί οσο καλύτερα μπορούμε».

Οι Reds δεν θα παίξουν στην Premier League αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς βρίσκονται στην Doha στο FIFA Club World Cup, όπου θα παίξουν την Flamengo στον τελικό του Σαββάτου.

Ο 52χρονος θα ήθελε να προσθέσει ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή του, καθώς είναι η Liverpool έχει κερδίσει μόνο ένα σημαντικό τρόπαιο κατά τη διάρκεια της θητείας του

Ο Klopp είπε: «Δεν κερδίσαμε πολλά. Προσπαθήσαμε πολύ και κέρδισαμε μέχρι στιγμής μια διοργάνωση. »

«Εχουμε προσπαθησει συχνά. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ως συνεχείς νικητές, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως συνεχείς διεκδικητές.

«Η σχέση μου με τους παίκτες μου είναι πολύ δυνατή και περιμένω πολλά από αυτούς, αλλά εκτιμώ πολύ αυτό που κάνουν.

«Εάν κερδίσουμε ένα παιχνίδι είναι λόγω των παικτών, αν χάσουμε ένα παιχνίδι φταιω εγώ επειδή το μήνυμά μου δεν ήταν σωστό ή δεν κατάλαβαν τι λέω. Αλλά αυτό δεν είναι δικό τους λάθος, είναι δικό μου λάθος γιατί πρέπει να το πω με τρόπο που ο καθένας μπορεί να το καταλάβει.

«Πανηγυρίζω μαζί τους μετά το παιχνίδι, επειδή σέβομαι την προσπάθειά τους. Αν χάσουμε ή φερουμε ισοπαλία, αλλά δω πως έδωσαν τα πάντα στο παιχνίδι, τότε τους ευχαριστώ για την προσπάθειά τους».

Ο Pep Guardiola έχασε ξανά φέτος στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com