Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 2/10/1992 Γεννιέται ο Alisson Becker (vid)

Σαν σήμερα: 2/10/1992 Γεννιέται ο Alisson Becker (vid)

Εκτός από τον Bobby Firmino γενέθλια έχει σήμερα ένας ακόμη Βραζιλιάνος των Reds, ο οποίος φυσικά και δεν είναι άλλος από τον Alisson Becker.

Ο Alisson γεννήθηκε στο Novo Hamburgo της Βραζιλίας και ευχόμαστε χρόνια πολλά, υγεία και πολλές επιτυχίες. Ξεκίνησε την ερασιτεχνική του καριέρα από τα μικρά ποδοσφαιρικά τμήματα της Internacional μέχρι να μεταπηδήσει στην ανδρική ομάδα το 2013, όπου και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Τότε τον απέκτησε η Roma και παρά το γεγονός, ότι την πρώτη σεζόν δεν είχε αρκετές συμμετοχές, τη δεύτερη ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Ιταλικής ομάδας και στη Serie A και στο Champions League, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Για τον λόγο αυτό, τον απέκτησε η Liverpool το καλοκαίρι του 2018 για ποσό ρεκόρ εκείνη την στιγμή, μέχρι να το ξεπεράσει ο Kepa της Chelsea, για τερματοφύλακα ύψους 63 εκατομμυρίων λιρών.

Έκτοτε ο διεθνής keeper βοήθησε την άμυνα των Reds να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και η προσφορά του στην 1η του σεζόν ήταν πολύ σημαντική και η ομάδα του Jürgen Klopp έφτασε στην κατάκτηση του Uefa Champions League και συγκέντρωσε 97 βαθμούς στην Premier League. Πέραν τούτου εχει κατακτήσει με τους Κόκκινους, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων και την Premier League 2019/20.

Το 2019 ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου τόσο από την UEFA, όσο και από την FIFA.

Ο Alisson με το χρυσό γάντι.

Θυμηθείτε τις εκπληκτικές επεμβάσεις του Alisson Becker:

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com