Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το μήνυμα από το ‘στρατόπεδο’ του Coutinho είναι ξεκάθαρο!

Το μήνυμα από το ‘στρατόπεδο’ του Coutinho είναι ξεκάθαρο!

Θέλει να ξαναδεί τον Coutinho στα κόκκινα, ο Jamie Carragher.

Ερωτώμενος για μια πιθανή μετακίνηση του πελάτη του, του Philippe Coutinho, στην Premier League, ο ατζέντης του, ο Kia Joorabchian ήταν ξεκάθαρος!

«Θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Philippe να παίξει για κάποιον από τους αντίπαλους της Liverpool ακριβώς γιατί έχει μια τόσο στενή σχέση μ’ αυτή την ομάδα.»

«Ο καιρός που πέρασε εκεί ήταν φανταστικός.»

Το μέλλον του διεθνή Βραζιλιάνου στην Barcelona ή όχι, έχει γίνει ένα από τα σίριαλ του καλοκαιριού ,παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη πρόταση από κάποια ομάδα, ειδικά μάλιστα των Κόκκινων.

Ο Coutinho που άφησε τη Liverpool για τη Barca τον Γενάρη του 2018 για 142 εκατομμύρια λίρες ,συνεχίζει να βλέπει το όνομα του να συνδέεται με τις ManchesterUnited, Paris Saint-Germain και φυσικά τη Liverpool, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχει κάποια ένδειξη από τις 3 αυτές ομάδες για το αν θα ήθελαν τον Βραζιλιάνο στο roster τους.

Ο Joorabchian, μιλώντας στο talkSPORT φάνηκε αποφασισμένος να στείλει παντού το μήνυμα ότι ο πελάτης του θα ήταν ευτυχισμένος αν κατάφερνε να σιγουρέψει μια πιθανή μεταγραφή του πριν τις 8 Αυγούστου.

«Η Manchester United είναι μεγάλη ομάδα, έχω παίκτες εκεί και έχω όλο τον σεβασμό γι αυτή την ομάδα, αλλά όσο αφορά τον Philippe, μια μετακίνηση εκεί ,θα ήταν από εξαιρετικά δύσκολη έως σχεδόν αδύνατη.» είπε

«Όπως συμβαίνει σε όλους του μεγάλους παίκτες σε κάποιο σημείο της καριέρας σου, θέλεις να δοκιμάσεις μια διαφορετική εμπειρία ,γιατί η καριέρα σου είναι πολύ σύντομη, αλλά παρά την έξοδο του από το Anfield,η καρδιά του συνεχίζει να βρίσκεται πολύ κοντά στη Liverpool.»

«Προφανώς αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Premier League, θα ήταν μόνο για τη Liverpool, αν και νομίζω ότι αυτή την περίοδο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και εξαρτάται βέβαια από αυτούς.»

Η ιδέα βέβαια ότι η καρδιά του Coutinho βρίσκεται πάντα στο Liverpool, μπορεί ως ένα βαθμό να ακούγεται αληθινή, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που θυμούνται με ποιόν τρόπο ο Βραζιλιάνος απαίτησε σχεδόν την έξοδο του από το Anfield ,τον χειμώνα του 2018.

Καθώς οι συμπαίκτες του πάλευαν στις 5 του Γενάρη σε αγώνα του FA Cup εναντίον της Everton εκείνος τους παρακολουθούσε από το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στο λουσάτο συμβόλαιο του με τη Barcelona.

Εκείνες τις ώρες, καθώς ο Virgil van Dijk,αναδεικνυόταν αυτόματα σε ήρωα του Kop, με το γκολ του εναντίον της Everton, ο Coutinho φυγαδευόταν με ιδιωτικό τζετ , καθώς η καριέρα του στη Liverpool έκλεινε με τον χειρότερο τρόπο, αν αναλογιστούμε πόσοι πολλοί τον λάτρεψαν στα 5 χρόνια της παραμονής του στο Anfield.

Για κάποιους οπαδούς της Liverpool, αυτές οι εικόνες δεν φεύγουν εύκολα από τη μνήμη τους, για κάποιους άλλους όμως μπορεί να μην ξεχάσουν ποτέ αλλά τον συγχωρούν και είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν τον άσωτο υιό με ανοιχτές αγκάλες στο Anfield.

Η ερώτηση βέβαια παραμένει.

Τον χρειάζονται οι Πρωταθλητές Ευρώπης;

Η αλήθεια είναι ότι ο ‘μικρός μάγος’ δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα στην ομάδα της Liverpool παρά την προσπάθεια τους γι αυτό- αν θυμηθούμε την περίπτωση του Nabil Fekir.

Από τότε οι Κόκκινοι δεν έχουν πλησιάσει καν στην αντικατάσταση ενός πραγματικού Νο 10 που θα φέρει στους ώμους του το δημιουργικό φορτίο της ομάδας.

Ο Klopp κατάφερε ως τώρα να εξασφαλίσει μέσω σχεδιασμού ή ενός ευτυχούς ‘ατυχήματος’ ή με συνδυασμό και των δύο ότι οι Κόκκινοι δεν θα υπέφεραν από την απώλεια του πιο τεχνικά προικισμένου επιθετικού τους.

Η άνοδος μάλιστα της Liverpool, αγωνιστικά ,μετά την αποχώρηση του Coutinho ακολούθησε τη γραφική παράσταση της ίδιας της εκθετικής συνάρτησης!

Η αλλαγή της τακτικής από πλευράς Klopp προέβλεψε ότι χωρίς την καθοδήγηση ενός καθαρόαιμου Νο. 10 τα πυρομαχικά στο επιθετικό τρίο θα τα προμήθευαν-όπως και έγινε ,οι ακραίοι αμυντικοί, οι Andy Robertson και Trent Alexander-Arnold οι οποίοι έφτασαν μαζί τις 23 assists.

Σε παίκτες όπως οι Fabinho, James Milner, JordanHenderson, ζητήθηκε αφενός να ‘κόβουν’ τις αντίπαλες επιθέσεις και στη συνέχεια να τροφοδοτούν συνεχώς τους 3 επιθετικούς με τους τελευταίους να έχουν σημειώσει σε 2 σαιζόν ,160 τέρματα.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος του Coutinhoστην ομάδα με τον τρόπο που παίζει πλέον αυτή είναι μάλλον πολυτέλεια.

Εναλλακτικά όμως ο Klopp θα μπορούσε για να αφομοιώσει τον Βραζιλιάνο, να αλλάζει το πετυχημένο του σύστημα ,όποτε θα κρινόταν αναγκαίο κάτι τέτοιο, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα του αγώνα.

«Είναι πολύ καλός παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός παίκτης και στη Barcelona.»είχε πει ο Kloppμετά την πώληση του Coutinho.

«Για μας πάντως και σε μερικούς αγώνες, όπως στον εκτός έδρας αγώνα με την Tottenham δεν ήταν στα καλύτερα του.» είχε συμπληρώσει.

«Για μας ήταν το είδος της εύκολης λύσης ,να του δίνουμε τη μπάλα. Όχι από δω και πέρα. Δεν χρειάζεται να τον ψάχνουμε. Αυτό θα μας κάνει πιο απρόβλεπτους.»

Το 2019, με την επιστροφή της Liverpool στον θρόνο της, στον θρόνο της Ευρώπης, και με τη γενική παραδοχή ότι οι Κόκκινοι διαθέτουν πια μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, η μαγεία του Coutinhoδεν αποτελεί ικανή και αναγκαία λύση για τη συνέχεια της δυναστείας που θέλει να δημιουργήσει ο Klopp!

Philippe Coutinho και Alex Oxlade-Chamberlain.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com