Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: “ Η θύρα παραβιάστηκε ”!

Δίκη του Hillsborough: “ Η θύρα παραβιάστηκε ”!

Τετάρτη 6/2/2019

Στο Preston Crown Court ακούστηκε ότι ο David Duckenfield είχε πει ότι μια «θύρα παραβιάστηκε» και ότι «οπαδοί όρμησαν μέσα», την ώρα της τραγωδίας, με αποτέλεσμα να «υπάρξουν θύματα.»
Τα λόγια αυτά του Duckenfield τα είχε ακούσει ο Glen Kirton, επικεφαλής του συνδέσμου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Ημιτελικός μεταξύ της Liverpool και της Nottingham Forrest, σταμάτησε έξι λεπτά μετά την έναρξη του, λόγω της τραγωδίας που εξελισσόταν ήδη στις κερκίδες του Hillsborough.
O κ.Kirton στη μαρτυρία του, είπε ότι λίγο μετά από τη διακοπή του αγώνα, πήγε με τον Graham Kelly, CEO της FA τότε, στο γραφείο της Αστυνομίας από το οποίο υπήρχε επόπτευση του γηπέδου για να μάθουν τι συνέβη.
Φτάνοντας εκεί διαπίστωσε ξεκάθαρα ότι υπήρχαν πολλοί τραυματίες στον αγωνιστικό χώρο και ότι την βοήθεια προς τους τραυματίες την παρείχαν κυρίως άλλοι οπαδοί.
Όταν ρωτήθηκε στο Δικαστήριο, αν φαινόταν να υπάρχει κάποια κεντρική Αρχή που είχε αναλάβει την επιχείρηση διάσωσης, απάντησε ότι: «Αυτό που έδειχνε να συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, ήταν χαοτικό.»
Ο κ.Kirton θυμήθηκε επίσης τον David Duckenfield να λέει ότι ο αγώνας θα έπρεπε να διακοπεί οριστικά αλλά δεν ήθελε να κάνει την ανακοίνωση αυτή γιατί «υπήρχαν πολλοί θυμωμένοι άνθρωποι και αυτό θα δημιουργούσε φασαρίες.»
Πιο πριν οι ένορκοι άκουσαν ότι ο Διοικητής της Αστυνομίας- ο David Duckenfield, είχε διατάξει το άνοιγμα μιας θύρας εξόδου, της θύρας C ,και ότι περισσότεροι από 2.000 οπαδοί είχαν κατευθυνθεί προς τα κει.
Σε ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης του κ.Duckenfield,του Ben Myers QC, αν μπορούσε να θυμηθεί σε ποια θύρα αναφερόταν ο κ.Duckenfield και σε ποια χρονική περίοδο ακριβώς, ο κ.Kirton απάντησε ότι του ήταν αδύνατο να θυμηθεί αυτή τη λεπτομέρεια.

Η συνέχεια της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com