Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Η υπερεκτιμημένη χωρητικότητα έπαιξε σημαντικό ρόλο!

Δίκη του Hillsborough: Η υπερεκτιμημένη χωρητικότητα έπαιξε σημαντικό ρόλο!

Δίκη του Hillsborough – Τρίτη 5/2/2019

Η χωρητικότητα ασφαλείας στην Δυτική κερκίδα ήταν 30% μικρότερη του αριθμού των εισιτηρίων που είχαν πουληθεί, είπε στο Δικαστήριο ο μηχανικός κατασκευών John Cutlack.
Το πιστοποιητικό ασφαλείας του γηπέδου, έδειχνε ότι η Δυτική κερκίδα όπου συνέβη η τραγωδία είχε χωρητικότητα 7.200 θεατών.
Ο κ.Cutlack υπολόγισε όμως ότι δεν θα έπρεπε να ήταν παραπάνω από 5.426 θεατές.
Σε διασταυρούμενη εξέταση από τον συνήγορο υπεράσπισης του David Duckenfield, τον κ. Benjamin Myers QC, ο Cutlack συμφώνησε ότι μια τέτοια κατάσταση θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα, αν δηλαδή πωλούνταν περισσότερα εισιτήρια από όσα θα έπρεπε σε σχέση με την ασφάλεια των θεατών.
Είπε επίσης στο Δικαστήριο πως ήταν ενήμερος για προβλήματα χωρητικότητας στο συγκεκριμένο γήπεδο για τις χρονιές 1981 και 1987.
«Νομίζω ότι κάποιοι από τους σπόρους της τραγωδίας είχαν φυτευτεί 10 χρόνια πριν», είπε ο κ.Cutlack.
«Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό όταν δηλώνεις μια τέτοια χωρητικότητα, γιατί κάποια μορφή υπερπληθυσμού θα λάμβανε χώρα σε κάποια περιοχή της Δυτικής κερκίδας.»
Ο κ.Cutlack, ειδικός σε θέματα ασφαλείας, αναγνώρισε και άλλα προβλήματα, όπως ο ανεπαρκής αριθμός σημείων εισόδου, αλλά και την μπερδεμένη σηματοδότηση.
Οι ένορκοι άκουσαν επίσης ότι οι μπάρες ασφαλείας δεν είχαν το απαιτούμενο ύψος, τα διαστήματα μεταξύ τους δεν ήταν τα κατάλληλα, ενώ και οι θύρες περιμετρικά του φράκτη του αγωνιστικού χώρου δεν είχαν το απαιτούμενο συνιστώμενο πλάτος.
O κ.Cutlack τόνισε επίσης ότι στο κεντρικό τούνελ που οδηγούσε στις θύρες της κερκίδας θα έπρεπε να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας που θα εξασφάλιζε ότι δεν θα παρατηρούνταν υπερπληθυσμός, ενώ η κλίση του τούνελ όχι μόνο δεν ήταν η κανονική αλλά σε μερικά μέρη ήταν και πολύ απότομη.
Συμφώνησε δε, ότι καθένα από τα προβλήματα που αναγνώρισε στο Δικαστήριο «έπαιξαν κάποιο ρόλο σε αυτό που συνέβη.»

Ένα ακόμα επεισόδιο της δίκης του Hillsborough εκτυλίχθηκε χθες. 5/2/2019.
Ένα ακόμα ‘επεισόδιο’ της δίκης του Hillsborough εκτυλίχθηκε χθες,  5/2/2019.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com