Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Ο Duckenfield είχε μικρή συμμετοχή στο σχεδιασμό.

Δίκη του Hillsborough: Ο Duckenfield είχε μικρή συμμετοχή στο σχεδιασμό.

Τετάρτη 30/01/2019
Σύμφωνα με τον Stephen Sewell, πρώην επιθεωρητή της Αστυνομίας του South Yorkshire, o David Duckenfield είχε πολύ μικρή συμμετοχή στον σχεδιασμό των διαταγών της Αστυνομίας για την 6η Απριλίου 1989- εννέα μέρες πριν τον Ημιτελικό του FA Cup, o οποίος σχεδιασμός είχε γίνει πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντα του, ο κατηγορούμενος David Duckenfield.
Απαντώντας στις ερωτήσεις του Συνηγόρου Υπεράσπισης Benjamin Myers QC , ο κ.Sewell παραδέχθηκε ότι στην πραγματικότητα ο κ.Duckenfield, δεν συμμετείχε σχεδόν καθόλου στη διαμόρφωση των επιχειρησιακών διαταγών και ότι «αρκετοί» αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη τη μέρα είχαν την εμπειρία της αστυνόμευσης στο Hillsborough.
O κ. Sewell που συμμετείχε ενεργά σε αυτόν τον σχεδιασμό για τον Ημιτελικό του FA Cup, παραδέχθηκε επίσης τα σχέδια αυτά είχαν βασισθεί σε ανάλογα που είχαν γίνει για τον Ημιτελικό του FA Cup του 1988, ο οποίος είχε θεωρηθεί ως επιτυχία σύμφωνα με την Αστυνομία, και δήλωσε στο Δικαστήριο ότι ο κ.Duckenfield είχε διορισθεί ως Διοικητής για τον αγώνα, λόγω του βαθμού του και όχι λόγω της εμπειρίας του.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας άλλος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο Bernard Murray ήταν αυτός που αναλάμβανε συνήθως επικεφαλής των δυνάμεων στο Hillsborough, σε αγώνες Πρωταθλήματος.
Ο μάρτυρας είπε επίσης στο Δικαστήριο ότι δεν ήταν ενήμερος για διαταγές που αφορούσαν το κλείσιμο του τούνελ που οδηγούσαν στις κεντρικές θύρες της Leppings Lane παρά μόνο μετά την τραγωδία.
Είπε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελούσε μέρος των επιχειρησιακών διαταγών της Αστυνομίας και ούτε κάποιος από τα στελέχη της είχε υπαινιχθεί κάτι τέτοιο ως επιλογή

Το δικαστήριο του Preston χθες.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com