Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough: Η Αστυνομία του γηπέδου δεν είχε οδηγίες!

Δίκη του Hillsborough: Η Αστυνομία του γηπέδου δεν είχε οδηγίες!

Ένας αστυνομικός που βοήθησε να μετακινηθούν τραυματισμένοι οπαδοί στην τραγωδία του Hillsborough, είπε στο Δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να ενεργήσει με δική του πρωτοβουλία μετά την ειδοποίηση που έλαβε για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.
O Robert Ainsworth ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα εκτελούσε τα καθήκοντα του διευθετώντας την κυκλοφορία στους δρόμους του Sheffield, περιέγραψε την κατάσταση που αντίκρισε φτάνοντας στο γήπεδο , ως «φρενοκομείο».
Ο κ.Ainsworth, ο οποίος περιέγραψε τον David Duckenfield ως ένα «πολύ καλό» αστυνομικό, δήλωσε ότι την 15η Απριλίου του 1989, βοηθούσε στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της πόλης –λόγω της αυξημένης κίνησης που είχε προκαλέσει ο Ημιτελικός του FA Cup, και τη στιγμή που έλαβε την ειδοποίηση από κάποιον επιθεωρητή για να πάει με τους συναδέλφους του στο Hillsborough, βρισκόταν σε ένα μικρό διάλλειμα.
Έφυγε εσπευσμένα για το γήπεδο μετά την ειδοποίηση για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και μπήκε σε αυτό μεταξύ 15:15 με 15:20 από την απέναντι πλευρά της Leppings Lane, όπου συνέβη το τραγικό γεγονός.
Από τον κ.Ainsworth και τους συναδέλφους του ζητήθηκε να ‘φράξουν’ την είσοδο μπροστά στην North Stand, αλλά άκουσε το πλήθος να «παρακαλά» τους αστυνομικούς να πάνε στην Leppings Lane.
«Δεν ήξερα τι γίνεται μέχρι εκείνη τη στιγμή. Νόμιζα ακόμα ότι αντιμετωπίζαμε εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.» είπε.
Έφυγε λοιπόν μόνος του προς την Leppings Lane, όπου συνάντησε οπαδούς να κάθονται στο έδαφος σε πλήρη σύγχυση και κλαίγοντας να ζητάνε βοήθεια , την οποία και προσέφερε μετακινώντας τους τραυματισμένους.
Και συνέχισε: «Ήταν χαοτικό. Υπήρχαν αστυνομικοί που έκαναν σπουδαία πράγματα βοηθώντας τους τραυματίες όπως επίσης και οπαδοί.»
«Σε εκείνο το σημείο νομίζω ότι ο καθένας έκανε ότι μπορούσε. Δεν υπήρχε σχέδιο. Ήταν ένα φρενοκομείο.»
Ο συνταξιούχος πλέον Robert Ainsworth δήλωσε στο Δικαστήριο ότι από τότε που είχε μπει στο Σώμα, το 1973 ,είχε την εμπειρία της αστυνόμευσης στα γήπεδα της πόλης του Sheffield και ότι είχε εργαστεί υπό τις οδηγίες του David Duckenfield- τον οποίο περιέγραψε ως «πολύ έμπειρο αστυνομικό», και στο Bramall Lane, την έδρα της Sheffield United.

Η συνέχεια της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com