Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough- Ο Υπεύθυνος ασφαλείας ήταν λογιστής!

Δίκη του Hillsborough- Ο Υπεύθυνος ασφαλείας ήταν λογιστής!

Πέμπτη Ημέρα
Ο Δικηγόρος Υπεράσπισης του Graham Mackrell- υπεύθυνου ασφαλείας της Sheffield Wednesday, δήλωσε στο Δικαστήριο, ότι ο πελάτης του ήταν ένας απλός λογιστής χωρίς να έχει κάνει κάποια εξειδικευμένη εκπαίδευση στον τομέα ασφάλειας του γηπέδου!
O Graham Mackrell ,ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 96 οπαδοί της Liverpool, και έχει δηλώσει ήδη αθώος όσο αφορά τις κατηγορίες για δύο παραβιάσεις που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια.
Ο Jason Beer QC, είπε στο Δικαστήριο ότι «λίγο ή και καθόλου» από ότι συνέβη και σχετίζεται με την τραγωδία μπορεί να συνδεθεί με τον πελάτη του.
Τόνισε επίσης ότι το 1989 ο ρόλος του υπεύθυνου ασφαλείας του γηπέδου ήταν «κάτι σχετικά νέο» για την εποχή που δεν απαιτούσε εκπαίδευση, αντίθετα με τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται σήμερα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Beer , ο πελάτης του θα πρέπει να δικαστεί με βάση τα δεδομένα εκείνης της εποχής.
«Αυτή είναι μια τεραστίων διαστάσεων, σοβαρή, εγκληματική υπόθεση. Ο Graham Mackrell είναι ένας άνθρωπος με καλό χαρακτήρα.» είπε στο Preston Crown Court, o Jason Beer.
Ο κ. Mackrell δεν αντιμετώπισε κάποια κατηγορία εγκλήματος «που να απαιτεί απόδειξη ότι η συμπεριφορά του οδήγησε σε απώλεια ζωής.» συνέχισε ο Beer.
«Είναι υπόθεση του Εισαγγελέα ότι οι παραλείψεις του στον σχεδιασμό του γεγονότος οδήγησαν σε μια αλυσίδα συμβάντων με τελικό αποτέλεσμα την τραγωδία.»
Είπε επίσης ότι το Hillsborough εκείνη την εποχή ήτα γήπεδο μεγάλης φήμης και φιλοξενούσε πάντα αγώνες μεγάλης σπουδαιότητας.
Τόνισε επίσης ότι οι δομές και τα σχέδια για την ασφάλεια είχαν εκπονηθεί και εγκριθεί αρκετά πριν ο Mackrell προσληφθεί από την ομάδα της Sheffield Wednesday το 1986.
Σχετικά με την Leppings Lane κερκίδα του γηπέδου όπου συνέβη το τραγικό γεγονός, ένας οπαδός –ο οποίος είχε παρακολουθήσει στο ίδιο γήπεδο έναν προηγούμενο αγώνα το 1989, ανέφερε στο Δικαστήριο πως ένας αστυνομικός του είχε περιγράψει την συγκεκριμένη κερκίδα ως «το χειρότερο μέρος του γηπέδου.»

Η Πέμπτη ημέρα της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com