Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ιστορικό 7/7 με ένα ημίχρονο για τους “ Κόκκινους ”!

Ιστορικό 7/7 με ένα ημίχρονο για τους “ Κόκκινους ”!

Νίκησαν και την Southampton με σκορ 3-0 οι Reds, έκαναν το 7 στα 7 για πρώτη φορά στην ιστορία τους και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας!

Το παιχνίδι : 

Καλό ξεκίνημα από τους Reds, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό απείλησαν με την κεφαλιά του Firmino, η οποία όμως δεν είχε αρκετη δύναμη. Εξαιρετικό τάκλιν του Van Dijk στο 8’ και προλαβαίνει τον Long πριν σκοράρει μετά από επικίνδυνη σέντρα. 10ο λεπτό και γκολ για τους Reds! Ο Mane βρίσκει με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Shaqiri, εκείνος κάνει εκπληκτική προσποίσηση και σεντράρει μέσα στην περιοχή, η μπάλα κοντράρει πρώτα στον Long και έπειτα στον Hoedt και καταλήγει στα δίχτυα του McCarthy! Τεράστια ευκαιρία για τη Liverpool στο 20’, με τον Firmino να παίζει το 1-2 με τον Salah και τον Αιγύπτιο να μην καταφέρνει να σκοράρει, λόγω του τάκλιν του Cedric. Η μπάλα καταλήγει κόρνερ και έρχεται το 2-0 για την ομάδα μας! Ο Alexander-Arnold εκτελεί και βρίσκει τον Matip, ο οποίος πηδάει ψηλότερα από όλους και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας το προβάδισμα των Reds. Ευκαίρια για τους Saints στο 28’ μετά από σέντρα του Redmond με τον Arnold να προλαβαίνει τον Targett λίγο πριν σκοράρει. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η Liverpool είχε την υπεροχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ευκαιρία για τη Southampton στο 43’ με τον Hojberg να μην κάνει καλό τελειώμα, με αποτέλεσμα να καταφέρει να απομακρύνει εύκολο ο Robertson. Οι Reds βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση με μακρινή μπαλιά για τον Salah, εκείνος περνάει εύκολα τον Vestegaard και προσπάθησε να νικήσει με τακουνάκι τον McCarthy με τη μπάλα να περνά άουτ για πολύ λίγο. Ο Mane στο 46’ κερδίζει τη μπάλα με τάκλιν και δοκιμάζει ένα πλασέ εκτός περιοχής, με το οποίο δεν μπορούσε να νικήθει ο goalkeeper των Saints. Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και οι Reds έχουν κερδίσει με φάουλ με τον Shaqiri να εκτελεί. Ο Ελβετός σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του McCarthy, έρχεται ο Salah και σκοράρει από κοντά, για να γράψει το 3-0! Η Liverpool προηγείται με 3-0 της Southampton μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Β’ Ημίχρονο : 

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους Reds, με τον Milner να μπαίνει στο 46’ αντί του Shaqiri. Αναγκαστική αλλαγή για τον Klopp στο 55’, καθώς ο Van Dijk περνά εκτός, λόγω προβλήματος και τη θέση του παίρνει ο Joe Gomez. Χωρίς κάποια σπουδαία στιγμή κύλησαν τα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης. Ο Salah στο 70’ πατά περιοχή, χωρίς να καταφέρει να κάνει καλή σέντρα στο τέλος. 71’ και ο Wijnaldum παραχωρεί τη θέση του στον Keita, με αυτόν τον τρόπο κλείνει τις αλλαγές του ο Klopp. Οι Reds προστάτευσαν το υπέρ τους 3-0 σε ενα δεύτερο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε φάσεις. Ο Salah στο 79’ περνάει ξανά τον Vestegaard και λίγο πριν σουτάρει τον προλαβαίνει ο McCarthy. Προσπάθησε και στο 80’ για ένα ακόμη γκολ η Liverpool με την ωραία συνεργασία των Salah, Keita και Firmino να μπλοκάρεται από την άμυνα των Saints. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Klopp ήρθε στο 85’, όταν η μπάλα στρώθηκε ωραία στα πόδια του Robertson και εκείνος σουτάρε με λίγη περισσότερη δύναμη, με αποτέλεσμα να φύγει η μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 89ο λεπτό και ο Salah μπαίνει στην περιοχή των Saints, γυρίζει στον Milner, ο τελευταίος σουτάρει δύο φορές μέχρι η μπάλα να καταλήξει στον Salah και εκείνος να τη στείλει στα δίχτυα. Το γκολ του Αιγύπτιο, τελικά ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Στην αμέσως επόμενη φάση και στο 91’ απείλησε ο Austin, με τον Alisson να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει σε κόρνερ. 

Σημαντική και ιστορική νίκη για τους Reds. Ακολουθεί το παιχνίδι κόντρα στην Chelsea για το Carabao Cup το βράδυ της Τετάρτης στο Anfield και το επόμενο Σαββάτο ξανά αγώνα κόντρα στην Chelsea, αλλά για το πρωτάθλημα.

Η αλλαγή του Xherdan Shaqiri στο ημίχρονο ήταν καθαρά για λόγους τακτικής. Ο Ελβετός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Van Dijk έγινε αλλαγή, λόγω μελανιασμένου πλευρού.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων :

Liverpool : Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk (55’ Gomez), Robertson, Wijnaldum (71’ Keita), Henderson, Shaqiri (46’ Milner), Mane, Salah, Firmino

Southampton : McCarthy, Soares, Vestergaard, Hoedt, Long (79’ Austin), Romeu (55’ Bednarek), Lemina, Bertrand, Redmond, Højbjerg, Targett (55’ Armstrong).

Το 7 στα 7 έκανε η Liverpool!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com