Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Steven Gerrard: «O Kenny Dalglish είναι ο ήρωας μου»

Steven Gerrard: «O Kenny Dalglish είναι ο ήρωας μου»

Steven Gerrard:"O Kenny Dalglish είναι ο ήρωας μου"

Ο Steven Gerrard αποκαλούσε τον Kenny Dalglish, Sir, πολύ καιρό πριν του δοθεί ο τίτλος τιμής.
Ο King Kenny ήταν ο μέντορας του που τελικά έγινε φίλος του, στον οποίο μπορούσε να βασισθεί για βοήθεια και για να καθησυχάσει τους φόβους του.
Πλέον όμως το νέο αφεντικό της Rangers «φοβάται» ότι η έχθρα μεταξύ της Celtic και της Rangers θα μπορούσε να επηρεάσει και τη φιλία τους.
Μιλώντας λοιπόν από το προπονητικό κέντρο των Gers στην Ισπανία, αποκάλυψε ότι ο King Kenny παραμένει ο ήρωας του και ελπίζει ότι η στενή φιλία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσει αταλάντευτη!
«Ο Kenny είναι ο ήρωας μου. Αν είσαι ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει στο Liverpool, αυτός είναι ο άνθρωπος σου.»
«Τον αποκαλούσα Sir πριν του αποδοθεί ο τίτλος ευγενείας.»
«Υπήρξα όμως αρκετά τυχερός να αποκαλώ τον Kenny, φίλο.»
«Μπορώ να τον καλέσω οποιαδήποτε στιγμή, αλλά επειδή γνωρίζω ότι στηρίζει την Celtic, μάλλον θα αφήνει τώρα το τηλέφωνο να χτυπάει(όταν καλώ).» αστειεύεται.
» Σοβαρά τώρα, η φιλία μας είναι πολύ δυνατή και είμαι ευγνώμων για όλες αυτές τις συμβουλές που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια.»

Ο 67 χρονών πια, Dalglish είχε κερδίσει 9 τίτλους στα 8 χρόνια του στο Parkhead πριν μετακομίσει στη Liverpool κάνοντας ρεκόρ τότε μετεγγραφής στη Βρετανία.
Έγινε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στο Anfield σε μια εποχή που οι Κόκκινοι ήταν κυρίαρχοι στο Αγγλικό αλλά και στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο.

Ως manager στη Liverpool, o Dalglish, βασίσθηκε ιδιαίτερα στον Steven Gerrard κατά τη διάρκεια της δεύτερης «θητείας» του και απόλαυσαν μαζί τη νίκη στον τελικό του Carling Cup τον Φεβρουάριο του 2012.
Και φυσικά ο Gerrard ζήτησε τη συμβουλή του Dalglish όπως και άλλων πρώην προπονητών της Liverpool, πριν κάνει την κίνηση και δεχθεί τη θέση του manager στη Rangers.

«Αυτό ήταν που ονειρευόμουν, από τη στιγμή που έβγαλα τη φανέλα του παίκτη και κρέμασα τα παπούτσια.» λέει.
«Σκεφτόμουν να γίνω manager απ’ όταν ήμουν παίκτης ακόμα ,θα ήμουν 32-33 χρονών και έπαιζα ακόμα.»
«Είχα μιλήσει σε προηγούμενους managers ζητώντας συμβουλές, προσπαθώντας να κάνω πράγματα που έκαναν και αυτοί αλλά με τον δικό μου τρόπο. Να πάρω τα πράγματα που μου άρεσαν σε αυτούς και να τα χρησιμοποιήσω.»
«Είμαι τυχερός που αναλαμβάνω σε αυτή τη θέση στους Rangers, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη που απορρέει, λίγο γρήγορα βέβαια. Άρχισα να παίρνω τα διπλώματα μου ως προπονητής λίγο μετά τα 30 οπότε είμαι σχεδόν έτοιμος.»
«Τώρα είναι θέμα εμπειρίας και βελτίωσης καθώς μεγαλώνω. Και αυτός είναι και ο λόγος που διάλεξα αυτούς που βρίσκονται τριγύρω μου, γιατί γνωρίζω ότι θα μου παρέχουν μεγάλη υποστήριξη.»

Ο Gerrard, 38 χρονών πλέον, πιστεύει ότι οι μέρες του ως παίκτη στο Anfield, τέλειωσαν πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενε, όταν manager της Liverpool, ήταν ο κυριότερος του αντίπαλος πια στη Σκωτία, ο Brendan Rodgers.
Αναφέρει μάλιστα ότι αναγκάστηκε να επισπεύσει την αναχώρηση του από το Anfield μετά από 17 χρόνια και πάνω από 700 εμφανίσεις όταν είχε μείνει στον πάγκο σε έναν αγώνα του Champions League, εναντίον της Real Madrid.
«Θα μπορούσα να παίξω ένα ακόμα χρόνο. Μετανιώνω που δεν έπαιξα ένα ακόμα χρόνο γιατί μου λείπει τόσο πολύ το παιχνίδι.» λέει.
«Μιλώ σε πολλούς παίκτες που είτε σταμάτησαν να παίζουν είτε πλησιάζουν προς το τέλος της καριέρας τους» λέει. «Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούν να έρθει αυτή η μέρα.»
«Μπορεί να είναι εξαντλημένα τα σώματα τους, ή θέμα ψυχολογίας ή κοιτάνε τα οφέλη της συνταξιοδότησης.»
«Ήξερα προς το τέλος ότι θα μου ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από το ποδόσφαιρο. Έτσι είναι ο τύπος μου. Αλλά βρίσκομαι ακόμα εδώ οπότε δεν με έχει ‘χτυπήσει’ τόσο σκληρά.»
«Συναισθηματικά βέβαια ήταν πολύ σκληρό. Όταν αγαπάς τη δουλειά σου και εργάζεσαι τόσο σκληρά για να παίξεις στην ομάδα που ονειρευόσουν από μικρός, αλλά γνωρίζεις ότι πλησιάζει το τέλος.»
‘Αν έζησες βέβαια αρκετά μπορεί να μην φανεί σκληρό. Σίγουρα πάντως ένιωσα ότι οι μέρες μου στη Liverpool τέλειωσαν ένα χρόνο πιο νωρίς απ’ ότι θα έπρεπε.»
‘Πήγα στους LA Galaxy, στην Αμερική για να ξαναβρώ την αναπνοή μου. Ήξερα ότι οι μέρες μου στη Liverpool τέλειωναν και ότι συναισθηματικά θα το έβρισκα πολύ σκληρό.»
«Όσο ήμουν στο MLS η γυναίκα μου έμεινε έγκυος οπότε είχε νόημα να επιστρέψω στην πατρίδα.Ο καιρός που πέρασα πάντως στην Αμερική ήταν υπέροχος.» «Δεκαοχτώ μήνες ήταν καλά και ήταν αρκετά.»
«Μπορώ να κοιτάω πίσω και να λέω ότι νιώθω περήφανος για τις καλές εποχές και να ασκώ αυτοκριτική για τος άσχημες. Πάντως εκεί φόρτισα και ετοιμάστηκα γι αυτό που κάνω τώρα.»
«Ακόμα κι όταν ήμουν εκεί όμως είχα το μυαλό μου σε αυτό με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ μετά.»
«Ήθελα να πάρω τα διπλώματα μου ως προπονητής για να ξεμπερδεύω με αυτά, προσπαθώντας να αξιοποιήσω τον χρόνο μου όσο καλύτερα μπορούσα.»
«Δεν ήταν το θέμα να απολαύσω το lifestyle στο Los Angeles που είναι μια εκπληκτική πόλη.»
«Το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου από την ηλικία των 8 χρονών και έγινε το κύριο μέρος της ζωής μου από την ηλικία των 16 όταν τέλειωσα το σχολείο.»
«Από τα 16 μέχρι τα 36, αυτό που ήξερα μόνο ήταν μπάλα και να είμαι τριγύρω από μεγάλους παίκτες και προπονητές. Από εκεί και μετά ξεκίνησε η εκπαίδευση.»
«Προς το τέλος της καριέρας μου ήξερα ότι δεν μπορούσα να φύγω από το ποδόσφαιρο και να κάνω κάτι διαφορετικό. Αυτό ήξερα μόνο.»
«Δεν ήταν μια στιγμή ενόρασης, απλά είχα αυτό το συναίσθημα.»
«Όταν έγινα στα 23 μου αρχηγός στη Liverpool, ανέλαβα την ευθύνη να είμαι ηγέτης. Μου αρέσει αυτή η πλευρά του χαρακτήρα μου.»
«Δεν ήταν βέβαια φυσικό να γίνω αρχηγός στα 23. Έγινε πολύ γρήγορα. Ανέλαβα από τον Sami Hyypia και υπήρχαν μεγαλύτεροι παίκτες στην ομάδα. Εγώ έπρεπε να ωριμάσω πρώτα σε αυτόν τον ρόλο.»
«Οπότε δεν κάθομαι εδώ νομίζοντας ότι είμαι τώρα ένας top manager.»
«Είναι ένας ρόλος στον οποίο θα προσπαθήσω μεγαλώνοντας να βελτιωθώ. Δεν θέλω να μένω στάσιμος.» ολοκλήρωσε.

Steven Gerrard:"O Kenny Dalglish είναι ο ήρωας μου"
Steven Gerrard:»O Kenny Dalglish είναι ο ήρωας μου»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com