Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αυτή δεν ήταν Liverpool, ήταν LIVERPOOLΑΡΑ!

Αυτή δεν ήταν Liverpool, ήταν LIVERPOOLΑΡΑ!

Προς το καλύτερο η υγεία του Chamberlain.
Η Liverpool επέστρεψε για τα καλά στο Champions League και στην επιστροφή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης διέλυσε τη Manchester City του Pep Guardiola με 3-0 και έκανε σπουδαίο βήμα πρόκρισης στέλνοντας εκ νέου μήνυμα σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Σε ένα Anfield που έπνιξε τον αντίπαλο και θύμισε ημιτελικό του 2005 και του 2007,  η πορωμενη Liverpool κατάπιε τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο και ήταν καταπληκτική και στην άμυνα της σε όλο το παιχνίδι και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου οπισθοχώρησε αναγκαστικά. Σε ένα ματς που δεν μπορούμε εύκολα να διαλέξουμε πολυτιμότερο παίκτη θα πούμε τυπικά τον Van Dijk ή τον Mane μη μπορώντας να αδικήσουμε και όλους τους υπόλοιπους. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Salah που αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό και όλοι αναμένουμε τα νεότερα αλλά και η κίτρινη κάρτα του Henderson που του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς . Το ματς:
Α Ημίχρονο :
Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού η Liverpool άνοιξε το σκορ! Σε κόρνερ της City,  ο Mane έκλεψε τη μπάλα άνοιξε στο Robertson που έπαιξε με τη μία counter πάσα στο Salah(που οριακά είναι σε θέση οφσάιντ) εκείνος έδωσε στο Firmino που πλάσαρε αλλά ο Ederson απέκρουσε προσωρινά και στην επαναφορά η μπάλα έφθασε στο Salah που πλάσαρε μπροστά στο Kop για το 1-0 στο 12′!  Αμέσως μετά ο Sane σε κόντρα επίθεση πλάσαρε λίγο άουτ σε πολύ καλή στιγμή  για τη City. Στο 21′ η Liverpool με το δεύτερο σουτ της στην εστία έκανε το 2-0 σε ντελίριο στο Anfield!  O Chamberlain έπιασε φανταστικό σουτ εκτός περιοχής που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ederson! Το πάρτι της Liverpool συνεχίστηκε καθώς στο 32′ ο Mane έκανε το 3-0 με σκαστή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Salah! Το μαγικό ημίχρονο της Liverpool συνεχιζόταν με τη City να δυσκολεύεται να περάσει το κέντρο και τους παίκτες του Klopp να είναι πρώτοι σε ΟΛΕΣ τις μονομαχίες! Στο 41′, O Firmino σούταρε με τον αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Το δεύτερο σουτ των φιλοξενούμενων ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Otamendi να μη βρίσκει τέρμα. Στην Τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Van Dijk βρήκε με τον ώμο το φάουλ του Salah και σημάδεψε άουτ. Ετσι έληξε το πλέον καταπληκτικό από άποψη τακτικής και μεστότητας ημίχρονο που έχει κάνει η Liverpool επί Jurgen Klopp.
Β Ημίχρονο :
Η πρώτη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου ήταν από κόρνερ του Silva με τον Otamendi να βρίσκει τη μπάλα με την πλάτη και να τη στέλνει άουτ στο 50′. Στο 52′,  ο Sane γύρισε πολύ επικίνδυνα τη μπάλα αλλά ευτυχώς δεν βρήκε αποδεκτή. Δυστυχώς ο Salah αντικαταστάθηκε από τον Wijnaldum καθώς είχε πρόβλημα στον προσαγωγό και πάγωσαν όλοι οι φίλοι των Reds. Όσο περνούσαν τα λεπτά η City άρχισε να πάτα πιο πολύ περιοχή κυρίως από τη μεριά του Sane ωστόσο δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες με τη Liverpool να αμύνεται εξαιρετικά. H City προσπαθούσε στην ουσία μόνο με τον Otamendi που συνάντησε ξανά το κόρνερ του Silva αλλά ήταν άουτ η κεφάλια του. Ο Klopp στο 70′ έβγαλε και τον Roberto Firmino και πέρασε στη θέση του τον Domimic Solanke. Στο 75′, ο Gabriel Jesus βρήκε πολύ άσχημα τη μπάλα από τη σέντρα του Sterling και είδε την προσπάθεια του να καταλήγει άουτ. Στο 85′, η City πέτυχε γκολ με τον Jesus αλλά ο Sane υποδειχθηκε οφσάιντ σε πολύ οριακή φάση και ενώ ο Chamberlain είχε αποχωρήσει για να πάρει τη θέση του ο Moreno. Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο και η Liverpool πήρε τη σπουδαιότερη νίκη της επί Jurgen Klopp και πλέον πάει στο ντέρμπι του Merseyside με την ψυχολογία στα ύψη και το δεύτερο ματς να διαχειριστεί την άλλη Τρίτη. YNWA!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com