Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πορτοκαλί «εξορκισμός» στο φάντασμα του St’Marys!

Πορτοκαλί «εξορκισμός» στο φάντασμα του St’Marys!

Ο Firmino ζητά απόλυτη συγκέντρωση ενόψει συνέχειας από τους συμπαίκτες του

Τόσο… όσο χρειαζόταν έπαιξε στο St. Mary’s η Liverpool κατακτώντας τρεις υπερπολύτιμους πόντους μετά το 0-2 επί των γηπεδούχων της Southampton. Σαφώς ανεβασμένοι στο δεύτερο μέρος οι «Κόκκινοι»  απειλήθηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο αλλά είδαν τον Karius να αντιδρά εξαιρετικά όταν χρειάστηκε, στο γήπεδο που πέρυσι έκανε την καλύτερη του εμφάνιση. Το σκορ θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο ασφαλώς να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις ωστόσο οι Reds είδαν τον Lallana να επιστρέφει και με τη νίκη αυτή επέστρεψαν πάνω από την Tottenham στην τρίτη θέση και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Manchester United νωρίτερα από τη Newcastle για να πλησιάσουν τη δεύτερη θέση στους δύο βαθμούς. Στα θετικά του αγώνα ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση του Mane που φαίνεται να βρίσκει ξανά τον πολύ καλό του εαυτό.  Το ματς :

 

Α Ημίχρονο : 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Liverpool καθώς μόλις στο πέμπτο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Chamberlain αφού ο Karius τον είδε γρήγορα προσπάθησε να τρέξει μια κόντρα και είδε τον Salah πετώντας του μια μπάλα στην οποία έκανε τσαφ ο Hoedt και ο Salah σε κόντρα τρεις εναντίον εντός έδωσε στο Firmino που πλάσαρε άψογα τον McCarthy για το 0-1. Αμέσως μετά το σουτ του Bobby εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφυλακα των Saints. Στο 18′ ο Karius έσωσε την ομάδα του σε πλαϊνό τετ α τετ από τη σέντρα του Lemina και τον κακό υπολογισμό του Robertson που έχασε στην πλάτη του τον Hojberg αλλά το πλασέ του κατέληξε πλάγιο από την επέμβαση του Karius. Στο 26′ ο Mane μετά από κλέψιμο της μπάλας σούταρε εκτός περιοχής αλλά δεν απείλησε την εστία των γηπεδούχων. Στο 29′ η κεφάλια του Carrillo κατέληξε στην αγκαλιά του Karius, ο οποίος έσωσε σωτήρια την ομάδα του στην κεφάλια του Ward Prowse με εκπληκτική ενστικτώδη επέμβαση ψηλά τη στιγμή που ο Robertson πάλι έχασε τον παίκτη που είχε στην πλάτη του στον αέρα. Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό αλλά ήταν γεμάτο από ένταση και δυνατές μονομαχίες ενώ η Liverpool μετά τα πρώτα 15′ έδωσε πλήρως την κατοχή στη Southampton. Στο 40′ ο Ward Prowse κέρδισε ακόμη μια κεφάλια μέσα στην περιοχή αλλά ο Karius δεν απειλήθηκε μιας και ήταν αδύναμη.  Στο 43′ όμως η Liverpool έβγαλε ξανά φανταστική ποιότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και στη δεύτερη κλασική της ευκαιρία έκανε το 0-2. Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή οι Reds άλλαξαν τη μπάλα ο Salah έδωσε στο Firmino και εκείνος με τακουνάκι άνοιξε σαν τριαντάφυλλο την άμυνα των «Αγίων»  βγάζοντας σε κλασικό τετ α τετ τον Salah που δεν αστόχησε με το αριστερό και ισοφάρισε τα γκολ με το αριστερό του Van Persie σε μια σεζόν που είχε 19.  Το ημίχρονο έληξε με 0-2 και η Liverpool είχε σκορ ασφαλείας χωρίς να πατήσει το γκάζι στο τέρμα. Μάλιστα με αυτό το γκολ,  ο Firmino έφθασε τα 20 και μόλις για τρίτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια η ομάδα μας έχει δύο παίκτες σε μια σεζόν με 20+ γκολ.

salah southampton
Δεν είχε λόγια για την ασίστ του Firmino o Salah!

Β Ημίχρονο : 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Salah να πλασάρει άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή αφού προηγουμένως ο Mane πήγε να πιάσει εντυπωσιακό σουτ με μια επαφή από τη σέντρα του Firmino και από την κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Αιγύπτιο που πλάσαρε πάνω από την οριζόντια δοκό. Στο 59′ η Southampton απείλησε με τον Hoedt να κάνει προβολή στη μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Ward Prowse και ευτυχώς για τους Reds η μπάλα πήγε ψηλά άουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι τον Milner αντί του Chamberlain για να φέρει στο ματς την εμπειρία του Millie που πήρε και το περιβραχιόνιο. Η Liverpool στο δεύτερο ημίχρονο κρατούσε περισσότερο μπάλα και είχε καλύτερες αποστάσεις στη μεσαία γραμμή,  γεγονός που όχι μόνο διευκόλυνε την κυκλοφορία αλλά και την μετάβαση στο τελευταίο τρίτο που ήταν ασφαλώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 71′ η Liverpool έχασε σπουδαία ευκαιρία για το  0-3. Ο Mane έκλεψε από τον Hojberg,  κουβάλησε  σωστά τη μπάλα και έδωσε στον Firmino που σούταρε αλλά ο McCarthy έδιωξε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Salah πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ούτε στο 76′ έγινε το 0-3 καθώς μετά από την εξαιρετική πάσα του Firmino ο Wijnaldum άφησε τη μπάλα και ο Mane εκτέλεσε από πλαϊνή καλή θέση άουτ ευρισκόμενος όμως εκτός ισορροπίας. Αμέσως μετά ο Lallana επέστρεψε στη δράση παίρνοντας τη θέση του πανταχού παρόντα Firmino. Στο 85′ ο Lallana ακούμπησε κι αυτός το γκολ από την πάσα του Salah μέσα στην περιοχή αλλά πλάσαρε λίγο άουτ.  Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας η  σπουδαία αναμέτρηση με την Porto την Τετάρτη στο πρώτο παιχνίδι για τους «16» του UEFA Champions League. YNWA!

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com