Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Southampton – Liverpool (preview)

Southampton – Liverpool (preview)

Η Southampton υποδέχεται τη Liverpool σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι μόνο από την ανάγκη και των δύο ομάδων για βαθμούς αλλά και από την πρώτη επιστροφή του Virgil Van Dijk στο St’Marys Stadium μετά την προ ενός μηνός αποχώρησής του από τους «Αγίους». Σέντρα στις 18.30 ώρα Ελλάδος.

Η γηπεδούχος προέρχεται από σπουδαία νίκη στο six pointer παιχνίδι απέναντι στη West Brom το περασμένο Σάββατο, τρίποντο που ναι μεν την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού ωστόσο η διαφορά της από τη 18η θέση είναι μόλις στους δύο πόντους. Δεν αποκλείεται βέβαια όταν γίνει η σέντρα της αναμέτρησης η ομάδα του Pellegrino να είναι πάλι στη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια, στα θετικά για τους Saints είναι και το γεγονός πως στα έως τώρα παιχνίδια τους εντός έδρας με τους αντιπάλους από το Big Six ήταν ανταγωνιστικού φέρνοντας ισοπαλίες με Arsenal και Tottenham και χάνοντας από τη United με 0-1.

Από την άλλη η Liverpool έχασε στις καθυστερήσεις δεύτερη κολλητή νίκη μετά το διπλό επί της Huddersfield έχοντας φρικτά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Moss στο παιχνίδι με την Tottenham. Βέβαια, οι Reds παραμένουν τρίτοι προτού ξεκινήσει η αγωνιστική αλλά έχουν πλέον στον ορίζοντα και το παιχνίδι με την Porto για το UEFA Champions League την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Klopp δεν έχει καταφέρει να κερδίσει για το πρωτάθλημα σε δύο επισκέψεις του εκεί και σίγουρα θέλει να…σπάσει το ρόδι.

Η Southampton παραδοσιακά δυσκολεύει τη Liverpool στη νότια ακτή της Αγγλίας
Η Southampton παραδοσιακά δυσκολεύει τη Liverpool στη νότια ακτή της Αγγλίας

Αγωνιστικά νέα : Σίγουρα εκτός οι Gabbiadini και Austin και της επιθετικής γραμμής όπως και απέναντι στη West Brom θα ηγηθεί ο  νεαποκτηθείς Carillo. Για τους φιλοξενούμενους βέβαιος απών ο Clyne αλλά και ο Gomez ωστόσο επιστρέφουν οι Klavan και Alberto Moreno.

Στατιστικά στοιχεία : – Αήττητη στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της Liverpool για όλες τις διοργανώσεις είναι η Southamtpon.

-Χωρίς γκολ οι Saints στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις με τους Reds στο πρωτάθλημα. Τελευταίος σκόρερ ο Mane το 2016.

-Αν νικήσει η γηπεδούχος, θα έχει δύο κολλητές νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2017.

-Αν δεν νικήσει ωστόσο ισοφαρίζει αρνητικό ρεκόρ χωρίς νίκη εντός έδρας στην Premier League επί 7 αγώνες.

-Η Liverpool έχει την καλύτερη εκτός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος με 32 γκολ. Πέρυσι σκόραρε 33 σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

-Στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος που ο Salah ξεκίνησε βασικός αλλά δεν σκόραρε ή δεν έδωσε ασίστ η Liverpool δεν νίκησε.

Διαιτητής : Martin Atkinson

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com