Είσαι εδώ
Home > Η ΛΕΣΧΗ ΜΑΣ > ΙΣΤΟΡΙΑ > Η λέσχη μας από το 2005 έως το 2009

Η λέσχη μας από το 2005 έως το 2009

Το 2005 η αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή της Ευρώπης συνέπεσε χρονικά με την “έκρηξη” νέων δραστηριοτήτων στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Liverpool. Tον Οκτώβριο ήρθε η παρθενική εμφάνιση στην έκθεση Sports Show. Έκτοτε ακολούθησαν άλλες δύο συμμετοχές (2008 και 2009) παρέχοντας τη δυνατότητα τόσο της γνωριμίας όσο και της ανταλλαγής απόψεων με το φίλαθλο κοινό της Liverpool εν Ελλάδι.

Παράλληλα, άξια αναφοράς θεωρείται η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Λέσχη μας να τιμήσει με το δικό της τρόπο τα θύματα της τραγωδίας του Hillsborough. Από το 2005 και κάθε χρόνο οι Έλληνες φίλοι των Reds, όντας οι μόνοι εκτός Βρετανίας, συγκεντρώνονται στις 15 Απριλίου στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας, όπου τελείται επιμνημόσυνη δέηση για τις 96 ψυχές που χάθηκαν το 1989 στο γήπεδο της Sheffield Wednesday.

Η συμπλήρωση των 115 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, το 2007, γιορτάστηκε σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσίασε το βιβλίο του “50 χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών”. Η οικογένεια των φίλα προσκείμενων στους “κόκκινους” άρχισε να μεγαλώνει και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις ξεκίνησαν οι διαδικασίες αναζήτησης νέας στέγης. Η ανυπομονησία των πρωτεργατών να μπουν στο καινούριο σπίτι οδήγησε στην επίσπευση της μετακόμισης με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2007, στο παιχνίδι με την Tottenham, να γίνει το ποδαρικό.

Οι συναντήσεις  με ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στην οκταετή πορεία της παρέας μας.  Η αρχή έγινε με την βράβευση του Alan Kennedy σε εκδρομή της Λέσχης μας στο Liverpool τη σεζόν 2005-06 ενώ σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Γκάζι οι φίλοι της ομάδας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον πρωταθλητή Ευρώπης, Igor Biscan.

Η 15η Απριλίου του 2009 είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τη Liverpool, καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την τραγωδία του Hillsborough. Στο Memorial Service που έγινε στο Anfield παρουσία πάνω από 20,000 φίλων της ομάδας η Λέσχη απηύθυνε χαιρετισμό.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com