Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πέντε κορυφαία Merseyside derbies τα τελευταία χρόνια (VID)

Πέντε κορυφαία Merseyside derbies τα τελευταία χρόνια (VID)

 

Μπορεί τα Merseyside derbies που έγιναν στο Anfield έως τώρα στον 21ο αιώνα να είχαν κυρίως πρωταγωνίστρια τη Liverpool αυτό όμως δεν σημαίνει πως είδαμε σπουδαία παιχνίδια. Πάμε να θυμηθούμε 5 που διαλέξαμε μεταξύ αυτών :

1)Liverpool – Everton 1-1 (27.9.2014)

H Liverpool είχε ανάγκη εναγωνίως τη νίκη ώστε να δώσει ενθουσιασμό στη χρονιά της που είχε ξεκινήσει άσχημα. Ήταν πολύ καλύτερη από την Everton σε όλο το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με τον Gerrard με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 67ο λεπτό. Ο Balotelli που ήταν πολύ καλός εκείνο το μεσημέρι, έχασε ανεπανάηπτη ευκαιρία να κλειδώσει το παιχνίδι σημαδεύοντας το δοκάρι από το 1 μέτρο από το γύρισμα του Lallana. O Jagielka με ένα καταπληκτικό γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε έναν ανέλπιστο πόντο στους φιλοξενούμενους και έδωσε late drama twist στην αναμέτρηση.

2) Liverpool – Everton 3-0 (13.3.2012)

H σεζόν της Liverpool είχε αρχίσει να παίρνει την κατρακύλα στο πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του League Cup και ο στόχος πλέον ήταν η κατάκτηση και του FA Cup. H Everton ωστόσο δεν επρόκειτο να διαφύγει προσοχής και πάθους για τη νίκη. Σε ένα βράδυ που θα θυμάται για πάντα ο Steven Gerrard, o θρυλικός αρχηγός της ομάδας σκόραρε 3 φορές και ήταν ο πρώτος που πέτυχε χατ ρικ στο Anfield μετά τον Fred Howe το 1935 και ο πρώτος σε αυτό το ζευγάρι γενικά μετά τον Rush στο Goodison Park το 1982.

3)Liverpool – Everton 2-2 (16.1.2011)

Στις πρώτες μέρες του Kenny Dalglish στο Anfield μετά την απόλυση του Hodgson, η Liverpool προηγήθηκε με το γκολ του Meireles στο πρώτο μέρος ωστόσο η ιδιαίτερα αξιόμαχη Everton ανέτρεψε το σκορ με  Distin και Beckford προτού ο Kuyt με πέναλτι μπροστά από το Kop κάνει το 2-2 σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι της τελευταίας 10ετίας στο Anfield.

4)Liverpool – Everton 4-0  (29.1.2014)

H Liverpool στην προσπάθειά της να μπει στην τετράδα φιλοξενούσε την Everton, η οποία ήταν επίσης στην εξίσωση. Τη διέλυσε στο Anfield από το ημίχρονο όταν το σκορ ήταν 3-0 με τον Gerrard να ανοίγει το χορό και τον Sturridge να συνεισφέρει άλλα δύο γκολ. Ο Suarez με φανταστική κούρσα στο δεύτερο μέρος έκανε το 4-0 ενώ ο Sturridge έχασε πέναλτι μπροστά από το Kop End για το 5-0 και το χατ ρικ του.

 

5) Liverpool – Everton 4-0 (21.4.2016)

To παιχνίδι που συνοψίζει πλήρως την υπεροχή των Reds στο Anfield επί των Blues στον 21ο αιώνα. Περισσότερες από 30 τελικές προσπάθειες ήταν η διαφορά των 2 ομάδων και τα 4 γκολ ήταν τιμητικά..

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com