Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Από τον… Αμπαλο και την Basel στην Spartak

Από τον… Αμπαλο και την Basel στην Spartak

Από την Basel στην Spartak

Real Madrid, Basel, Ludogorets, Sevilla, Spartak, Maribor είναι οι ομάδες που αντιμετώπισε η Liverpool τις τελευταίες 2 φορές σε όμιλο του Uefa Champions League.

Πόσο άλλαξαν τα πράγματα από το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα; Η ημερομηνία που διεξήχθη το Liverpool – Basel στο Anfield αποτελεί μια εκ των μεγαλύτερων αποτυχιών στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, καθώς μόνο ως κατόρθωμα μπορεί να χαρακτηριστεί ο αποκλεισμός από έναν όμιλο που είχες να αντιμετωπίσεις και την Ludogorets, θέτοντας ως στόχο τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, αν όχι την πρώτη λόγω της κατόχου του τροπαίου, Real Madrid.

Ο δεύτερος όμιλος εκείνου του Uefa Champions League είχε την παρακάτω κατάληξη:

1η: Real Madrid με 6 νίκες, 18 πόντους και γκολ 16-2
2η: Basel με 2-1-3 (Ν-Ι-Η), 7 πόντους και γκολ 7-8
3η: Liverpool με 1-2-3, 5 πόντους και γκολ 5-9
4η: Ludogorets με 1-1-4, 4 πόντους και γκολ 5-14

Από το φιάσκο της Basel…

Πάμε να θυμηθούμε τα αποτελέσματα. Η Liverpool στην πρεμιέρα κερδίζει με τα χίλια ζόρια την Ludogorets με τον Mario Balotelli να ανοίγει το σκορ στο 82′, την Ludogorets να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον… Abalo (τί όνομα κι αυτό για να δεχτείς γκολ), ενώ δύο λεπτά αργότερα, στην εκπνοή, ο Gerrard θα πετύχει το νικητήριο τέρμα.

Τη 2η αγωνιστική, η Liverpool γνωρίζει την ήττα με 1-0 από την Basel, ενώ στα δύο «κολλητά» παιχνίδια με την Real Madrid, έχουμε τον ντροπαστικό περίπατο με 0-3 στο Anfield και το 1-0 της Μαδρίτης. Φτάνοντας αισίως στην 5η αγωνιστική, έχοντας ως στόχο τη νίκη, ο Abalo συνεχίζει να διαψεύδει το όνομά του απέναντι στην Liverpool και ανοίγει το σκορ στο 3ο λεπτό, ο Lambert ισοφαρίζει 5 λεπτά αργότερα και ο τωρινός αρχηγός Jordan Henderson γυρίζει το ματς στο 37′, μέχρι το 88′ που ο Terziev θα φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσα.

Η επιτακτική ανάγκη για νίκη-πρόκριση απέναντι στην Basel καταλήγει σε ένα ακόμα αγωνιστικό φιάσκο εκείνη τη σεζόν, καθώς ο Frei στο 25ο λεπτό παγώνει το Anfield, με τον Steven Gerrard να ισοφαρίζει στο 81′ αλλά το παιχνίδι δεν «γύρισε» ποτέ και έτσι η Liverpool λέει αντίο στο Uefa Champions League με έναν απολογισμό-ντροπή για την ομάδα.

Τί κοινό υπάρχει ανάμεσα στη σημερινή 11άδα και εκείνη της 9ης Δεκεμβρίου 2014; Μόνο ο Dejan Lovren! Τί κοινό έχει εκείνη η αρχική 11άδα με τη σημερινή αποστολή; Οι Simon Mignolet και ο Jordan Henderson! Ποιοι ακόμα αγωνίστηκαν συνολικά σε εκείνο το ματς σε σχέση με τη σημερινή αποστολή, ως αλλαγές; Οι Philippe Coutinho και Alberto Moreno. Ποιοι σημερινοί παίκτες δεν αγωνίστηκαν εκείνο το βράδυ; Ο Adam Lallana και ο Emre Can! Προπονητής της ομάδας ήταν ο Brendan Rodgers.

Ας δούμε ποιοι ξεκίνησαν σε εκείνο το ματς και ποια ήταν η αποστολή. Simon Mignolet, Glen Johnson, José Enrique, Dejan Lovren, Steven Gerrard, Rickie Lambert, Jordan Henderson, Lucas, Joe Allen, Raheem Sterling, Martin Skrtel. Στον πάγκο ήταν οι Brad Jones, Philippe Coutinho, Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Adam Lallana, Emre Can και Lazar Markovic ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ένα τέταρτο αργότερα, στο 60ο λεπτό, αποβλήθηκε.

Η διαφορά μεταξύ "τουρισμού" και "παίζω ποδόσφαιρο" σε μια εικόνα
Η διαφορά μεταξύ «τουρισμού» και «παίζω ποδόσφαιρο» σε μια εικόνα

…στην αποθέωση με την Spartak!

Ας πάμε στη φετινή ομάδα. Η Liverpool σε αντίθεση με την απευθείας είσοδο στους ομίλους το 2014, λόγω της ξέφρενης πορείας της προς τον τίτλο λίγους μήνες νωρίτερα, ξεκίνησε τη φετινή χρονιά έχοντας να αντιμετωπίσει την Hoffenheim, την οποία και απέκλεισε με σχετική ευκολία.

Η παρουσία της στον όμιλο ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες όπου βάσει εμφανίσεων είχε κάθε δικαίωμα να «ζητά» κάτι παραπάνω βαθμολογικά, έχοντας το 2-2 του Anfield απέναντι στην Sevilla και το 1-1 απέναντι στην Spartak στη Μόσχα.

Ακολούθησε το 0-7 και το 3-0 απέναντι στην Maribor, το 0-3 ημίχρονο και 3-3 τελικό απέναντι στην Sevilla, για να φτάσουμε στο 7-0 απέναντι στην Spartak.

Απολογισμός ομίλου:
1η: Liverpool με 3-3-0, 12 πόντους και γκολ 23-6
2η: Sevilla με 2-3-1, 9 πόντους και γκολ 12-12
3η: Spartak με 1-3-2, 6 πόντους και γκολ 9-13
4η: Maribor με 0-3-3, 3 πόντους και γκολ 3-16

Παρατηρώντας τα γκολ της Spartak, μέχρι την τελευταία αγωνιστική διατηρούσε την καλύτερη άμυνα στον όμιλο με 6 γκολ και δέχτηκε σήμερα 7, ενώ είχε σκοράρει 5 απέναντι στην Sevilla!

Το «τότε» με το «τώρα» επιγραμματικά…

Ας κάνουμε τη σύγκριση των δύο τελευταίων παρουσιών της ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης:

2014-2015
3η: Liverpool με 1-2-3, 5 πόντους και γκολ 5-9

2017-2018
1η: Liverpool με 3-3-0, 12 πόντους και γκολ 23-6

Μια ομάδα που μετά βίας πέτυχε τότε 5 γκολ, φέτος πέτυχε περίπου τα 5πλάσια, ενώ δέχτηκε και 3 γκολ λιγότερα! Σε έναν όμιλο που μπορεί να μην είχε την Real Madrid αλλά την Sevilla, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί ο τότε όμιλος, οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης απέναντι στην Basel θα αποτελούσε μέγα φιάσκο, όπως κι έγινε.

…και στατιστικά

Ας δούμε και τα στατιστικά των δύο αγώνων, ξεκινώντας από τον αγώνα απέναντι στην Basel:

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα στατιστικά του αγώνα απέναντι στην Spartak:

Τα παραπάνω στατιστικά έχουν αντληθεί από τον επίσημο δικτυακό τόπο της UEFA.

Για τους λάτρεις των στατιστικών, με τη φετινή της παρουσία η Liverpool διαθέτει το ρεκόρ γκολ σε ομίλους UEFA Champions League, καθώς έχει πετύχει πλέον 295, ενώ τα 23 γκολ που πέτυχε η Liverpool στον όμιλό της, είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ Αγγλική ομάδα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Αντί επιλόγου

Από τον… Αμπαλο (Abalo της Ludogorets) και την Basel, στην Spartak! Και από την Spartak, ας ελπίσουμε ακόμα ψηλότερα!

You’ll Never Walk Alone!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com