Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ακόμη μπορεί να μην πάει Mundial ο Mane!

Ακόμη μπορεί να μην πάει Mundial ο Mane!

Ο Sadio Mane με τη Σενεγάλη

Ο Sadio Mane πρόσφατα βοήθησε τη Σενεγάλη να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη νίκη επί της Νοτίου Αφρικής.

Ο λόγος είναι πως η ομοσπονδία της Μπουρκίνα Φάσo δεν αναγνωρίζει την πρόκριση της Σενεγάλης και θα καταφύγει στη διαιτητικό δικαστήριο για αθλητικές διαφορές, το γνωστό σε πολλούς σας ως CAS. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι από την αρχή.

Η Σενεγάλη επικράτησε με 2-0 της Νοτίου Αφρικής στην έδρα της δεύτερης σε ένα παιχνίδι που τελέστηκε κατ΄επανάληψην. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Νότιος Αφρική είχε κερδίσει με 2-1 τη Σενεγάλη αλλά λόγω συμμετοχής του διαιτητή σε σκάνδαλο στησίματος του παιχνιδιού, ορίστηκε η επανάληψη του αγώνα.  Αν ίσχυε ως αποτέλεσμα το 2-1 της Νοτίου Αφρικής, τότε είτε η Νότιος Αφρική είτε η Μπουρκίνα Φάσο θα είχαν ακόμη ελπίδες να προκριθούν.

O Mane εναντίον της Νοτίου Αφρικής
O Mane εναντίον της Νοτίου Αφρικής

Βέβαια, η Σενεγάλη παίζει ξανά απόψε με τη Νότιο Αφρική και με νίκη θα ατονήσει πολύ το ντόρο των άλλων δύο χωρών. Ωστόσο και η Νότιος Αφρική και η Μπουρκίνα Φάσο προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήριο με την απόφαση να πρόκειται να βγει στο τέλος του μήνα.

«Η Σενεγάλη δεν πρόκρίθηκε ακόμη. Έγινε έφεση στο CAS και πρέπει να γίνει σεβαστή» είπε  o Sita Sangare, πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Μπουρκίνα Φάσο συνεχίζοντας :

« Το CAS δεν έχει ακόμη αποφασίσει και μας είπε πως η έφεσή μας είναι παραδεκτή όπως και της Νοτίου Αφρικής. Θα εξετάσουν και τις δύο αιτήσεις μέχρι την πρώτη Δεκέμβρη το αργότερο. Χρειαζόμαστε μία μεγάλη νίκη επί του Κάπε Βέρντε και να φέρει ισοπαλία η Σενεγάλη στο Ντακάρ που είναι και τα δύο πιθανά.  Είμαστε βέβαιοι πως το δικαστήριο θα ακυρώσει το παιχνίδι της Παρασκευής που δεν έπρεπε να λάβει χώρα» ήταν η επίσημη τοποθέτηση της Μπουρκίνα Φάσο.

Σήμερα , λοιπόν, στις 21.30 ώρα Ελλάδος, η Σενεγάλη χρειάζεται νίκη για να διώξει μαθηματικών διάφορα σύννεφα μέχρι την απόφαση του CAS.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com