Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Μία ταινία για έναν θρύλο

Μία ταινία για έναν θρύλο

Ότι βίντεο και αν χρησιμοποίησε ο Jurgen Klopp για να δείξει στους παίκτες του τα λάθη κόντρα στην Tottenham, δεν πρέπει να τον ενοχλεί.Το μόνο που έχει να κάνει ο Γερμανός coach, είναι να πατήσει το play στην ταινία ‘Shankly-Nature’s fire’.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο που δημιούργησε την σύγχρονη Liverpool και σε αυτόν που κατάφερε να κάνει μέτριους παίκτες να ματώνουν για την κόκκινη φανέλα.Ακριβώς αυτό που χρειάζεται να γίνεται και στην εποχή που βρισκόμαστε.

Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Liverpool Philharmonic Hall την Κυριακή το απόγευμα.Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Mike Todd δεν αναφέρει μόνο που ξεκίνησε η καριέρα του Shankly, αλλά και από που προέκυψε.

Υπάρχουν λήψεις από την γενέτειρα του, στο Glenbuck η οποία είναι τώρα γεμάτη ανθρακωρυχεία.Ιστορικά πλάνα, που μερικά είναι γνωστά και άλλα όχι τόσο, μας δείχνουν την διαφορά που υπάρχει στο άθλημα από παλιά μέχρι τώρα, κάτι το οποίο ο Shankly δεν θα μπορούσε να προβλέψει.

Μερικές συνεντεύξεις με παλιούς παίκτες του Shankly, μας βοηθούν να τον φέρουμε πάλι κοντά μας.Ο ‘Sir’ Roger Hunt, ο Ian St John, ο Chris Lawler και ο Kevin Keegan είναι μερικοί από αυτούς που μιλάνε για τον Shankly με τα καλύτερα λόγια, ενώ ο Steven Gerrard και ο Jamie Carragher προσπαθούν να δώσουν μια πιο μοντέρνα εκδοχή στα όσα πρόσφερε ο Σκωτσέζος προπονητής.

Τι είναι αυτό που έκανε την ομάδα του Bill Shankly να ξεχωρίζει; Τι είναι αυτό που έφερε στην ομάδα στα τέλη της δεκαετίας του 50′, αφότου έφυγε από το Huddersfield;

Υπάρχουν πολλά άρθρα στην ταινία από την οικογένεια Shankly, από τότε που ήταν στο Glenbuck, μέχρι την στιγμή που εφτάσαν στο Liverpool.Επίσης, αθλητική ρεπόρτερ όπως ο Hugh McIlvanney και φυσικά φίλαθλοι της ομάδας.

Η ταινία έχει μέσα μία ακόμη τρομερή σκηνή.Την διάσημη ατάκα που είπε ένα αγοράκι στον δημοσιογράφο Tony Wilson »Ποιος στο είπε;» όταν έμαθε για την απόφαση του Shankly να αποχωρήσει από την ομάδα που αγαπούσε.

Ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, ο Peter Hooton, είναι χρόνια υποστηρικτής την Liverpool και εργάζεται και στην Liverpool ECHO.

«Ήταν μία δουλειά που κάναμε από αγάπη όσοι ασχοληθήκαμε.Ευτυχώς το BBC της Σκωτίας, μας βοήθησε οικονομικά γιατί τα αρχεία και τα πλάνα είναι πάρα πολύ ακριβά.Υπήρχαν πολλές φωτογραφίες που βρήκα στο αρχείο της Trinity Mirror (ιδιοκτήτες της ECHO) στο Watford»

«Θέλανε να χουν μία πιο λαϊκή άποψη στο πως το ποδόσφαιρο άλλαξε με τα χρόνια.Ο Shankly ήταν ένας άνθρωπος που είχε γίνει ένα με την ομάδα και τον κόσμο.Γίνεται κάτι τέτοιο τώρα; Η ιδέα του Mike, ήταν να κάνουμε κάτι για να δείξουμε την αξία του Shankly, τις αρχές του και τις αξίες του, αλλά και το πόσο σημαντικός ήταν για τους ανθρώπους»

Όλος ο σχεδιασμός της ταινίας κράτησε 2 χρόνια.Πρέπει να είσαι πολύ σκληρός για να μην δακρύσεις σε αυτή την ταινία.Για τον Shankly, για την ομάδα τότε..

Σε ευχαριστούμε για όλα ΤΕΡΑΣΤΙΕ Bill Shankly.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com